Ο Μαρτίνς εφαρμόζει άμεσα το πρότζεκτ «νέος Τσιμίκας»

Ο Μαρτίνς εφαρμόζει άμεσα το πρότζεκτ «νέος Τσιμίκας»

Η σύσκεψη στο Ρέντη ώστε ο Φώτης Κίτσος να παίζει... παντού ως αριστερός μπακ, ο Ζαγαρίτης και ο Πέδρο Μαρτίνς που τον ξεκινάει βασικό με τον Παναιτωλικό.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά τον Ιανουάριο για να βρει έναν φέρελπι, νεαρό σε ηλικία αριστερό μπακ, με σκοπό να τον εντάξει στο ρόστερ και να τον ετοιμάσει για το μέλλον. Τοποθετώντας τον αρχικά στη σκιά του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Αλλά και με πρόθεση να πάρει σοβαρές ευκαιρίες έως το φινάλε της σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν σχηματίσει μια μεγάλη λίστα με παίκτες όλων των «ταχυτήτων», -οικονομικών, ηλικιακών, αγωνιστικών- αλλά παράλληλα δεν είχαν αφήσει στην άκρη το ενδεχόμενο να μην κάνουν κίνηση. Οι επαφές με την Πάρμα για την απόκτηση του Βασίλη Ζαγαρίτη διεκόπησαν από τους πρωταθλητές, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τη διοίκηση να αποφασίζουν συνειδητά να δώσουν χώρο, χρόνο και ευκαιρίες στον Φώτη Κίτσο.

Αμέσως ο Πορτογάλος μονιμοποίησε τον 18χρονο ποδοσφαιριστή στην πρώτη ομάδα. Αλλά δεν έμεινε μόνο στην απόφαση να αλλάξει θέση και από εξτρέμ να γίνει μπακ. Αποφάσισε ότι αυτό έπρεπε να γίνει συλλογικά και όχι μόνο από τον ίδιο. Συναντήθηκε, λοιπόν, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τα υπόλοιπα στελέχη του Ολυμπιακού Β και συζήτησε μαζί τους το συνολικό πλάνο της ομάδας, ως ένα. Και σε αυτό το πλάνο, ο Κίτσος υπολογίζεται ως αριστερός μπακ. Κάτι που σημαίνει ότι και στα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας, θα χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη θέση. Καθώς η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αφορά μόνο τις προπονήσεις και τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας.

Ηδη ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει μπει για τα καλά στην αγωνιστική καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Εκτός της μονιμοποίησης στην πρώτη ομάδα, έχει ήδη βάλει το όνομά του στους συμμετέχοντας σε τρία παιχνίδια. Σε δύο στο Κύπελλο (με Λεβαδειακό και Παναιτωλικό) και ένα στο πρωτάθλημα (με τον Παναιτωλικό). Αλλά αυτή τη φορά ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή και στο αρχικό σχήμα.

Ο Κίτσος αναμένεται να είναι ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό με τον Παναιτωλικό. Ένα παιχνίδια στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να παρουσιαστούν με πλήθος αλλαγών και αναπληρωματικών. Αλλά για τον 18χρονο μπακ χαφ, αυτό μικρή σημασία έχει. Το βασικό είναι να αρχίσει να δείχνει αυτό που βλέπουν όλοι στο Ρέντη, αυτό που έδειξε στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, όπου έπαιξε για πρώτη φορά στη «νέα» του θέση με τον Ολυμπιακό Β, αυτό που επιτάσσει το ταλέντο και οι δυνατότητές του.

Κόντρα στον Παναιτωλικό ο Κίτσος θα πάρει το βάπτισμα του πυρός. Η συνθήκη «πρώτη φορά βασικός» στον Ολυμπιακό, είναι πάντα ξεχωριστή. Πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί παιδί του συλλόγου, γέννημα θρέμμα της ακαδημίας και των σχολών του. Είναι το νέο πρότζεκτ που αποφάσισε να τρέξει ο Ολυμπιακός. Και οι πρωταθλητές έχουν αποδείξει πως όταν αποφασίζουν κάτι τέτοιο με νέα, δικά τους παιδιά, σπάνια πέφτουν έξω. Τα παραδείγματα είναι πολλά και κάποια από αυτά είναι αυτή τη στιγμή στην 11άδα ή στις παρυφές της. Το ίδιο, λοιπόν, θέλει να κάνει και ο Κίτσος. Με την απειρία και την «άγνοια κινδύνου» στην αρχή, αλλά και με τη βοήθεια στην ποδοσφαιρική, αθλητική, αγωνιστική εξέλιξη που θα του προσφέρει ο σύλλογος.

Ο Ολυμπιακός «ψήφισε» Κίτσος αντί Ζαγαρίτη, επειδή είδε στο συγκεκριμένο παιδί ταλέντο, ταχύτητα, σωματικά προσόντα, δίψα για δουλειά, σωστή νοοτροπία, δυνατότητες και έκρινε ότι ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό «προϊόν» πρέπει να βγει στη «βιτρίνα». Ακόμη και η έξοδος του Καρμπόβνικ από την ευρωπαϊκή λίστα ήταν σε αυτό το πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης. Μια ψήφος εμπιστοσύνης που ξεκάθαρη, που αναμένεται να δούμε τα αποτελέσματά της, άμεσα. Καθώς αυτό που λέει διαρκώς ο Μαρίνς είανι ότι ο Κίτσος θα πάρει κι άλλες, πολλές ευκαιρίες φέτος. Όχι ως «δόκιμος», αλλά ως παίκτης που θα κληθεί να δώσει σοβαρές λύσεις, σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ