Ο Μενιέ έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής χάρη στο… Youtube

Ο Μενιέ έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής χάρη στο… Youtube

Ο Γάλλος κατάφερε να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με έναν αν μην τι άλλο ιδιαίτερο τρόπο...

Μια… ιδιαίτερη διαδικασία ακολούθησε ο Τόμας Μενιέ προκειμένου να προσεγγίσει το ενδιαφέρον των συλλόγων της χώρας του. Οι περισσότεροι εν δυνάμει ποδοσφαιριστές ακολουθούν την πεπατημένη, προσλαμβάνοντας μάνατζερ και πηγαίνοντας σε δοκιμές ομάδων για να αποδείξουν το ταλέντο τους.

Ο Γάλλος, όμως, βρήκε έναν πιο ευρηματικό τρόπο για να τραβήξει την προσοχή. Όπως εξιστορεί ο ίδιος, αναρτούσε βιντεάκια με γκολ και στιγμές από τα παιχνίδια του, ώσπου τελικά τα παρακολούθησε και ο κατάλληλος…θεατής.

«Ήμουν 15 ετών και με απέρριψαν στην Σταντάρ Λιέγης. Όμως το χειρότερο δεν ήταν αυτό, αλλά ότι ο πατέρας μου δεν μου μίλησε για αρκετό καιρό. Ήταν το όνειρό του», αναφέρει ο Μενιέ και συνεχίζει: «Κατάλαβα γρήγορα πως δεν ήμουν φτιαγμένος γι΄ αυτό το σύστημα. Είχα ανάγκη από κοινωνικές δράσεις και αντιδράσεις. Επειδή η ζωή μας είναι έτσι ώστε να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα στην τάξη, στην προπόνηση, το Σαββατοκύριακο, στο διαδίκτυο. Έτσι, όταν έπαιζα στην Royal Excelior Virton (σ.σ. Γ` κατηγορία Βελγίου), αναρτούσα στο YouTube, φάσεις και γκολ από τους αγώνες μου. Και ορισμένα γκολ προκάλεσαν αίσθηση. Αυτό ήταν και που με ανέδειξε. Χάρη σε αυτό έκανα μεταγραφή. Τελικά, με προσέγγισε η Μπριζ και υπέγραψα τον Ιανουάριο. Τον Ιούνιο που ακολούθησε, έπαιζα στην πρώτη κατηγορία, σε μία επαγγελματική ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ