ΑΕΚ: Ο κατοστάρης Αραούχο που δείχνει τον δρόμο… (pic & vids)

ΑΕΚ: Ο κατοστάρης Αραούχο που δείχνει τον δρόμο… (pic & vids)

Ο Σέρχιο Αραούχο συμπληρώνει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ και η συμπεριφορά του (πρέπει να) αποτελεί παράδειγμα για όλους εντός ομάδας.

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από ακριβώς πέντε χρόνια όταν ο Σέρχιο Αραούχο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ, με το νούμερο 11 στην πλάτη, και συστήθηκε στον κόσμο της Ένωσης. Την 1η Φεβρουαρίου του 2017 για την ακρίβεια, ο Αργεντινός επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο και δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο σενάριο για παρθενική εμφάνιση.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν άνετα με 6-0 και ο «Τσίνο» άνοιξε λογαριασμό πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα του γκολ με τον Δικέφαλο στο στήθος. Άκουσε για πρώτη φορά ρυθμικά το όνομά του από την κερκίδα και η σχέση λατρείας που ανέπτυξε με τους οπαδούς της ΑΕΚ είχε μόλις ξεκινήσει. Ένα ξεχωριστό δέσιμο που τον… ανάγκασε να κάνει άλλες τρεις φορές το δρομολόγιο Κανάριες Νήσοι – Αθήνα μέχρι να στεριώσει οριστικά το περασμένο καλοκαίρι υπογράφοντας μακροχρόνιο συμβόλαιο καρδιάς.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2022 πια, ο Αραούχο ετοιμάζεται να πιάσει κατοστάρα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Σε περίπτωση που αγωνιστεί κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο 30χρονος άσος θα συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές με την ΑΕΚ. Σε μία (ακόμα) δύσκολη περίοδο για την ομάδα, με τον Αραούχο όμως να κρατάει ψηλά τη σημαία σε όλα τα επίπεδα.

Τόσο στο καθαρά αγωνιστικό που είναι ο μόνος που το παλεύει τη στιγμή που το σύνολο καταρρέει όσο και εξωαγωνιστικά όπου με τη συμπεριφορά του δείχνει πως εκείνος αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αποκορύφωμα όλων βέβαια η κίνησή του μετά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη, με την αφιέρωση στον αδικοχαμένο Άλκη. Κίνηση με την οποία έδειξε το μεγαλείο του ως άνθρωπος και… ανάγκασε «εχθρούς» και φίλους να του υποκλιθούν.

Θα πει κάποιος πως έκανε το αυτονόητο και δεν θα έχει και άδικο. Εκτός όμως από το ότι σε αυτή τη χώρα πλέον τίποτα δεν είναι αυτονόητο, είναι σίγουρα αξιοθαύμαστο το γεγονός πως έχοντας πετύχει ένα τόσο όμορφο γκολ, σε ένα κρίσιμο σημείο ενός πολύ δύσκολου αγώνα, είχε την ψυχραιμία και το μυαλό να αφιερώσει το γκολ σε ένα παιδί που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Γι’ αυτό και η καθολική αναγνώριση προς το πρόσωπό του.

Στις τέσσερις θητείες που έχει συνολικά ο Αραούχο στην ΑΕΚ και στις 99 μέχρι στιγμής συμμετοχές του, μετρά 34 γκολ και 15 ασίστ, όντας από τους ελάχιστους στο υπάρχον ρόστερ που ξέρει καλά τι σημαίνει ΑΕΚ και ας μην γνώριζε ίσως ούτε την ύπαρξή της μέχρι πριν από πέντε χρόνια. Και αυτό δείχνει πολλά. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ