Η μπάλα του Μουντιάλ αλλάζει: Αυτή είναι η «Αλ Χιλμ» (pics)

Η μπάλα του Μουντιάλ αλλάζει: Αυτή είναι η «Αλ Χιλμ» (pics)

Η FIFA παρουσίασε τη νέα μπάλα του Μουντιάλ, με την οποία θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί, ο μικρός καθώς και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.

Η μπάλα του Μουντιάλ του Κατάρ άλλαξε. Η «Αλ Ρίχλα» ολοκλήρωσε το… ταξίδι της (το όνομά της σημαίνει ακριβώς αυτό) και μετά από 60 αγώνες θα αντικατασταθεί από τη νέα και εντυπωσιακή «Αλ Χιλμ».

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η FIFA, η καινούρια μπάλα θα χρησιμοποιηθεί στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της διοργάνωσης. Φυσικά η κίνηση αυτή δεν είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας, μιας και η «Αλ Χιλμ», το όνομα της οποίας σημαίνει «το όνειρο», διαθέτει ειδικούς αισθητήρες πολύ πιο ευαίσθητους στο ημιαυτόματο οφσάιντ, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος και να βελτιωθεί η ακρίβεια στις αποφάσεις των διαιτητών.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Έχει κερδίσει παίκτες…

Η ενημέρωση της FIFA αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η μπάλα προσφέρει την τελευταία εξέλιξη στο σχεδιασμό και την ίδια τεχνολογία της Adidas που ανήκει ήδη στην Αλ Ρίχλα και η οποία κατά τη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει βοηθήσει πολύ τους διαιτητές να λαμβάνουν αποφάσεις πιο γρήγορα και σωστά».

Το ντεμπούτο της θα γίνει στον ημιτελικό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κροατία την Τρίτη (13/12, 21:00).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ