Ο Ολυμπιακός 6ος σε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός 6ος σε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Πάνω από Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Άγιαξ οι ερυθρόλευκοι!

Ο Ολυμπιακός με σπουδαία εμφάνιση και μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην εξ αναβολής αναμέτρηση των δυο ομάδων και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Οι ερυθρόλευκοι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους πανηγύρισαν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο τους και μάλιστα με σχετική άνεση, ενώ έφτασαν συνολικά τις 47 κατακτήσεις στην ιστορία τους, αποτελώντας φυσικά την ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Και μάλιστα με χαοτική διαφορά.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Ολυμπιακός πέρα από την απόλυτη κυριαρχία του εν Ελλάδι, παρέμεινε και στην 6η θέση του κόσμου σε κατακτήσεις εγχώριου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες με τα 47 πρωταθλήματα είναι 6οι σε όλη τη γη, έχοντας ένα λιγότερο από τη Νασιονάλ (Ουρουγουάη) και δυο περισσότερα από την Ολίμπια Ασουνσιόν (Παραγουάη).

Στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκεται μία ομάδα από τη Βόρεια Ιρλανδία και από δύο, από Σκωτία και Ουρουγουάη: Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία), Ρέιντζερς (Σκωτία), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη), Σέλτικ (Σκωτία) και Νασιονάλ (Ουρουγουάη).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είναι πάνω από μερικά από τα σπουδαιότερα κλαμπ στη γη, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην 14η θέση της λίστας με 35 τίτλους, μαζί με το φετινό, ενώ μαζί της είναι και ο Άγιαξ, όμως για προσωρινά όπως όλα δείχνουν, αφού είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός εκτός από τις Ρεάλ και Άγιαξ είναι πάνω και από τη Γιουβέντους, ενώ από την Ευρώπη είναι η τέταρτη κατά σειρά ομάδα της ιστορικής αυτής λίστας.

Η κατάταξη στις 15 πρώτες θέσεις:

1. Λίνφιλντ Βόρεια Ιρλανδία 55 πρωταθλήματα
2. Ρέιντζερς Σκωτία 55
3. Πενιαρόλ Ουρουγουάη 51
4. Σέλτικ Σκωτία 51
5. Νασιονάλ Ουρουγουάη 48
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 47
7. Ολίμπια Παραγουάη 45
8. Αλ Αχλί Αίγυπτος 42
9. Νότια Κίνα Χονγκ Κονγκ 41
10.Μπενφίκα Πορτογαλία 37
11. Ρίβερ Πλέιτ Αργεντινή 37
12.Γιουβέντους Ιταλία 36
13. Σαπρίσα Κόστα Ρίκα 36
14.Ρεάλ Μαδρίτης Ισπανία 35
15. Αγιαξ Ολλανδία 35

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ