Η εκτόξευση του Road… Runner, οδηγός της Ολλανδίας (pics, vids)

Η εκτόξευση του Road… Runner, οδηγός της Ολλανδίας (pics, vids)

Ο Ντένζελ Ντάμφρις έδωσε μια εξαιρετική παράσταση κόντρα στις ΗΠΑ, γράφοντας ιστορία με την φανέλα της Ολλανδίας, αλλά και δείχνοντας πως μπορεί να οδηγήσει ψηλά τους «οράνιε» στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μέχρι τα 18 του δεν ήταν καν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Οκτώ χρόνια αργότερα είναι αυτός που πήρε από το χεράκι την Ολλανδία, οδηγώντας την σε ένα προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο λόγος για τον Ντένζελ Ντάμφρις, ο οποίος με δύο ασιστ και ένα γκολ, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην νίκη-πρόκριση των «οράνιε» επί των ΗΠΑ. Ο γεννημένος στο Ρότερνταμ με πατέρα από την Αρούμπα και μητέρα από το Σουρινάμ, έγινε ο πρώτος Ολλανδός παίκτης μετά τον τον Ρομπ Ρένσενμπρινκ το 1978 που έχει συμμετοχή σε τρία γκολ σε ένα Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: «Κέρδη» ο Ολυμπιακός στο… χρηματιστήριο

Ο άσος της Ίντερ βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση το απόγευμα του Σαββάτου (3/12), γράφοντας ιστορία, με to10.gr να ξετυλίγει το κουβάρι της μέχρι τώρα καριέρας του.

Η απίθανή ιστορία πίσω από το όνομα του και η περιπλάνηση στα τοπικά πρωταθλήματα

Παίρνοντας το όνομα του από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, Ντένζελ Ουάσινγκτον, η ιστορία της ζωής του θα μπορούσε εύκολα να είναι σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Η αρχή για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλλα, κάθε άλλο.

Μέχρι τα 18 του δεν ήταν καν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, περιπλανόμενος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με την φανέλα της Μπαρεντρέχ.

Εκεί τον εντόπισε ο Τζιοβάνι Φράνκεν, πρώην παίκτης της Μπάρεντρεχτ, ο οποίος τότε ήταν ομοσπονδιακός της Αρούμπα. Ο Φράνκεν κάλεσε το 2014 τον Ντάμφρις στην Εθνική και ο 18χρονος δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί την πατρίδα του πατέρα του.

Ο παίκτης της Μπάρεντρεχτ, έπαιξε σε δύο φιλικά κόντρα στο Γκουάμ ως σέντερ μπακ, σκοράροντας μάλιστα στο δεύτερο με μία …«οβίδα» από τα 25 μέτρα! Ο Φράνκεν θέλησε να τον «δέσει» με την Αρούμπα καλώντας τον για κάποιο επίσημο παιχνίδι, αλλά ο παίκτης είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του και διεμήνυσε στον προπονητή ότι δεν θα αγωνιζόταν στην Αρούμπα, καθώς το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να παίξει στην Εθνική Ολλανδίας.

«Τον ήξερα από τους ερασιτέχνες και πίστευα στις ικανότητές του. Τον έβλεπα ως δεξιό μπακ και όχι κεντρικό αμυντικό πως έπαιζε μέχρι τότε. Έκανε τρομερό ντεμπούτο με την Εθνική, αλλά μας είπε ότι ήθελε να κρατήσει ανοικτή την πόρτα της Εθνικής. Κάποιοι συμπαίκτες του γελούσαν τότε, αλλά εγώ το έβλεπα διαφορετικά γιατί είχε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Η νοοτροπία νικητή σε συνδυασμό με την ταπεινότητά του τον έκανε διαφορετικό», θυμήθηκε αργότερα ο Φράνκεν.

Στη Σπάρτα κέρδισε την άνοδο στην Eredivisie και οι εμφανίσεις του εκεί το 2016-17 έκαναν την Χιρενφέιν να τον προσέξει και να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2017. Πλέον ήταν διεθνής με την Ελπίδων της Ολλανδίας και το 2018 είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο βήμα στην Αϊντχοφεν.

Εκεί από την πρώτη κιόλας του χρονιά κατάφερε να «λάμψει» με τις εμφανίσεις του, ανοίγοντας διάπλατα για αυτόν η πόρτα της Εθνικής Ολλανδίας. Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε στις 13 Οκτωβρίου του 2018 απέναντι στην Γερμανία, ενώ το πρώτο του τέρμα ήρθε στις απέναντι στην Ουκρανία στις 13 Ιουνίου του 2021, έχοντας καταγράψει πρώτα 20 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Πλέον έχει περισσότερα γκολ σε τελικές φάσεις Euro από τους Κρόιφ, Κάουτ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Ρόμπεν και Γκούλιτ.

To Εuro που έφερε την… εκτόξευση 

Μπορεί η πορεία της Ολλανδία στο πρόσφατο Euro να σταμάτησε πάνω στην Τσεχία στην φάση των «16», ωστόσο ο Ντένζελ Ντάμφρις κατέγραψε εξαιρετικές εμφανίσεις, όντας το μοναδικό κέρδος των «οράνιε» από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Με δύο γκολ μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι σε τέσσερις εμφανίσεις ο Ντένζελ Ντάμφρις, ανέβασε κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές του συμμετοχές, βάζοντας το όνομα του για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες εμφανίσεις αποτέλεσαν και την αφορμή, ώστε ο Ολλανδός δεξιός μπακ να βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, αναγκάζοντας τελικά την Ίντερ να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 16.εκατ ευρώ με σκοπό να κάνει δικό της τον 26χρονο.

Πλέον πιο ώριμος από ποτέ, ο Ντένζελ Ντάμφρις έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Φαν Ντάικ και Ντε Γιονγκ δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας των «οράνιε» για διάκριση στα γήπεδα του Κατάρ.

Εκεί όπου στην τελευταία παρουσία του εμβληματικού, Λουίς Φαν Χααλ στον πάγκο της Ολλανδίας, ο Ντάμφρις και η παρέα του θα προσπαθήσουν να φέρουν την Ολλανδία στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Επόμενο εμπόδιο στους «8» η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, σε μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για εκδίκηση για τους Ολλανδούς για τον χαμένο ημιτελικό του 2014…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ