Ποιος αμφιβάλλει για τον Στέφαν Γιόβετιτς;

Ποιος αμφιβάλλει για τον Στέφαν Γιόβετιτς;

Το απίθανο γκολ του Στέφαν Γιόβετιτς κόντρα στην Βουλγαρία ήρθε να θυμίσει…

Έκανε τόσο θόρυβο ο Ντανιέλ Ποντένσε στην επιστροφή του, που είναι αλήθεια ότι κατάφερε να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την άλλη μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού σε αυτό τον απίθανο επίλογο ενίσχυσης που έστησαν οι Ερυθρόλευκοι στο μεγάλο λιμάνι. Ίσως τον πιο επώνυμο ποδοσφαιριστή του νέου ρόστερ. Τον Στέφαν Γιόβετιτς που την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές απολαμβάνει για μια ακόμη φορά… τιμές στο Μαυροβούνιο μιας και ένα δικό του γκολ στο 90΄+6΄ υπέγραψε τη νίκη επί της Βουλγαρίας (2-1) και κράτησε ζωντανό το όνειρο της απευθείας πρόκρισης στο Euro. Στην πραγματικότητα; Business as usual.

Ναι, ήρθε υπέγραψε και έφυγε ο σπουδαίος επιθετικός από τη χώρα μας. Πριν επιστρέψει όμως φρόντισε να (μας) θυμίσει εκείνη την έκτη αίσθηση που τον έκανε για μια 15ετία περιζήτητο στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Την τέχνη του γκολ. Το έκανε μάλιστα σε timing ιδανικό. Διότι πολλοί και διάφοροι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του είναι επιφυλακτικοί, κοιτάζοντας κυρίως το ιστορικό των τραυματισμών του. Ο Γιόβετιτς όμως είναι καλά. Πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Έχει μεγάλο κίνητρο έπειτα από την μεταγραφή του. Και το κυριότερο; Έχει μια σειρά από ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που μοιάζει να δικαιολογεί 100% την επιμονή και του Αντόνιο Κορδόν (συνεργάστηκαν στη Μονακό) και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ (συνεργάστηκαν στην Σεβίλλη) για την απόκτηση του.

Διαβάστε επίσης: Ποντένσε vs Ποντένσε: Kαλύτερος απο τον παίκτη που έφυγε

Επιθετικός που μπορεί να παίξει και στην κορυφή, αλλά και σαν «δεύτερος». Που έχει πέρα από την ικανότητα του γκολ και τη δημιουργία. Που έχει την προσωπικότητα αλλά και τα… κυβικά να αφήσει το σημάδι του σε περιβάλλον Super League.

Απαραίτητη σημείωση: Θα μπορούσε να είναι μια από τις δύσκολες ερωτήσεις σε κάποιο ποδοσφαιρικό trivial pursuit από εκείνα που κατακλύζουν πλέον το διαδίκτυο: Επιθετικός με 146 γκολ και 55 ασίστ σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, που έχει αγωνιστεί και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης σε ένα ταξίδι από εκείνα που αφήνουν σημάδι ανεξίτηλο. Κάποιος που γύρω του σχηματίστηκε ένας μεταγραφικός κύκλος 60 εκατ ευρώ και που στο ράφι με τα τρόπαια της καριέρας του πέρα από τις προσωπικές διακρίσεις θα βρεις ακόμη και ένα τρόπαιο της Premier League.

Ναι, θα μπορούσε. Διότι όλα τα παραπάνω ισχύουν με ακρίβεια. Δεν χρειάζεται όμως.

Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος αφενός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας κερδίσει προ πολλού το προνόμιο να τον ξέρει ο (ποδοσφαιρικός) κόσμος όλος με το όνομα του. Αφετέρου πέραν τούδε θα δηλώνει έδρα του το Φάληρο, άρα θα έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τα αυτονόητα.
Τα είπε άλλωστε και ο ίδιος προ ημερών: «Πέρυσι ήρθα για πρώτη φορά στην Αθήνα με έναν φίλο μου και μιλούσαμε για την περίπτωση του Ολυμπιακού και μετά, έγινε! Μου αρέσει η Ελλάδα, μου αρέσει η Αθήνα, είναι μια καταπληκτική πόλη για να ζει κανείς, για την οικογένειά μου. Είμαι λοιπόν ενθουσιασμένος. Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις, είναι εύκολο να μιλάς. Θα το δείξω στο γήπεδο» ήταν τα λόγια του.

Και όσο για τους τραυματισμούς; Ας μην λέμε τα ίδια. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι ότι ο Γιόβετιτς είναι μια χαρά. Και ότι θέλει στον Ολυμπιακό να κερδίσει κάτι παραπάνω από το 1+1 συμβόλαιο που υπέγραψε. Έναν σπουδαίο επίλογο στη καριέρα του, σαν αυτόν που κατάφεραν πολλοί και σπουδαίοι στο μεγάλο λιμάνι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ