Για την πρωτιά η «λαβωμένη» Γαλλία, για την… επιβίωσή της η Δανία

Για την πρωτιά η «λαβωμένη» Γαλλία, για την… επιβίωσή της η Δανία

Γαλλία και Δανία κοντράρονται στο ντέρμπι του τέταρτου ομίλου, με Τυνησία και Αυστραλία να περιμένουν στη... γωνία για να επωφεληθούν.

Τι ενώνει την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία; Είναι οι τρεις τελευταίες πρωταθλήτριες κόσμου, που αποκλείστηκαν όλες από τη φάση των ομίλων στο επόμενο Μουντιάλ από εκείνο που κατέκτησαν. Μία «κατάρα» στην οποία θα επιδιώξει να βάλει τέλος απόψε (18:00) η Γαλλία καθώς αν νικήσει τη Δανία στο ντέρμπι του τέταρτου γκρουπ θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα υπερασπιστεί στα νοκ-άουτ το στέμμα που κατέκτησε το 2018 στη Ρωσία.

Το έργο της δεν θα είναι εύκολο αφού, μετά το 0-0 με την Τυνησία στην πρεμιέρα, η Δανία βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση και δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Συν τοις άλλοις, οι «μπλε» δεν σταματούν να μετρούν προβλήματα αφού πέραν των γνωστών απουσιών με Πογκμπά, Καντέ, Ενκουκού, Κιμπεμπέ, ήρθε και το σοκ με τον Μπενζεμά, λίγα μόλις 24ωρα πριν την πρεμιέρα με την Αυστραλία. Εκεί που ο Ντιντιέ Ντεσάν είδε και τον Λούκας Ερναντές να αποχωρεί έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού, αλλά την ομάδα του να μην… μασάει και να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με το εντυπωσιακό 4-1 επί των «καγκουρό».

Διαβάστε επίσης: Αυτό «καίει» τον Μίτσελ

Απέναντί της η Γαλλία θα βρει μία εξαιρετική ομάδα που μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της στην πρεμιέρα, αλλά η πορεία της τα τελευταία χρόνια δείχνει πως είναι ικανή για τα πάντα. Ειδικά μάλιστα κόντρα στη Γαλλία. Μέσα έξω έχασαν οι «μπλε» από την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ στο πρόσφατο Nations League ενώ και στο προηγούμενο Μουντιάλ όπου και πάλι οι δύο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο, η μεταξύ τους αναμέτρηση έληξε 0-0. Απουσία θα έχει και η Δανία που έχασε με τραυματισμό τον Ντιλέινι.

Κομπάρσοι του ομίλου ή μήπως όχι;

Εκτός όμως από το ντέρμπι στον τέταρτο όμιλο, υπάρχει και το παιχνίδι της Τυνησίας με την Αυστραλία το οποίο ανοίγει το πρόγραμμα της ημέρας στις 12:00. Ένα ματς στο οποίο κανείς δεν βολεύεται με την ισοπαλία. Οι «αετοί της Καρχηδόνας» επειδή την τελευταία αγωνιστική παίζουν με τη Γαλλία όπου δύσκολα θα μπορέσουν να πάρουν κάτι και τα «καγκουρό» γιατί θα παραμείνουν στην τελευταία θέση, έχοντας να παίξουν και με τη Δανία.

Εξ αρχής βέβαια και οι δύο ήταν τα απόλυτα αουτσάιντερ για πρόκριση από τον όμιλο, αλλά η Τυνησία μετά το 0-0 με τη Δανία έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για κάτι περισσότερο από τη χαρά της συμμετοχής. Σημαντική παράμετρος για τις δύο ομάδες το γεγονός πως το άλλο ματς του ομίλου τους έπεται χρονικά, άρα δεν θα γνωρίζουν τι θα κάνει η Δανία, την οποία φαίνεται αυτή τη στιγμή πως μπορούν να κυνηγήσουν.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου:

12:00 Τυνησία – Αυστραλία, (Αλ Γιανούμπ Στάντιουμ, Αλ Ουκρά) – ΑΝΤ1

18:00 Γαλλία – Δανία, (Stadium 974, Ντόχα) – ΑΝΤ1

Η βαθμολογία: 

1. Γαλλία 3

2. Τυνησία 1

3. Δανία 1

4. Αυστραλία 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ