«Έβρεξε» πρόστιμα από την UEFA για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

«Έβρεξε» πρόστιμα από την UEFA για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

«Καμπάνες» από την UEFA στις τρεις ελληνικές ομάδες. Διαβάστε τους λόγους...

Άσχημα νέα επιφύλασσε η EUFA σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για όσα έκαναν οι οπαδοί τους στα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa και του Conference League.

Και οι τρεις ομάδες θα αναγκαστούν να πληρώσουν «βαριά» πρόστιμα για ουκ ολίγες παραβάσεις.

Διαβάστε επίσης: Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό – Η απόφαση του Μπαρτζώκα για Ράιτ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας σε διπλή συνεδρίασή της στις 24 και 25 Ιανουαρίου, εκδίκασε όλες τις ανοικτές πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την 5η και 6η αγωνιστική των ομίλων σε Champions, Europa και Europa Conference League.

Ανάμεσα λοιπόν στις υποθέσεις που εξέτασε ήταν και ο τελευταίος αγώνας της ΑΕΚ στο group stage Europa League, με τον Άγιαξ στη «Γιόχαν Κροιφ Αρίνα» στις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, γνωστοποιήθηκε ότι η ΑΕΚ τιμωρείται με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα, για τα εξής καταγεγραμμένα περιστατικά απ’ τον παρατηρητή της UEFA:

-Χρήση δείκτη λέιζερ, Άρθρο 16(2)(δ) DR: 16.000 ευρώ

-Επεισόδια οπαδών, Άρθρο 16(2)(h) DR: 25.000 ευρώ

Παράλληλα, υπήρξε επίσημη προειδοποίηση για τη συμπεριφορά εκδρομέων οπαδών της ΑΕΚ, με βάση το άρθρο 24.02 SSR.

«Καμπάνα» και στον Παναθηναϊκό 

Στην επίσημη ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, γνωστοποιήθηκε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρείται με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα:

Με 10.000 ευρώ για φθορές των οπαδών του στο γήπεδο της Βιγιαρεάλ με βάση το άρθρο 16(2)(f) DR, με ενημέρωση πως θα πρέπει να υπάρξει απευθείας επικοινωνία με την ισπανική ομάδα «…για την κάλυψη των ζημιών».

Από εκεί και πέρα επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό συνολικό πρόστιμο 73.625 ευρώ για τον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα για τα εξής καταγεγραμμένα περιστατικά απ’ τον παρατηρητή της UEFA:
-Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, Άρθρο 38 SSR: 22.000 ευρώ
-Χρήση δείκτη λέιζερ, Άρθρο 16(2)(δ) DR: 22.000 ευρώ
-Ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 16(2)(β) DR: 5.875 ευρώ
-Άναμμα πυροτεχνημάτων, Άρθρο 16(2)(c) DR: 13.750 ευρώ
-Πανό με πολιτικό περιεχόμενο Άρθρο. 16(2)(e) DR: 10.000 ευρώ

Για τον αγώνα της Λεωφόρου, τιμωρήθηκε και η Μακάμπι Χάιφα για τη συμπεριφορά των δικών της οπαδών στη Θύρα 6 για τα εξής περιστατικά:
-Άναμμα πυροτεχνημάτων, Άρθρο 16(2)(c) DR: 26.250 ευρώ
-Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδα, Άρθρο Art. 15(4) DR, 8.000 ευρώ

Απ’ τις αρχές της εφετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε απ’ τα πειθαρχικά όργανα της UEFA με συνολικά 9 πρόστιμα που φτάνουν στο σύνολό τους τις 464.500 ευρώ και είναι η ελληνική ομάδα που έχει πληρώσει τα περισσότερα χρήματα σε πρόστιμα για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Δεν γλίτωσε και ο ΠΑΟΚ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας σε διπλή συνεδρίασή της στις 24 και 25 Ιανουαρίου, εκδίκασε όλες τις ανοικτές πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την 5η και 6η αγωνιστική των ομίλων σε Champions, Europa και Europa Conference League.

Ανάμεσα λοιπόν στις υποθέσεις που εξέτασε ήταν και ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι στην 6η και τελευταία αγωνιστική στο group stage Europa Conference League, με την Ελσίνκι στην Τούμπα στις 14 Δεκεμβρίου 20223.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, γνωστοποιήθηκε ότι η ΠΑΟΚ τιμωρείται με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα, για τα εξής καταγεγραμμένα περιστατικά απ’ τον παρατηρητή της UEFA:

-Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, Άρθρο 38 SSR: 24.000 ευρώ

-Ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 16(2)(b) DR: 7.500 ευρώ

-Άναμμα βεγγαλικών, 16(2)(c) DR: 2.750 ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ