Άντονι: Το μεγαλύτερο μεταγραφικό «φιάσκο» της δεκαετίας (vids)

Άντονι: Το μεγαλύτερο μεταγραφικό «φιάσκο» της δεκαετίας (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της τελευταίας δεκαετίας και μάλιστα με διαφορά - Το «τρανό» παράδειγμα του Άντονι που το επιβεβαιώνει και οι απογοητευτικοί αριθμοί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή έχει μια φοβερή συνήθεια. Να αποτυγχάνει παταγωδώς σε μεταγραφές. Το έκανε από την πρώτη κιόλας σεζόν της αποχώρησης του, ενώ συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.

Δεκάδες μεταγραφές απέτυχαν στους «κόκκινους διαβόλους» τα τελευταία χρόνια, τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί σε αυτό το διάστημα είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και υπό την καθοδήγηση του Έρικ Τεν Χαγκ.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Κάρμο (vid)

Τρανό παράδειγμα αποτελεί φυσικά ο Άντονι, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Άγιαξ πέρσι το καλοκαίρι μετά από έντονες πιέσεις του Ολλανδού τεχνικού, με τη Γιουνάιτεντ να βγάζει από τα ταμεία της για να τον κλείσει 95.000.000 ευρώ. Φυσικά, ο Τεν Χαγκ λογοκρίθηκε έντονα, την ώρα μάλιστα που τον έβαλε άμεσα στο ροτέισον.

Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά…

Ο Άντονι ξεκίνησε πολύ καλά τη θητεία του στην ομάδα, σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ, ενώ είχε 3 γκολ σε 3 ματς στο ξεκίνημα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, η απόδοση του έπεσε απότομα (ειδικά μετά το Μουντιάλ στο Καταρ) και ξαφνικά έγινε και «μαύρο πρόβατο» στην ομάδα και στην Αγγλία γενικότερα λόγω των υποθέσεων βιασμού και ξυλοδαρμών που «έσκασαν» στη Βραζιλία τόσο για την πρώην γυναίκα αλλά και για δύο ακόμη γυναίκες.

Αυτόματα, ο Τεν Χαγκ και η διοίκηση τον έθεσαν εκτός ομάδας επ’ αόριστον, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Μέισον Γκρίνγουντ, ενώ η αγωνιστική του κατάσταση, πριν γίνουν γνωστές οι κατηγορίες είχε πάρει την κάτω βόλτα.

Πολλά ρεπορτάζ και σχόλια στα social media και στα ΜΜΕ στο Νησί μιλούσαν για τον πιο ανούσιο ποδοσφαιριστή στην Premier League, ενώ παρουσίαζαν και την περιβόητη ντρίμπλα που είχε κάνει γύρω από τον εαυτό του χωρίς νόημα και είχε εξοργίσει μέχρι και τον Τεν Χαγκ που είναι δικό του παιδί.

Η δικαίωση και το απόλυτο μηδέν

Ο Άντονι λίγους μήνες μετά τις καταγγελίες επέστρεψε στη δράση, αφού δικαιώθηκε σε όλες τις υποθέσεις στη Βραζιλία, ο Τεν Χαγκ τον ενεργοποίησε ξανά, όμως τη φετινή σεζόν είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση στη Γιουνάιτεντ. Ίσως και σε όλο το πρωτάθλημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγγλική ομάδα έχει σκάσει στον Άγιαξ 95.000.000 ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ δεν έχει προσφέρει το παραμικρό σε 22 αναμετρήσεις και έχει το απόλυτο μηδέν σε όλα. Μηδέν γκολ και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, έχει αναγκάσει τον κόσμο της ομάδας ακόμη και να τον γιουχάρει, ενώ όπως είναι λογικό και ο Τεν Χαγκ έχει ενδοιασμούς και δεν του δίνει πλέον πάντα φανέλα βασικού.

Ο Άντονι σίγουρα έχει επηρεαστεί από την κατάσταση μέσα στην ομάδα και τη γενικότερη κακή σεζόν, αλλά και από τις καταγγελίες που είχε δεχτεί και φαίνεται, όμως η Γιουνάιτεντ δεν θα έχει πολύ υπομονή με την περίπτωση του.

Ήδη εξετάζεται ο δανεισμός του για να σωθεί ότι σώνεται από τη χασούρα, ενώ αν τα βάλει κανείς κάτω μιλάμε για την πιθανότατα χειρότερη μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στη Γιουνάιτεντ. Ίσως και γενικά στο Νησί. Αφού η προσφορά του για τα λεφτά που δαπανήθηκαν είναι ελάχιστη. Συνολικά με τη Γιουνάιτεντ μετράει σε 1,5 χρόνο 66 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ, όμως όλα έχουν γίνει… πέρσι. Και αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, που εξελίσσεται σε φιάσκο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ