Η μεγάλη απόφαση του Μίτσελ, το πρώτο διπλό, το γκολ «αλά Τζιοβάνι» του Φορτούνη και ο αστράγαλος του Μπα (vids)

Η μεγάλη απόφαση του Μίτσελ, το πρώτο διπλό, το γκολ «αλά Τζιοβάνι» του Φορτούνη και ο αστράγαλος του Μπα (vids)

Ο Νίκος Κώτσης γράφει από την Εστεπόνα για την προετοιμασία του Ολυμπιακού, τις αποφάσεις του Μίτσελ, την γκολάρα του Φορτούνη και την πρώτη απώλεια.

Δεύτερη ημέρα προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό στην Εστεπόνα. Δεύτερη ημέρα, ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του δείχνουν τι έχουν αποφασίσει να κάνουν. Ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Ισπανός τεχνικός έφερε τον Ολυμπιακό στην Ισπανία, όχι μόνο για τον «μοντάρει» ποδοσφαιρικά, αλλά και για να προσπαθήσει να αλλάξει τελείως τη φυσική του κατάσταση.

Αναχωρώντας από την Αθήνα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εύχονταν το πρόγραμμα στο προπονητικό κέντρο «Arroyo Enmedio» να είναι πιο… μαλακό. Καθώς η εβδομάδα που προηγήθηκε, με προπονήσεις στο Ρέντη, περιλάμβανε ανελέητο τρέξιμο και ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Οι ευχές τους, έπεσαν έξω. Διότι ο Μίτσελ δεν κατεβάζει το πόδι από το γκάζι, τουλάχιστον αυτές τις δύο πρώτες ημέρες. Με τη διαφορά πως το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε απλό τρέξιμο, αλλά ασκήσεις φουλ έντασης, με μπάλα. Πολλή μπάλα…

Διαβάστε επίσης: Επιστολή-καταπέλτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ

Το πρόγραμμα μόνο της πρωινής προπόνησης, διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες! Δύο ώρες γεμάτες ένταση. Εξαντλητικές, αλλά και με πολύ ποδόσφαιρο, πολλές διαφορετικές ασκήσεις και μεγάλες μάχες μεταξύ των ποδοσφαιριστών στο πρώτο δίτερμα της προετοιμασίας. Αλλά και μίνι τουρνουά 7 εναντίων 7, με τρεις ομάδες. Το οποίο εξελίχθηκε σε τρομερή μονομαχία μεταξύ των Κίτρινων και των Μπλε.

Μεγάλοι νικητές, με σκορ 4-3 οι Κίτρινοι. Με τον Κώστα Φορτούνη μεγάλο πρωταγωνιστή, με δύο απίθανα γκολ. Με τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετικό πόδι και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Η ισοφάριση, το 3-3, έγινε με τον 30χρονο επιτελικό μέσο να ξεκινάει και να τελειώνει την προσπάθειά του με πολύ όμορφο «σκαφτό» με το αριστερό!

Αλλά το νικητήριο γκολ ήταν το πιο ωραίο από όσα έχουν μπει μέχρι στιγμής σε αυτή την προετοιμασία. Θύτης του «μαγικού», ο Φορτούνης. «Θύμα», ο Ογκμουντουρ Κρίστινσον! Ο Ελληνας εξτρέμ, συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Λάιντνερ, βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή του Ισλανδού γκολκίπερ και με ένα εντυπωσιακό «αλά Τζιοβάνι» τσίμπημα, τον άφησε άναυδο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού προσπάθησε να φτάσει την μπάλα, αλλά το χτύπημα ήταν τόσο καλό και ζυγισμένο, που η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από την υπερέκταση του κορμιού και του χεριού του θηριώδους πορτιέρο του Ολυμπιακού και αναπαύθηκε στα δίχτυα του!

Ο Μίτσελ δεν πίστευε στα μάτια του, έπιασε το κεφάλι του, σφύριξε αμέσως τη λήξη του αγώνα, με το τέλος να προκαλεί ξέφρενους πανηγυρισμούς τους Κίτρινους. Ομάδα την οποία απάρτιζαν οι Τζολάκης, Βρουσάι, Αγκιμπού Καμαρά, Λάιντνερ, Εμβιλά, Κασάμι, Φορτούνης και Ελ Αραμπί, την ώρα που οι Κρίστινστον, Ντόι, Ανδρούτσος, Σαμασέκου, Μπόουλερ, Μπιελ, Χάμες, Γκάρι Ροντρίγκες βρέθηκαν στο καναβάτσο.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑ

Στην Εστεπόνα ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με έναν τραυματία. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ωστόσο, κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να βγάλει το δικό του όνομα από αυτή τη λίστα. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός είχε υποστεί θλάση Β’ βαθμού στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού του ποδιού, στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με βάση το μέγεθος της ζημιάς, ο χρόνος απουσίας υπολογίστηκε σε τουλάχιστον έναν μήνα από το ιατρικό επιτελείο.

Με τον έμπειρο στόπερ, ωστόσο, να διαψεύδει τους πάντες. Μόλις 16 ημέρες μετά τον αγώνα με την Ενωση, την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας έκανε μέρος του προγράμματος της ομάδας και τη δεύτερη ημέρα έκανε έντονο ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, βελτιώνοντας τη φυσική του κατάσταση και πλέον είναι θέμα ημερών να μπει στο 100% στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδες, σε χρόνο ρεκόρ!

Την ώρα που ο Σωκράτης βγαίνει από τη λίστα των τραυματιών, ο Ουσεϊνού Μπα μπήκε σε αυτήν. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός στη διάρκεια του πρώτου διπλού στην προετοιμασία, πάτησε άσχημα το πόδι του, με αποτέλεσμα να γυρίσει τον αστράγαλό του. Συνέχισε την προπόνηση, αλλά περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος του προγράμματος βγήκε, καθώς οι ενοχλήσεις έγιναν πιο έντονες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ