Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: 3άρα και κορυφή για τους «κανονιέρηδες»

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: 3άρα και κορυφή για τους «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της.

Κόκκινο βάφτηκε το Λονδίνο, μετά την επικράτηση της Άρσεναλ επί της συμπολίτισσας Τότεναμ με 3-1, στο παιχνίδι που «άνοιξε» την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Ιστορική μέρα για τον Κέιν που δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Κόντε.

Οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν πριν από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και διατηρήθηκαν σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός 64-73: Άλωσε την Πυλαία και προκρίθηκε στους «8»

Το σκορ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα άνοιξε στο 20ο λεπτό ο Τόμας Πάρτεϊ με ένα φοβερό πλασέ έξω από την περιοχή μετά από ωραία ενέργεια του Μπουκαγιό Σακά. Έντεκα λεπτά μετά, η απάντηση ήρθε για τα «σπιρούνια», με τον Χάρι Κέιν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, παράβαση την οποία είχε κερδίσει ο Ριτσάρλισον μετά από μαρκάρισμα του Γκάμπριελ.

Ο Άγγλος επιθετικός με αυτό το γκολ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 100 τέρματα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και τα 14 απέναντι στην Άρσεναλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ξανά μπροστά στο σκορ, όταν στο 39′ ο Σακά σούταρε από τα δεξιά, η αντίδραση του Γιορίς δεν ήταν η ιδανική, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να μην μπορεί να μπλοκάρει και τον Ζεσούς να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Τα πράγματα έδειξαν να γίνονται πολύ δύσκολα για την Τότεναμ όταν στο 62′ ο Έμερσον αποβλήθηκε για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρτινέλι, με τον Τζάκα πέντα λεπτά αργότερα να γράφει το τελικό 3-1 με διαγώνιο αριστερό σουτ.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (73’ Τίρνεϊ), Γκαμπριέλ Μαγκαλάες, Σαλιμπά, Γουάιτ, Τσάκα, Παρτέι (73’ Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Όντεγκααρντ (80’ Φάμπιο Βιέιρα), Σάκα, Γκαμπριέλ Ζέσους (80’ Ν’ Κέτια).

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (71’ Σάντσες), Εμερσον, Πέρισιτς (71’ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Ριτσάρλισον (71’ Σεσενιόν), Σον (75’ Ντόχερτι), Κέιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ