Η απίθανη ιστορία του Stadium 974: Αποσυναρμολογείται και… πάει αλλού! (vid)

Η απίθανη ιστορία του Stadium 974: Αποσυναρμολογείται και… πάει αλλού! (vid)

Το «Στάδιο 974» έπειτα από 7 αναμετρήσεις που φιλοξένησε θα αποσυναρμολογηθεί και τα «κομμάτια» του θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες...

Το Μουντιάλ στο Κατάρ θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι σίγουρα και το «Στάδιο 974»…

Το γήπεδο αυτό είναι το πρώτο φορητό στάδιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και αφού φιλοξένησε τους προβλεπόμενους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί, θα… αποσυναρμολογηθεί και οι υποδομές του αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στη Νότια Κορέα των Χουάνγκ (vid)

Η αρχική σκέψη  της εταιρείας Fenwick Iribarren Architects, η οποία σχεδίασε το συγκεκριμένο γήπεδο και άλλα δύο στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου  ήταν να μην δημιουργηθεί ένα στάδιο, το οποίο μετά το πέρας του Μουντιάλ δεν θα είναι χρήσιμο και… ιδού το αποτέλεσμα.

7 ήταν οι αναμετρήσεις που φιλοξένησε με τελευταία την «μάχη» της Βραζιλίας με την Νότια Κορέα στην φάση των «16» του Μουντιάλ.

Το όνομα του,  «Στάδιο 974», το πήρε από τα 974 κοντέιντερ πλοιών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί. Ο  αριθμός επίσης 974 είναι συμβολικός, καθώς πρόκειται για τον τηλεφωνικό κώδικα του Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ