Νίκη-πρόκριση ψάχνει η Γαλλία κόντρα στο επικίνδυνο Περού

Νίκη-πρόκριση ψάχνει η Γαλλία κόντρα στο επικίνδυνο Περού

Με στόχο την νίκη που θα την φέρει «με το 1,5 πόδι» στους «16» του Μουντιάλ, η Γαλλία αντιμετωπίζει στην πόλη Εκατερινμπουργκ, απόψε (18:00, ΕΡΤ1) το Περού, για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου.

Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμπ απογοήτευσαν στην πρεμιέρα καθώς χρειάσθηκαν αρκετή δόση τύχης αλλά και τη συνδρομή του VAR για να πάρουν την νίκη με 2-1 απέναντι στην Αυστραλία. Ο Γάλλος εκλέκτορας δεν κατάφερε να βρει ουσιαστικές λύσεις απέναντι στην αμυντική λειτουργία των «καγκουρό» και σίγουρα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, προκειμένου να συνεχίσει στο τουρνουά. Θέση στο αρχικό σχήμα και στην θέση του Ντεμπελέ, αναμένεται να πάρει ο Ολιβιέ Ζιρού, όπως και ο Μπλεζ Ματουϊντί αντί του Τολισό. Στο 4-2-3-1 των «πετεινών», καταλυτική είναι η απόδοση του Καντέ, ο οποίος είναι από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους του πλανήτη. Ο Γκριεζμάν που αποχώρησε στο 70` της πρεμιέρας καταπονημένος από την ζέστη και την υγρασία (σ.σ. το ματς έγινε μεσημέρι), θα είναι ο «κινητήριος μοχλός» στην επιθετική λειτουργία, ενώ ο Μπαπέ καλείται να δικαιολογήσει τα 200 εκατομμύρια της αξίας του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Οσον αφορά στους «Ινκας» γνωρίζουν ότι εάν ηττηθούν, αποκλείονται από την συνέχεια. Κατά συνέπεια, ο Ρικάρντο Γκαρέκα αναμένεται να δώσει οδηγίες για «ανοικτό» παιχνίδι, καθώς βασιζόμενος στο 4-2-3-1 θα επιχειρήσει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να εκμεταλλευθεί όσες αντεπιθέσεις του παρουσιασθούν, έτσι ώστε να πετύχει ένα γκολ, που ενδεχομένως να αποδειχθεί «χρυσό». Ο Πάολο Γκερέρο αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα αντί του Φλόρες και να ηγηθεί της «γραμμής κρούσης» μαζί με τους Καρίγιο και Φαρφάν.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Central Stadium» του Εκατερίνενμπουργκ, χωρητικότητας 35.696 θεατών.

Οι πιθανές 11άδες:   

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Πογκμπά, Ματουϊντί, Καντέ, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού.

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Ροντρίγκες, Τράουκο, Κουέβα, Φαρφάν, Τάπια, Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο, Γιοτούν, Γκερέρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ