ΟΦΗ: Η λευκή φανέλα που θυμίζει τη δεκαετία του ’80 (pics + vid)

ΟΦΗ: Η λευκή φανέλα που θυμίζει τη δεκαετία του ’80 (pics + vid)

Η νέα δεύτερη φανέλα του ΟΦΗ είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του, με συνδέσεις από τη δεκαετία του '80 αλλά και μία από τα '00s.

Η λευκή εμφάνιση με το μαύρο σορτσάκι και τις λευκές κάλτσες, τα οποία βρίσκονται στις «επιλογές» του ΟΦΗ για τα εκτός έδρας παιχνίδια της, φορέθηκαν κυρίως την δεκαετία του ’80 και συνδέθηκαν με αρκετές επιτυχίες.

Μία από αυτές ήταν και η κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου τη σεζόν 1988/89, όντας μάλιστα αήττητος σε 5 παιχνίδια, τέσσερα των ομίλων και τον τελικό, όπου κέρδισε την σέρβικη Ραντνίτσκι Νις με 3-1.

Διαβάστε επίσης: Στην ΕΠΟ ο Αλαφούζος – Νέα επιστολή για τα στημένα

Επίσης, εκείνη τη χρονιά οι Κρητικοί τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του Ελληνικού Πρωταθλήματος, πίσω από τον Ηρακλή με διαφορά δύο βαθμών για το τελευταίο εισιτήριο της Ευρώπης.

Η παρακάτω φωτογραφία, που βρίσκεται και στο βίντεο που ανήρτησε η Κρητική ομάδα για τη νέα φανέλα, τραβήχτηκε στην ήττα με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (1-0) στο Ηράκλειο για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 26 Μαρτίου 1989.

Ένα χρόνο αργότερα, ο ΟΦΗ ξαναφόρεσε λευκή φανέλα, γράφοντας και τεράστια ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με την μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά του πρωταθλήματος. Η ομάδα από το Ηράκλειο βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και τον πίνακα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να γράφει 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο 50′, όμως οι «μελανόλευκοι» με τα γκολ των Μαρινάκη, Βέρα (2), Μπατσινίλα και Βάβουλα κέρδισαν με 5-4.

Βέβαια, δέκα μέρες νωρίτερα ο ΟΦΗ είχε χάσει από τους «ερυθρόλευκους» με 4-2 στον τελικό του Κυπέλλου, από τον οποίο ήθελαν να πάρουν την… εκδίκηση τους.

Αξιοσημείωτο μάλιστα το γεγονός πως οι Κρητικοί φόρεσαν παρόμοια «στολή» στην Football League το 2009/10, με κατασκευαστή φανελών την Puma και χορηγόύς… ΟΠΑΠ και Νερά Ζαρός, δηλαδή όπως σήμερα!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ για τη λευκή φανέλα:

«Η ιστορία μας εμπνέει να ξεπεράσουμε τα όρια! Η ολόλευκη φανέλα μας για τη σεζόν 2023/24, είναι το σημείο αναφοράς, στις τρεις παραλλαγές των εμφανίσεων με τις οποίες θ’ αγωνίζεται ο ΟΦΗ μακριά από το Ηράκλειο! Φτιαγμένη από την @puma -με σεβασμό προς το περιβάλλον- από ανακυκλώσιμα υλικά και την τεχνολογία dryCell! Είναι από σήμερα διαθέσιμη στη μπουτίκ «OFI Crete FC x @cosmossport » στο «Γεντί Κουλέ» και στο κατάστημα Cosmossport 1821 στο Ηράκλειο! Όλη η σειρά αγωνιστικών και lifestyle ρούχων της ομάδας, φέρουν το μοναδικό τρισδιάστατο υδατογράφημα αυθεντικότητας, με τον Θυρεό και το Γρύπα του ΟΦΗ».


Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ