ΑΕΚ – Η… φιλόξενη Τρίπολη και τα μετρημένα κουκιά του Γιαννίκη (vids)

ΑΕΚ – Η… φιλόξενη Τρίπολη και τα μετρημένα κουκιά του Γιαννίκη (vids)

Η απώλεια του Γκαρσία κάνει ακόμη πιο απλά τα πράγματα για τον Αργύρη Γιαννίκη που δεν αναμένεται να εκπλήξει με τις επιλογές του για την επικίνδυνη έξοδο της ΑΕΚ στην Τρίπολη.

Μετά τις απώλειες κόντρα σε Απόλλωνα και Ολυμπιακό η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να… απαντήσει με δύο νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού. Στην Τρίπολη το βράδυ του Σαββάτου (11/12, 19:30) η Ένωση καιλείται να τριτώσει το καλό σε αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων και να φύγει με διπλό από την έδρα του πάντα επικίνδυνου Αστέρα ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον στους έξι βαθμούς η διαφορά της από την κορυφή.

Το έργο της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη μόνο εύκολο δεν θα είναι, όχι μόνο γιατί βρίσκει τον αντίπαλο σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά γιατί ο Έλληνας τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Τελευταίο από αυτά εκείνο του Λιβάι Γκαρσία που λόγω ενοχλήσεων δεν ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας ενώ αρχής γενομένης από αυτό το παιχνίδι και για τα υπόλοιπα του 2021 εκτός θα είναι και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που υποβλήθηκε σε καθαρισμό στο γόνατο την Τρίτη. Παράλληλα δεν υπολογίζονται ο μακροχρόνια απόντας Κώστας Γαλανόπουλος αλλά και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ λόγω κορωνοϊού.

Χωρίς εκπλήξεις

Έτσι, οι επιλογές του Γιαννίκη για το συγκεκριμένο ματς φαίνεται πως είναι περιορισμένες, όσον αφορά στην ενδεκάδα. Ο Τσιντώτας θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος σε ματς πρωταθλήματος ενώ η τετράδα στην άμυνα δεν αναμένεται να αλλάξει σε σχέση με τα τελευταία ματς και θα αποτελείται από τους Μισελέν, Μήτογλου, Βράνιες και Μοχαμαντί αν και έχει πιθανότητες και ο Τζαβέλλας για το κέντρο της άμυνας.

Σιμόες και Σιμάνσκι θα είναι όπως όλα δείχνουν στα χαφ, με τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης και τους Άμραμπατ – Τσούμπερ στα άκρα. Εκεί που φαίνεται πως δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα είναι στη θέση πίσω από τον επιθετικό όπου δεν αποκλείεται να ξεκουραστεί ο Μάνταλος και να πάρει φανέλα βασικού ο Γέβτιτς. Όλα αυτά με διάταξη 4-2-3-1 αφού αν γίνει η έκπληξη και προτιμηθεί το 4-3-3 με το οποίο η Ένωση τελείωσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πιθανότατα θα μπει ο Λε Ταλέκ στην ενδεάδα και θα μείνει στον πάγκο κάποιος από την τριάδα πίσω από τον Αραούχο. Ένα σενάριο όμως που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Εχει τον τρόπο της στην Τρίπολη

Περιθώρια για απώλεια βαθμών φυσικά και δεν υπάρχουν για την ΑΕΚ η οποία έχει έναν έξτρα σύμμαχο στην αυριανή της εξόρμηση. Την πρόσφατη παράδοση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» όπου μετρά τρεις σερί νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 2-1 πέρσι (με τον απόντα φέτος Καρίμ να σκοράρει το νικητήριο γκολ), 3-2 το 2019 και 1-0 το 2018. Η παράδοση δεν παίζει βέβαια μπάλα, αλλά είναι ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί. Όσο για την τελευταία ήττα της ΑΕΚ, ήταν τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα (2017-18) όταν ο Μανόλο Χιμένεθ είχε επιχειρήσει εκτεταμένο ροτέισον και ο Αστέρας νίκησε σχετικά εύκολα με 2-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ