Super League: Τα καλά νέα της κλήρωσης για την Big 4 ανοίγουν παράθυρο… ελπίδας

Super League: Τα καλά νέα της κλήρωσης για την Big 4 ανοίγουν παράθυρο… ελπίδας

Το Super League μονοπάτι του Αυγούστου δίνει πλέον ακόμη περισσότερες πιθανότητες για…

Κατά το… γνωστό κλισέ πριν και μετά από κάθε κλήρωση του πρωταθλήματος «πολύ φασαρία για το τίποτα μιας και όλοι κάποια στιγμή θα παίξουν με όλους». Σωστό, αλλά όχι και προσαρμοσμένο στις «νέες» απαιτήσεις των ομάδων μας. Εκείνων που πλέον προκύπτουν αρκετά χρόνια μέσα από την υποχρέωση της συμμετοχής στους προκριματικούς των κυπέλλων Ευρώπης.

Μιας διαδικασίας άχαρης που προσεχώς θα γίνει και χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι το επόμενο καλοκαίρι δεν θα έχουμε 5 εκπροσώπους αλλά 4 στις διοργανώσεις της UEFA με την υποχρέωση να βουτήξουν στα βαθιά από τον Ιούλη.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η πρόταση του Ολυμπιακού σε Μίχαϊλιούκ – Μπήκε και το Μιλάνο στο κόλπο – Αποχώρησε η Βίρτους

Τέλος πάντων: Για τις 5 ομάδες που μας εκπροσωπούν λοιπόν φέτος δεν είναι κάθε κλήρωση ίδια. Και αυτή που προέκυψε απόψε ηλεκτρονικά, είναι μάλλον ένας λόγος για να υπολογίσουμε λίγο καλύτερα τις πιθανότητες μας. Πέρσι είχαμε μόνο έναν εκπρόσωπο σε φάση ομίλων -1 ελληνική ομάδα στις 96- τον Ολυμπιακό.

Φέτος έχουμε δεδομένη την παρουσία της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, ελπίζουμε όμως και τουλάχιστον σε τρία ακόμη μέτωπα, με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (ο Άρης είναι στους αδύναμους και θα ισοδυναμεί με έναν μικρό άθλο να τον βρει ο Σεπτέμβρης με διαβατήριο έξω από το συρτάρι).

Τι σχέση όμως έχουν όλα τα παραπάνω με την κλήρωση; Μα το γεγονός ότι φέτος με βάση το καλεντάρι οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα γίνουν Αύγουστο (19-20 και 26-27/8). Ανάμεσα δηλαδή στις ημερομηνίες των τρίτων προκριματικών γύρων (8-10 και 15-17/8) και των Playoffs (22-24 και 29-31/8). Σε αυτό το διάστημα λοιπόν θα έχουμε δεδομένα ματς για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο για τον ΠΑΟΚ.

Το γεγονός λοιπόν ότι και οι τέσσερις ομάδες μας δεν χρειάζεται να φορτωθούν με ένα «ταξίδι» στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι πραγματικά ένα πολύ καλό νέο. Η ΑΕΚ ξεκινά με δύο εντός (Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός), ο Παναθηναϊκός (Ατρόμητος και Βόλος) και ο ΠΑΟΚ (Αστέρας Τρίπολης, Κηφισιά) το ίδιο ενώ ο Ολυμπιακός έχει ένα εντός (Πανσερραϊκός) και ένα εκτός (Ατρόμητος) αλλά χωρίς και εκείνος να χρειαστεί να μετακινηθεί από το Λεκανοπέδιο.

Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να «επιβαρυνθεί» κανείς με κάποιο ταξίδι είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς και αυτό οι προπονητές το εκτιμούν σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν επί της ουσίας έχουν μπροστά τους ένα παζλ Αυγούστου με έξι αναμετρήσεις σε maximum 23 ημερών. Κάτι είναι και αυτό. Και μάλιστα δώρο για όλους…

Το πρωτάθλημα έχει μια ακόμη αγωνιστική (3η) πριν από την πρώτη διακοπή: Είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 2-3 Σεπτέμβρη άρα ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών. Και αμέσως μετά (4η) ξεκινούν τα ντέρμπι. Όπως φαίνεται μάλιστα θα δούμε της Αγίας Σόφιας (17/9) ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην… Αγιά-Σοφιά και το ίδιο βράδυ στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Άρης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ