Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η αμυντική βελτίωση κι ο «κέρβερος» Ντε Χέα (pics)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η αμυντική βελτίωση κι ο «κέρβερος» Ντε Χέα (pics)

Οι αμυντικές επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τελευταίο διάστημα προκαλούν εντύπωση αλλά έχουν εξήγηση. Και αυτή (κυρίως) ακούει στο όνομα Νταβίντ Ντε Χέα.

Το βράδυ της Δευτέρας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με πολύ μεγάλο διπλό από το «Stamford Bridge» επί της Τσέλσι, μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της εξόδου στο Champions League. Κάτι που μπορεί να της εξασφαλίσει βέβαια και η πέμπτη θέση σε περίπτωση που εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν η τιμωρία της Σίτι.

Πριν από λίγο καιρό ωστόσο και συγκεκριμένα μέχρι την Πρωτοχρονιά όταν και η ομάδα του Σόλσκιερ ηττήθηκε από την Άρσεναλ με 2-0 στο «Emirates», το παραπάνω σενάριο έμοιαζε αρκετά μακρινό για τους «κόκκινους διάβολους». Και θα ήταν ακόμα ίσως αν η Τσέλσι δεν έκανε κάποιες γκέλες εκτός προγράμματος.

Ρόλο στην ανατροπή του σκηνικού όμως, έπαιξε κατά κύριο λόγο η βελτίωση της Γιουνάιτεντ στο αμυντικό κομμάτι. Το παιχνίδι με την Τσέλσι ήταν το έβδομο στα τελευταία δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις που η Γιουνάτεντ δεν δέχθηκε γκολ.

Κύριος παράγοντας βέβαια σε αυτό δεν είναι άλλος από τον Νταβίντ Ντε Χέα που με τις επεμβάσεις του έχει σώσει ουκ ολίγες φορές την ομάδα του. Ο Ισπανός είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ φαίνεται πως αποκτά χημεία και με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μαγκουάιρ και Μπαγί. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι και στα τρία από τα δέκα αυτά ματς που δέχθηκε γκολ η Γιουνάιτεντ, ηττήθηκε.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό επίσης στοιχείο που δείχνει κάποια πράγματα είναι το γεγονός πως μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερα clean sheets στα τελευταία δέκα ματς, με οκτώ. Για τους «κόκκινους» που έχουν την καλύτερη άμυνα μακράν στο πρωτάθλημα, με 15 γκολ παθητικό, είναι βέβαια κάτι φυσιολογικό το συγκεκριμένο στατιστικό.

Βλέποντας μάλιστα κανείς και το πρόγραμμα της ομάδας στα επόμενα πέντε ματς, καταλαβαίνει πως είναι στα μέτρα της και ευκαιρία για να επιβεβαιώσει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία όσον αφορά τουλάχιστον τις αμυντικές της επιδόσεις.

Αυτά είναι με την Κλαμπ Μπριζ (εντός εκτός) για το Europa League, με Γουότφορντ κι Έβερτον εντός έδρας για το πρωτάθλημα αλλά και την Ντέρμπι για το Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ