Ολυμπιακός: Η… συνήθεια του Μπιέλ και ο «πονοκέφαλος» του Μαρτίνεθ

Ολυμπιακός: Η… συνήθεια του Μπιέλ και ο «πονοκέφαλος» του Μαρτίνεθ

Ο Ισπανός οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Πανσερραϊκού, κρατώντας μια περσινή συνήθεια αλλά και βάζοντας τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε σκέψεις ενόψει Τσουκαρίτσκι.

Πρόκριση στα play offs του Europa League και ξεκίνημα με το… δεξί στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, που έκλεισε την πρώτη τριάδα των επίσημων αναμετρήσεων για τη νέα σεζόν με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Αποτελέσματα που δίνουν στον χρόνο στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ για να βελτιώσει τους αυτοματισμούς του Ολυμπιακού και να ενσωματώσει στην ομάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, που αναμένεται να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν στον επαναληπτικό με την Γκενκ στο Βέλγιο, αλλά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη, αλλά αυτό που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι τα αποτελέσματα.

Στο Βέλγιο ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έδωσε τη λύση στις καθυστερήσεις και μαζί την πρόκριση στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, ενώ στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό χρειάστηκε το γκολ του Πεπ Μπιέλ στο 63’ για να λύσει τον γρίφο της άμυνας της ομάδας των Σερρών. Ο Ισπανός μάλιστα συνέχισε την καλή συνήθεια που έχει με τον Ολυμπιακό: Να σκοράρει τουλάχιστον σε ένα ματς πρωταθλήματος κάθε μήνα του χρόνου. Φρόντισε λοιπόν την Κυριακή να ξεμπερδέψει με τον Αύγουστο του 2023. Και μαζί φρόντισε και τον Ολυμπιακό για να μπει με το δεξί στον φετινό μαραθώνιο. Η δική του έμπνευση έκανε τη δουλειά. Και αυτή δεν διατήρησε μόνο την δική του προσωπική παράδοση στη πρώτη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση. Διευκόλυνε πολύ την ομάδα του για να «σβήσει» από το καλεντάρι με τα «πρέπει» του Αυγούστου μια ακόμη πολύ σημαντική υποχρέωση.

Πέρσι τέτοιες ημέρες ο Ολυμπιακός είχε ήδη γνωρίσει τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, είχε περάσει με το ζόρι την Σλόβαν Μπρατισλάβας στον τρίτο προκριματικό του Europa League, είχε ήδη αντικαταστήσει τον Πέδρο Μαρτίνς με τον Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του και όπως όλοι θα θυμηθούν εύκολα αυτή δεν ήταν παρά μια μεταβατική περίοδος. Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Προφανώς για πολλούς λόγους, κυρίως όμως διότι τα αποτελέσματα σε μια περίοδο που κανείς δεν είναι έτοιμος ναρκοθέτησαν την διαδικασία. Το ότι φέτος πριν καλά-καλά σχηματισθεί η νέα αγωνιστική version η ομάδα κατάφερε να αποκλείσει την περσινή δευτεραθλήτρια Βελγίου Γκενκ στο πρώτο νοκ άουτ στοίχημα του καλοκαιριού, αλλά και ξεκίνησε με νίκη στο πρωτάθλημα της προσφέρει και την ψυχολογία και την ηρεμία και όλα εκείνα που αγοράζουν το πιο πολύτιμο αγαθό της εποχής: Τον ίδιο τον χρόνο.

Η… συνήθεια του Μπιέλ

Ο Ισπανός πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα και συνέχισε τη καλή συνήθεια που έχει «χτίσει» στην Ελλάδα. Ο 26χρονος άσος πέρσι έκανε το ντεμπούτο του στο «Καραϊσκάκης» αλά… Γκουστάβο Σκάρπα: Υπέγραψε Παρασκευή, έπαιξε Κυριακή κόντρα στον Ιωνικό (3/9) έχοντας γκολ και ασίστ στην 3-1 επικράτηση. Ξανασκόραρε στο πρωτάθλημα 22 Οκτώβρη στην εκτός έδρας νίκη με τον Παναιτωλικό (0-2) και στις 6 Νοεμβρίου πέτυχε ένα γκολ που ίσως να άλλαζε ολόκληρο το περσινό αφήγημα αν εκείνο το πέναλτι-ανέκδοτο στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν άρπαζε στις καθυστερήσεις μια τεράστια νίκη για τους Ερυθρόλευκους: Ο Μπιέλ είχε γράψει το 0-1 πριν ο Ιωαννίδης βουτήξει πλάι στον Γκονζάλο Άβιλα…

Και η συνήθεια τράβηξε και άλλο: Στις 28 Δεκέμβρη γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης σε εκείνο το απίθανο 5-0. Στις 8 Γενάρη γκολ στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο στο 0-4. Γκολ και στις 19 Φλεβάρη στη Λαμία (0-3) και έπειτα δύο μαζεμένα στις 5 του Μάρτη στο 6-0 με τον Λεβαδειακό. Όλα στη κανονική διάρκεια της Super League συν ένα στα playoffs ξανά με αντίπαλο τον Βόλο (5-0) στις 30 του Απρίλη. Εκεί το άφησε. Από εκεί το έπιασε το βράδυ της Κυριακής. Και μένει να δούμε αν αυτό το πρώτο γκολ της φετινής χρονιάς μπορεί να τον χωρέσει στη κουβέντα για την 11άδα της Πέμπτης κόντρα στην Τσουκαρίτσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ