Και ο Μίτσελ στο «κόλπο» για Τοβέν, τον οποίο είχε παίκτη – Εξελίξεις στην υπόθεση για τον Ολυμπιακό

Και ο Μίτσελ στο «κόλπο» για Τοβέν, τον οποίο είχε παίκτη – Εξελίξεις στην υπόθεση για τον Ολυμπιακό

Αποκαλύψεις από τη Γαλλία για τηλεφωνική επικοινωνία του Μίτσελ με τον Φλοριάν Τοβέν. Ο Ολυμπιακός στη μάχη για την απόκτηση του Γάλλου σταρ.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σημαντικός «παίκτης» στο μεταγραφικό παζάρι. Σε διεθνές επίπεδο. Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι επιχειρούν να πραγματοποιήσουν ακόμη μια μεταγραφή που θα προκαλέσει πάταγο. Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, εάν οι πρωταθλητές Ελλάδος καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον Φλοριάν Τοβέν. Έναν διεθνή Γάλλο ποδοσφαιριστή, μόλις 30 ετών, με πλήθος ομάδων στο κατόπι του.

To10.gr αναφέρθηκε αναλυτικά από χθες στην… αναζήτηση του Ολυμπιακού για την περίπτωση του πρώην ποδοσφαιριστή της Τίγκρες και θρύλου της Μαρσέιγ. Στόχος ήταν να γίνουν γνωστά τα δεδομένα και να φανεί κατ’ αρχάς εάν ο Τοβέν… συζητάει την προοπτική να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εάν είναι διατεθειμένος να απορρίψει τις επίσημες προτάσεις που έχει στα χέρια του ήδη και οι οποίες είναι επιβεβαιωμένες: Ουντινέζε, Νις, Ναντ, Βαλένθια, Θέλτα, μία ομάδα από το Κατάρ, αλλά και δύο ομάδες από το MLS έχουν κινηθεί για την απόκτησή του. Αλλά ο ίδιος δεν έχει απαντήσει θετικά.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός, μέσω του ισχυρού «γαλλικού λόμπι» που έχει στο πλευρό του, προσπαθεί να βρει σημείο επαφής και να μπορέσει να ολοκληρώσει μια μεταγραφή που θα είναι πραγματική «βόμβα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια περίπτωση Βαλμπουενά… πέντε χρόνια νεότερος, σε μία θέση που η ομάδα «πονάει». Μια αντίστοιχη περίπτωση… Εμβιλά. Ακριβώς στην ίδια ηλικία που ο σπουδαίος μέσος άφησε τη Σεντ-Ετιέν για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, αφήνοντας άπαντες άναυδους στη Γαλλία. Ολως τυχαίως, δύο ποδοσφαιριστές που είναι φίλοι του Τοβέν. Και οι οποίοι έχουν ρόλο στο να πειστεί ο ποδοσφαιριστής.

Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να τρέξει τη μεταγραφή και κυρίως να πείσει επί προσωπικού τον Τοβέν δεν είναι άλλος από τον διευθυντή ποδοσφαίρου το Ολυμπιακού, Ζοσέ Ανιγκό. Ο Γάλλος όχι μόνο γνωρίζει τον 30χρονο εξτρέμ, αλλά είναι ο άνθρωπος που τον πήρε στη Μαρσέιγ, αυτός που επέβαλε τη μεταγραφή του από τη Νιουκάστλ. Και παράλληλα από τη Γαλλία προκύπτει πως ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή αποτελεί ένα πρόσωπο με το οποίο ο Ανιγκό διατηρεί άριστες σχέσεις από την εποχή της παρουσίας του στη Μασσαλία.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν φτάνουν για να πείσεις έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Τοβέν να πει το «ναι». Ότι δέχεται να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οπως προκύπτει από τη Γαλλία, λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής φέρεται να είχε μια πολύ σημαντική συνομιλία. Με τον Μίτσελ. Ναι, ο προπονητής του Ολυμπιακού εμφανίζεται να επικοινώνησε ο ίδιος με τον παίκτη που έχει στην κορυφή των επιλογών του ο σύλλογος για τα άκρα της επίθεσης. Η κίνηση αυτή ίσως αποδειχθεί κομβική. Καθώς λέγεται ότι ο Ισπανός εξήγησε στον παίκτη πόσο σημαντική θεωρεί την παρουσία του στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Στην παραπάνω είδηση. Μίτσελ και Τοβέν δεν είναι άγνωστοι. Οι δυο τους συνεργάστηκαν όταν ο Ισπανός ήταν προπονητής της Μαρσέιγ τη σεζόν 2015-16. Με τον ποδοσφαιριστή να είναι βασικός σε όλο το διάστημα που ο έμπειρος τεχνικός έμεινε στο Βελοντρόμ.
Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» του στην υπόθεση. Μένει να φανεί τι θέλει να κάνει ο Τοβέν. Και σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό. Ο Ολυμπιακός δεν επιβεβαιώνει τίποτε προς το παρόν, όπως συνηθίζει. Μένει να φανεί εάν η υψηλής δυσκολίας προσπάθεια των Πειραιωτών θα ευοδωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ