ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Ζίνι που «παίζει» για βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό (vids)

ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Ζίνι που «παίζει» για βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό (vids)

Το ντεμπούτο του Ζίνι κόντρα στον Ολυμπιακό, η εκπληκτική προετοιμασία του καλοκαιριού και η υποψηφιότητά του για βασικός στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από την περσινή σεζόν ξεκίνησε μία προσπάθεια της ΑΕΚ με παιδιά από το εξωτερικό για τη στελέχωση της ομάδας Β’ και με προοπτική βέβαια κάποια στιγμή να παίξουν στην πρώτη ομάδα της Ένωσης. Παιδιά κυρίως από την Αφρική, με τους «κιτρινόμαυρους» να αλλάζουν πολιτική, επενδύοντας σε ποδοσφαιριστές που μελλοντικά θα μπορούσαν να φέρουν και πολλά έσοδα στα ταμεία του κλαμπ.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Ζίνι. Του Αμπροζίνι Αντόνιο Καμπάσα, όπως είναι το πλήρες όνομα του διεθνή με την Ανγκόλα (11 γκολ, 4 ασίστ) επιθετικού, τον οποίο απέκτησε πέρσι τον Ιανουάριο αρχικά ως δανεικό η ΑΕΚ από την Clube Desportivo 1º de Agosto της πατρίδας του και λίγες εβδομάδες αργότερα τον έκανε δικό της με συμβόλαιο ως το 2028. Λίγοι ασχολήθηκαν τότε με την περίπτωσή του, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα διέκρινε το ταλέντο του Αφρικανού άσου από την πρώτη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγάλη βραδιά του Σπανούλη

Μετά από κάποια παιχνίδια στη Β’ ομάδα και χωρίς να έχει σκοράρει μάλιστα εκεί, ο Αργεντινός τεχνικός άρχισε να τον ανεβάζει στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις και να δουλεύει μαζί του. Μέχρι που στις αρχές Μαΐου ο Αλμέιδα του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο και όχι σε ένα απλό ματς. Κόντρα στον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να ψάχνει γκολ τίτλου μετά την απώλεια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Θα μπορούσε μάλιστα να είχε συνδυάσει ακόμη και με γκολ την πρώτη του εμφάνιση αν του είχε δώσει ο Λιβάι Γκαρσία πάσα σε μία από τις μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησε εκείνο το βράδυ. Στη συνέχεια έπαιξε λίγα λεπτά ως αλλαγή και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τα κιτρινόμαυρα.

Το πόσο τον πιστεύει ο Αλμέιδα φάνηκε στην προετοιμασία το καλοκαίρι στην Ολλανδία. Εκεί όπου ο Ζίνι ήταν από τους διακριθέντες, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά. Πέτυχε τρία γκολ στα φιλικά, έδειξε τρομερή βελτίωση σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού και έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει τον δικό του ρόλο στο ρόστερ.

Μάλιστα ο Αλμέιδα τον χρησιμοποίησε πολύ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα, την έκρηξη και τον διασκελισμό του που παραπέμπουν αρκετά σε Λιβάι Γκαρσία. Λόγω του περιορισμού στους ξένους ο Ζίνι έμεινε όμως εκτός ευρωπαϊκής λίστας και θα παίζει μόνο στα ματς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει αρκετές και σημαντικές απουσίες μεσοεπιθετικά ενόψει του αποψινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν αποκλείεται να γίνει η… έκπληξη και ο Αλμέιδα να τον ρίξει βασικό, θέλοντας ίσως να αιφνιδιάσει και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ακόμη και να μην ξεκινήσει πάντως βασικός, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα περάσει στο ματς για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του. Ό,τι κι αν συμβεί απόψε, το σίγουρο είναι ότι ο Ζίνι θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα καθώς ο Αλμέιδα σκοπεύει να του δώσει ευκαιρίες και να πάρει πράγματα από εκείνον που φαίνεται έτοιμος για… εκτόξευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ