Μάρεκ Χάμσικ: Η πιο χαρακτηριστική μοϊκάνα των γηπέδων «χαιρέτησε» (pics,vids)

Μάρεκ Χάμσικ: Η πιο χαρακτηριστική μοϊκάνα των γηπέδων «χαιρέτησε» (pics,vids)

Αυτή την περίοδο πολλοί θρύλοι του ποδοσφαίρου, είτε ανακοίνωσαν πως σταματούν, είτε φεύγουν από τις ομάδες, με τις οποίες συνδέθηκαν. Ο Μάρεκ Χάμσικ ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Ο Μάρεκ Χάμσικ αποτελεί «θρύλο» στην ιστορία της Νάπολι, αλλά και στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Σλοβακίας, όντας ρέκορντμαν συμμετοχών και στις δυο κατά τεκμήριο μεγάλες του αγάπες.

Ο Σλοβάκος έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των αποχωρήσεων από τον κόσμο της στρογγυλής «θεάς» αυτό το καλοκαίρι, μόλις μερικές μέρες μετά το αντίο του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη Μίλαν. Ο Μάρεκ είπε αντίο στο ποδόσφαιρο την Τρίτη 6/6 στην ήττα της Τραμζονσπόρ με 3-1 από την Μπασάκσεχιρ.

Διαβάστε επίσης: Το «όχι» του Κρέσπο σε μεγάλη πρόταση από το Μεξικό, η «λευκή επιταγή» της Αλ Ντουχαΐλ και η συνεργασία με τον Κορδόν!

Η Σλόβαν, η Μπρέσια και η μεταγραφή στη Νάπολι, που έγινε το πεπρωμένο του

Ο Χάμσικ γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1987 στην ενωμένη τότε Τσεχοσλοβακία και μεγαλώνοντας ήθελε να μοιάσει στον Πάβελ Νέντβεντ, ο οποίος ήταν και το είδωλό του. Η πρώτη επαγγελματική του ομάδα ήταν η Σλόβαν Μπρατισλάβας, όπου έπαιξε το 2004, πριν τον αποκτήσει η Μπρέσια και τον κάνει γνωστό στο ιταλικό κοινό.

Στη Μπρέσια έπαιξε μέχρι το 2007, όταν και πουλήθηκε έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Νάπολι, όπου και έγινε ευρέως γνωστός και αποτέλεσε έναν σύγχρονο θρύλο της ομάδας και ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της με 520 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία της.
Στη Serie A έχει καταγράψει 409 συμμετοχές με 100 γκολ και 82 ασίστ. Στην ομάδα του Νότου έφτασε να γίνει αρχηγός, αλλά και να αγωνιστεί στο Champions League, χωρίς ωστόσο να σημειώσει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Συνέθεσε μια αξιομνημόνευτη τριπλέτα μαζί με τους Καβάνι και Λαβέτσι. Στη Νάπολι έμεινε 12 ολόκληρα χρόνια, πριν αποχωρήσει με προορισμό την Κίνα.

 

 

«Θρύλος» και στην εθνική  Σλοβακίας με τα περισσότερα γκολ και τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της

Ο Χάμσικ αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη που έβγαλε η Σλοβακία και κατέχει δυο ρεκόρ, αυτό με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της εθνικής ομάδας με 126, αλλά και αυτό του πρώτου σκόρερ με 26 γκολ, καταφέρνοντας να φτάσει με την ομάδα σε δυο Euro και σε ένα Μουντιάλ ως αρχηγός.

 

Άλλος ένας παίκτης που σημάδεψε τη γενιά του αφήνει τα γήπεδα, μόλις στα 35 του χρόνια, για να αφιερωθεί στα οινοποιεία που έχει στη Σλοβακία βγάζοντας εκτός όλων των άλλων σαμπάνια και λευκό κρασί με ποικιλίες που έμαθε στην Ιταλία και τις έφερε στη χώρα του. Επιχειρηματικό μυαλό αν μη τι άλλο ο Σλοβάκος, που έχει ήδη βρει με τι θα ασχοληθεί τώρα που αποσύρθηκε.

 

Γιώργος Φραγάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ