Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η κλήρωση για Γκιώνη και Τόλιου

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η κλήρωση για Γκιώνη και Τόλιου

Με τις κληρώσεις, που έγιναν σήμερα Πέμπτη 18/05, στο Durban, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων 2023.

Με τις κληρώσεις, που έγιναν σήμερα Πέμπτη 18/05, στο Durban, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων 2023. Η πόλη της Νότιας Αφρικής φιλοξενεί την κορυφαία διοργάνωση από το Σάββατο 20 μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του αθλήματος υποσχόμενη καλή οργάνωση και συναρπαστικές αγωνιστικές στιγμές.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Τόλιου, που βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης στον τόπο διεξαγωγής του μεγάλου event, έμαθαν τους αντιπάλους τους στο απλό, το μοναδικό αγώνισμα, στο οποίο θα πάρουν μέρος. Στο νοκ άουτ σύστημα το ταμπλό είναι των «128», στο απλό ανδρών ο Γκιώνης θ’ αντιμετωπίσει τον Αμίρ Χοσεΐν Χοντάι από το Ιράν και στο απλό γυναικών η Τόλιου τη Λι Γιου Τζουν από την Ταϊπέι. Στην τεχνική καθοδήγηση και για τους δύο θα είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής και η προετοιμασία ολοκληρώνεται αύριο με νέα προπόνηση στο επιβλητικό ICC Durban.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός, τεχνικοί διευθυντές, «Μοντέστο» και οι πιο επιτυχημένες χρονιές…

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις συναντήσεις του απλού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, πάντως το αγώνισμα αρχίζει το πρωί του Σαββάτου. Ο Γκιώνης είναι ψηλά στο ταμπλό και πέφτει γρήγορα σε …μεγαθήριο αν αποκλείσει τον Χοσεΐν Χοντάι. Συγκεκριμένα θα τον περιμένει ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών Φαν Ζεντόνγκ. Ο Κινέζος είναι 1ο φαβορί και καθώς έχει το μοναδικό bye περνά απευθείας στους «64». Ματς του 2ου γύρου εμφανίζονται στο ανεπίσημο πρόγραμμα και για την Κυριακή 21 και για τη Δευτέρα 22/05.

Η Τόλιου αν επικρατήσει κόντρα στη Λι Γιου θα βρει μπροστά της στις «64» τη νικήτρια από τον αγώνα Ρέιτσελ Μορέ (Ελβετία)-Χάνα Γκόντα (Αίγυπτος). Βεβαίως οι πρωταθλητές μας έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο στην προσπάθεια για καλό πλασάρισμα και βασικά θέλουν μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις να κάνουν ό,τι μπορούν παραπάνω.

Όλα σχεδόν τα πρώτα φαβορί στο ITTF World Table Tennis Championships Finals, είναι από την Κίνα. Στους άνδρες η πρώτη 4άδα περιλαμβάνει, μετά τον Φαν Ζεντόνγκ, τους συμπατριώτες του Βανγκ Τσουκίν, Μα Λονγκ και τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο.

Στις γυναίκες οι τοπ αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης, που έχουν και τις πρώτες θέσεις στα seeding, είναι κατά σειρά η Σουν Γινγκσά, η Βανγκ Μανγιού, η Τσεν Μενγκ και η Βανγκ Γιντί, όλες από την Κίνα. Στη διαδικασία των κληρώσεων μετείχε φυσικά η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα, η οποία θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό έγινε από την παγκόσμια ομοσπονδία η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

KAI OΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ YOUTH CONTENDER  

Κληρώσεις στο μεταξύ, είχαμε και για τις κατηγορίες των κοριτσιών στο World Table Tennis Youth Contender της Βουλγαρίας, που συνεχίζεται στην Παναγκιούριστε. Μετά τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη, που πέτυχε και τη διάκριση της 3ης θέσης στο απλό της κατηγορίας Under 13 υπό τις οδηγίες του Γκεόργκι Δασκάλοφ, παίρνουν σειρά για τα ελληνικά χρώματα, από την Παρασκευή 19/05, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα.

Στην κατηγορία Under 19 έγιναν 11 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου είναι στο 10ο και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Ρουμάνα Μπιάνκα Μέι Ρόζου (επικεφαλής) και τη Σέρβα Έμα Πόποβιτς. Η Κρεάνγκα κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ με αντιπάλους τη Ρουμάνα Ιοάννα Σινγκεορζάν (επικεφαλής) και τη Τζούλι Φαν Χαουβάερτ από το Βέλγιο.

Στην κατηγορία Under 17 των κοριτσιών σχηματίστηκαν 14 γκρουπ και πλην του τελευταίου όλα είναι των 3ων αθλητριών. Η Κρεάνγκα κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τη Γιαπωνέζα Μάο Τακαμόρι (επικεφαλής) και τη Ρουμάνα Βιβιέν Τάμας. Το κοουτσάρισμα έχει αναλάβει ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα, πατέρας της Μαρίας-Ιωάννας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ