Και τα σίδερα… λυγίζουν: Η ακτινογραφία πόνου του «RoboCop» Ναδάλ (pics+vids)

Και τα σίδερα… λυγίζουν: Η ακτινογραφία πόνου του «RoboCop» Ναδάλ (pics+vids)

«Αυτό που έμαθα στην καριέρα μου, είναι να απολαμβάνω τον πόνο», είχε δηλώσει ο Ράφαελ Ναδάλ. Ενας πραγματικός μαχητής, που δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει, παρά τους δεκάδες τραυματισμούς που είχε σε όλο του το σώμα...

«Η απόφαση να μην παίξω στο Ρολάν Γκαρός δεν είναι δική μου, είναι του σώματός μου», ανέφερε ο Ράφαελ Ναδάλ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (18/5), για να ενημερώσει τους θαυμαστές του ότι δεν θα αγωνιστεί στο φετινό γαλλικό Οπεν, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο Αυστραλιανό Οπεν.

Ο «Matador» είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (σ.σ φάση των «64») με τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ (ήττα με 3-0), με τις αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Ισπανού τενίστα να κάνουν λόγο για θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού και απουσία από τα κορτ 6-8 εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: «Etihad» όπως λέμε Καραϊσκάκη (vids)

Οι δύο μήνες έγιναν ήδη τέσσερις (18/1 – 18/5) και ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό θα χρειαστεί ακόμα ο Ναδάλ για να επιστρέψει στη δράση. «Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αγωνιστώ. Θα προσπαθήσω να αναγεννήσω το σώμα μου. Δεν θα ορίσω ημερομηνία επιστροφής. Όταν νιώσω έτοιμος σωματικά, θα ξεκινήσω από την αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τενίστας στη συνέντευξη Τύπου. Ενας τενίστας, που έχει ταλαιπωρηθεί από πάρα πολλούς τραυματισμούς. Σε όλο του το σώμα. Από τους καρπούς, μέχρι τους αστραγάλους, ενώ όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται έχοντας σύνδρομο Hoffa και στα δύο γόνατα (σ.σ έντονους πόνους, τριβή κτλ)

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δείχνει τους τραυματισμούς που έχει υποστεί ο Ράφαελ Ναδάλ από το 2003, όταν άρχισε να γράφει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο τένις. Ένα 3D σχεδιάγραμμα, που δείχνει πόσο πολύ έχει πονέσει όλα αυτά τα χρόνια ο Ισπανός τενίστας. Ειδικά στο δεξί γόνατο, όπου είχε τραυματισμούς το 2007, 2009, 2010, 2017, 2018 και 2019. Το σημείο που έχει επιβαρυνθεί περισσότερο. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό σημείο που έχει τραυματιστεί.

Ολο του το σώμα έχει καταπονηθεί αφάνταστα. Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πάντα πάλευε. Πάντα τα έδινε όλα. Πάντα προσπαθούσε μέχρι τον τελευταίο πόντο και τις περισσότερες φορές μάλιστα έβγαινε νικητής. «Αυτό που έμαθα στην καριέρα μου, είναι να απολαμβάνω τον πόνο», είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια.

Ενας πραγματικός μαχητής. Ενας ήρωας. Ενα είδωλο για μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη αγάπησαν το τένις. Ο… βασιλιάς της σκόνης. Ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα.

Ο 112-3 (σ.σ νίκες – ήττες) στο Ρολάν Γκαρός. Ο Mr 14 τίτλοι στο γαλλικό Οπεν (σ.σ το 2016 δεν ηττήθηκε, αλλά αποσύρθηκε μετά από τον 3ο γύρο λόγω τραυματισμού). Ο 5ος στην Open Era σε τίτλους. 92 τρόπαια σε 130 τελικούς: 22 Grand Slam, 36 ATP Masters 1000, 23 ATP 500, 10 ATP 250, 1 Ολυμπιακό Μετάλλιο. Ο «χρυσός» απολογισμός του στα μονά.

Αν βάλει κανείς και τα διπλά, ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στους 103 τίτλους καριέρας (11 τίτλοι στα διπλά σε 15 τελικούς). Εκτός από τους τίτλους και τους τελικούς, ο Ναδάλ στην σπουδαία του καριέρα έχει κερδίσει συνολικά 314 παιχνίδια και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τους Ρότζερ Φέντερερ (369) και Νόβακ Τζόκοβιτς (341).

Μια μυθική καριέρα, γεμάτη τίτλους και διακρίσεις. Μια καριέρα που φτάνει πλέον προς το τέλος της, όπως αποκάλυψε ο Ράφαελ Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Οι «παραστάσεις» του Ισπανού τενίστα από εδώ και πέρα θα είναι συλλεκτικές. «Πρόθεσή μου είναι η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία μου. Να μπορώ να παίξω τα τουρνουά που θέλω. Το Ρολάν Γκαρός του 2024 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι οι επόμενες προκλήσεις που έχω μπροστά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Ο Ράφαελ Ναδάλ ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος στο Laver Cup της περσινής σεζόν (2022) αποχώρησε από την ενεργό δράση. Το τέλος του FEDAL  πλησιάζει και μαζί του το τέλος μια «χρυσής» εποχής για το τένις, καθώς στον δρόμο για την απόσυρση βρίσκεται πλέον και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο νεότερης της Big-3…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ