Ολυμπιακός: Μία αλήθεια για τον winger που αναζητά

Ολυμπιακός: Μία αλήθεια για τον winger που αναζητά

Από το πάνω ράφι οι επιλογές του Ολυμπιακού για τη θέση του εξτρέμ – «Ζαλίζουν» τα οικονομικά δεδομένα των παικτών που βρίσκονται στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς.

Μεταγραφή υψηλού επιπέδου ετοιμάζει ο Ολυμπιακός για την θέση του εξτρέμ, όπου αν κοιτάξουμε την χρηματιστηριακή αξία των υποψηφίων αλλά και τις απαιτήσεις των ομάδων τους, καταλαβαίνουμε ότι οι ερυθρόλευκοι θα ψωνίσουν από το ψηλό ράφι, πραγματοποιώντας μία κίνηση εκτός ελληνικής πραγματικότητας.

Στις αρχές Μαΐου to10.gr έβγαλε στη δημοσιότητα το όνομα του Καμαλντίν Σουλεμανά, τον ταλαντούχο εξτρέμ της Νόρτζελαντ, ως υποψήφιο για την θέση του εξτρέμ. Ο 19χρονος ακραίος επιθετικός από την Γκάνα πραγματοποίησε μία φοβερή περσινή σεζόν με την ομάδα της Νορβηγίας και είχε 14 γκολ και 8 ασίστ σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο παίκτης τελικά κατέληξε στην Ρεν, με την γαλλική ομάδα να καταβάλει στην Νόρτζελαντ το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, με τα ρεπορτάζ από την Γαλλία να αναφέρουν μάλιστα ότι ο παίκτης έχει περάσει ήδη ιατρικές εξετάσεις και αναμένονται τα τυπικά για να επισημοποιηθεί η απόκτησή του.

Επόμενος στην λίστα είναι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Σεβίλης, Ρόνι Λόπεζ. Ο εξτρέμ της Σεβίλλης, ο οποίος προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με την Νις στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, γιατί έχει συμβόλαιο περίπου στα 2.300.000 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ οι Σεβιγιάνοι δεν τον παραχωρούν με λιγότερα από 10.000.000 ευρώ.

Μάλιστα ο Λόπεζ έχει ήδη πραγματοποιήσει μεταγραφές  38.000.000 εκατ. ευρώ συνολικά στην καριέρα του, κάτι που αποτυπώνει και την μεγάλη χρηματιστηριακή του αξία. Το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι απλό από τη στιγμή που για τον 25άχρονο ενδιαφέρονται 6-7 ομάδες υψηλού επιπέδου σαν την Μπενφίκα, τη Μαρσέιγ, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Μπεσίκτας.

Ψηλά στην λίστα του Ολυμπιακού για το εξτρέμ, βρίσκεται εδώ και καιρό, το όνομα του Κριστιάν Παβόν, με τον εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Αργεντινής παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς να αποτελεί από τους πρώτους των ερυθρολεύκων για ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Η περίπτωση του όμως, όπως οι υπόλοιπες, κρύβει δυσκολίες λόγω της μεγάλης αξίας του παίκτη. Ο Αργεντινός εξτρέμ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του τρέχοντος συμβολαίου του, με την Μπόκα να έχει βάλει υποχρεωτική οψιόν αγοράς 6 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Κάτι λογικό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που έπαιξε βασικός στο Μουντιάλ του 2018 με τη χώρα του, βγάζοντας στο χορτάρι προσόντα που δείχνουν ποδοσφαιριστή που ανήκει στην ελίτ.

Τον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί στο φως της διασημότητας και το όνομα του Μάρκους Έντουαρντς. Το όνομα του 22χρονου Πορτογάλου εξτρέμ, που έχει μαγέψει με την φανέλα της Βιτόρια Γκιμαράες, έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό σε σενάρια για ανταλλαγή με τον Πέπε ή με τον Τιάγκο Σίλβα.

Ο 22χρονος Άγγλος εξτρέμ προέρχεται από 2 καλές σεζόν στην Πορτογαλία με 62 συμμετοχές και 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2024. Ο Έντουαρντς προέρχεται από την Τότεναμ και κυκλοφορεί με το παρατσούκλι «baby Messi».

Κοστολογείται στα 10 εκατ ευρώ. για το 50% των δικαιωμάτων του, συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι ο συντελεστής δυσκολίας του εγχειρήματος της απόκτησής του είναι και εδώ πολύ μεγάλος.

Το όνομα του Ζορζ Κέβιν Ενκουντού δεν είναι άγνωστο στους φίλους του Ολυμπιακού, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι ο παίκτης αποτελεί τον πρώτο στόχο για την θέση του εξτρέμ. Ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι άλλος από τον Γάλλο ακραίο της Μπεσίκτας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει εξαιρετική άποψη και να θέλει άμεσα την απόκτηση του.

Οι Πειραιώτες μάλιστα έχουν ξεκινήσει δίαυλο επικοινωνίας με την Μπεσίκτας για τον Γάλλο εξτρέμ και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι οριστικές εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε ότι η Μπεσίκτας είχε αγοράσει τον Ενκουντού από την Τότεναμ το καλοκαίρι του 2019 έναντι 4.5 εκατ. ευρώ, και την περσινή σεζόν ο Γαλλοαφρικανός άσος πραγματοποίησε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 8 γκολ και 5 ασίστ.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες ζητάνε για τον παίκτη τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, καθώς το υπόλοιπο μισό ανήκει στην Τότεναμ.

Συγκεντρώνοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως ο Ολυμπιακός πάει για υπέρβαση στην θέση του εξτρέμ, με οικονομικά δεδομένα που δεν αγγίζουν στο ελάχιστο τα όρια της Ελληνικής πραγματικότητας. Κάθε περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, η κάθε μία με ξεχωριστές συνθήκες, το ταλέντο των παραπάνω παικτών όμως είναι αδιαμφισβήτητο. Όποια και να είναι η κατάληξη του επεισοδίου που λέγεται «Ολυμπιακός-εξτρέμ», το σίγουρο είναι ότι οι Πειραιώτες θα βγουν κερδισμένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ