Βραζιλία: Με ένα πληρέστατο ρόστερ και οδηγό τον Νεϊμάρ

Βραζιλία: Με ένα πληρέστατο ρόστερ και οδηγό τον Νεϊμάρ

Η Βραζιλία καταφθάνει στο Κατάρ, όντας πολύ διαφορετική από την ομάδα που αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας τέσσερα χρόνια πριν, με νέα πρόσωπα, έτοιμα να μοιραστούν το βάρος της φανέλας, μαζί με τον Νεϊμάρ.

Η μεγάλη Βραζιλία, η μοναδική εθνική ομάδα που δεν έχει λείψει ποτέ από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η κάτοχος πέντε τροπαίων, είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της τις αποτυχίες των τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων και να φτάσει ξανά στην κορυφή, στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Έχοντας αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που γνώρισε τον αποκλεισμό από το Βέλγιο τη διοργάνωση της Ρωσίας, η νέα «Σελεσάο» αποτελείται από ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία, με τρομερές επιθετικές αρετές που ήδη έχουν φτιάξει το όνομά τους στην Ευρώπη και στα μεγαλύτερα κλαμπ. Βινίσιους, Άντονι, Ραφίνια, Ροντρίγκο, είναι μερικοί από εκείνους που είναι έτοιμοι πλέον να ακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τον φυσικό ηγέτη αυτής της εθνικής, τον Νεϊμάρ.

Διαβάστε επίσης: Για αυτό ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα καλύτερος μετά το Μουντιάλ

Ο Νεϊμάρ έτοιμος να ηγηθεί

Πολλά τα αστέρια της Βραζιλία, πιο λαμπερά από όλα όμως λάμπει αυτό του Νεϊμάρ. Ο 30χρονος πλέον επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στο πιο ώριμο σημείο της καριέρας του και διανύει μια εντυπωσιακή σεζόν με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, μετρώντας ήδη 15 γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί.

Επιπλέον οδήγησε την ομάδα του στην καλύτερη πορεία της στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής, σημειώνοντας 14 νίκες, τρεις ισοπαλίες και καμία ήττα και με συνολικό ενεργητικό 40 γκολ και παθητικό μόλις πέντε.

Έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του το καταστροφικό Μουντιάλ της πατρίδας του το 2014, όπου το χτύπημα του Κολομβιανού Καμίλο Ζούνινγκα με το γόνατο πάνω στην πλάτη του, λίγο έλειψε να τον αφήσει ανάπηρο, αλλά και την αποτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης και τον αποκλεισμό από το Βέλγιο, δείχνει τη φετινή σεζόν πως μπορεί να είναι εκείνος που θα πάρει από το χέρι τους συμπαίκτες του και θα τους οδηγήσει στην κατάκτηση του 6ου Μουντιάλ της ιστορίας, μία 20ετία μετά τον τελευταίο θρίαμβο στη γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας (2002).

Το… παράδοξο με τον Τίτε

Ο Τίτε είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ενώ επί θητείας του η Βραζιλία έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα Μουντιάλ μέχρι το φινάλε, πριν από 4 χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, η ομοσπονδία τον κράτησε στη θέση του καθώς είχε δει κάτι καλό και μάλιστα τον στήριξε και μετά την ήττα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα από την «αιώνια» αντίπαλο Αργεντινή.

Αυτό το γεγονός είναι ένδειξη της αξιοπιστίας που απολαμβάνει πλέον ο 61χρονος και την οποία έχει δημιουργήσει σε μεγάλο βαθμό από τη θητεία του στην Κορίνθιανς, σε μια χώρα όπου οι ξένοι προπονητές γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι σε επίπεδο συλλόγων. Ο Τίτε έχει κερδίσει αυτή την αξιοπιστία. Όσο οδυνηρές κι αν ήταν οι ήττες από το Βέλγιο στους προημιτελικούς της Ρωσίας 2018 και από την Αργεντινή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα του 2021, υπό τις οδηγίες του, η Σελεσάο διανύει μια εξαιρετική περίοδο με 58 νίκες στους 76 αγώνες που είναι στο «τιμόνι» της ομάδας.

Η Βραζιλία εκτός των άλλων έχει να αντιμετωπίσει και μία «κατάρα». Αυτή που την θέλει τα τελευταία χρόνια να αποκλείεται πάντα από μία ευρωπαϊκή ομάδα. Το 2006 ήταν η Γαλλία στα προημιτελικά, το 2010 η Ολλανδία στον ίδιο γύρο, το 2014 η ταπεινωτική ήττα από τη Γερμανία στους ημιτελικούς, ενώ το 2018 όπως αναφέραμε το Βέλγιο.

Μένει να φανεί αν η ομάδα, τη φανέλα της οποίας έχουν φορέσει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όλων των εποχών, θα καταφέρει να λάμψει στα γήπεδα του Κατάρ και να βάλει τέλος στη μακρά περίοδο ξηρασίας των τελευταίων 20 χρόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ