Σάουθγκεϊτ: «Η Γερμανία και η Βραζιλία είναι σημεία αναφοράς»

Σάουθγκεϊτ: «Η Γερμανία και η Βραζιλία είναι σημεία αναφοράς»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τόνισε πως τόσο η Γερμανία όσο και η Βραζιλία παραμένουν οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Αγγλίας.

Η Γερμανία και η Βραζιλία παραμένουν πάντα οι δύο μεγάλοι και διαχρονικοί αντίπαλοι της Αγγλίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (6/6) ο προπονητής των «τριών λιονταριών» Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ανυπομονώντας για την ευκαιρία να «δοκιμάσει» την ομάδα του εναντίον των Γερμανών στη 2η αγωνιστική του Nations League την Τρίτη (7/6).

Ο Σάουθγκεϊτ οδήγησε την Αγγλία στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και στη δεύτερη θέση στο περσινό Euro2020, ένα τουρνουά στο οποίο κέρδισε τη Γερμανία καθοδόν προς τον τελικό εναντίον της Ιταλίας, όπου ηττήθηκε έχασε στα πέναλτι.

Μιλώντας ενόψει του αγώνα στο Μόναχο για τη League A του Nations League, ο Σάουθγκεϊτ είπε ότι η ομάδα του οφείλει να νικάει σταθερά τις μεγάλες ομάδες στο παγκόσμιο στερέωμα, όσο πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Για μένα, η Γερμανία και η Βραζιλία εξακολουθούν να είναι σημεία αναφοράς όσον αφορά τις χώρες που κερδίζουν τακτικά και σταθερά τουρνουά», τόνισε ο Σάουθγκεϊτ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Ο κόσμος μιλάει για τη νίκη της Αγγλίας με 5-1 (επί της Γερμανίας το 2001), αλλά λίγους μήνες οι Γερμανοί κατέληξαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από εκείνη την προκριματική φάση.

Πρέπει να σεβαστείτε αυτό που έχουν κάνει και αυτό που είναι ως χώρα. Αυτή η νοοτροπία είναι κάτι που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Προσπαθούμε να φτάσουμε στα τελευταία στάδια των αγώνων και παιχνίδια σαν το αυριανό (σ.σ. Τρίτη 7/6) είναι ακριβώς το τεστ που χρειαζόμαστε».

Η Αγγλία έχασε 1-0 στην πρεμιέρα της στο Nations League, γνωρίζοντας πρώτη ήττα της από την Ουγγαρία μετά από 60 χρόνια κι ο Άγγλος τεχνικός υπογράμμισε πως θα ζητήσει «απαντήσεις» από τους παίκτες του.

«Μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις μας ήταν ότι φτάσαμε στους ημιτελικούς, αλλά ήταν θέμα αν θα μπορούσαμε να νικήσουμε τις μεγαλύτερες ομάδες. Έκτοτε, κερδίσαμε στην Ισπανία, νικήσαμε το Βέλγιο στο Γουέμπλεϊ και τη Γερμανία.

Έχουμε αρχίσει να παίρνουμε αυτά τα αποτελέσματα και πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό». Μετά τον αγώνα με τη Γερμανία, η Αγγλία υποδέχεται την Ιταλία το Σάββατο (11/6) και την Ουγγαρία στο Γουέμπλεϊ στις 14 Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ