Το τέλος του νταμπλούχου ΠΑΟΚ: Έμεινε μόνο ο Βιεϊρίνια

Το τέλος του νταμπλούχου ΠΑΟΚ: Έμεινε μόνο ο Βιεϊρίνια

Από την ομάδα που κατέκτησε το μοναδικό νταμπλ της ιστορίας του ΠΑΟΚ δεν έμεινε πλέον κανείς. Ή σχεδόν κανείς...

Αυτό που γίνεται αντιληπτό τις πρώτες μέρες μετά το φινάλε της σεζόν, είναι πως ο ΠΑΟΚ που θα εμφανιστεί του χρόνου θα είναι πολύ διαφορετικός από τον φετινό. Ήδη κούνησαν μαντήλι πέντε ποδοσφαιριστές και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Γιασμίν Κούρτιτς, Νέλσον Ολιβέιρα, Τόμας Κετζιόρα, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Ομάρ Ελ Καντουρί είπαν «αντίο» στην Τούμπα και ετοιμάζονται για άλλες πολιτείες.

Βλέποντας τα παραπάνω ονόματα γίνεται αντιληπτό και κάτι ακόμα. Το οριστικό τέλος του ΠΑΟΚ που κατάκτησε το νταμπλ το 2019 παίρνοντας αήττητος το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι ουσιαστικά έπεσε η αυλαία για εκείνη την ομάδα χάρη στην οποία ο Δικέφαλος βίωσε τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του.

Διαβάστε επίσης: Μπάσιμο του Ολυμπιακού για τον άσο της Μπαρτσελόνα – Τι αποκαλύπτουν οι Ισπανοί (vids)

Ο μοναδικός που όπως φαίνεται θα παραμείνει από εκείνη τη χρονιά, θα είναι ο αρχηγός, Αντελίνο Βιεϊρίνια, σε έναν ρόλο συνδετικό ουσιαστικά ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή. Ο Πορτογάλος άσος βρίσκεται πλέον στα 37 του χρόνια και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν μπορεί να υπολογίζεται για το βασικό ροτέισον. Άλλα είναι τα πράγματα που μπορεί να δώσει ο Βιεϊρίνια και γι’ αυτό θα παραμείνει, αφού δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Εξάλλου, ο έμπειρος άσος είναι πολλά παραπάνω από ένας απλός ποδοσφαιριστής για το κλαμπ οπότε δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια κουβέντα με κανέναν άλλο.

Μπίσεσβαρ και Καντουρί ήταν άλλοι δύο εκπρόσωποι του νταμπλούχου ΠΑΟΚ στη φετινή ομάδα, αλλά οι καλές μέρες για εκείνους στην Τούμπα είχαν παρέλθει καιρό τώρα. Αμφισβητήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια και ίσως άργησε να έρθει η αποχώρησή τους. Ο πρώτος υπήρξε… θύμα του χρόνου που είναι ανίκητος και ο δεύτερος αμφισβητήθηκε κυρίως λόγω των τραυματισμών που δεν τον άφηναν σε ησυχία. Ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα άλλωστε πως ποτέ δεν κατάφερε να δείξει στην Ελλάδα το πρόσωπο που είχε στην Ιταλία.

Από εκεί και πέρα πέρα, υπάρχει κι ένας ακόμη συνδετικός κρίκος με το τότε και ακούει στο όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου. Μόνο που μετά και τη φετινή αποτυχημένη σεζόν, ο Ρουμάνος έχει μπει σε κλίμα αμφισβήτησης και κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα αν η επόμενη σεζόν δεν ξεκινήσει καλά για τον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ