Ο Ίφιτος Πατρών Κυπελλούχος Δυτικής Ελλάδας ανδρών, ο Νηρέας Καρδαμύλων νικητής στη Χίο

Ο Ίφιτος Πατρών Κυπελλούχος Δυτικής Ελλάδας ανδρών, ο Νηρέας Καρδαμύλων νικητής στη Χίο

Στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων διεξήχθη η τελική 4άδα για τη Χίο

Με… νησιωτικό αέρα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20/3 οι αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Μετά τα Final 4 το Σάββατο 19/3 στον Πειραιά για την Αττική και στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα, έγιναν χτες τα αντίστοιχα ματς στην Κεφαλονιά και τη Χίο για να βγουν οι τοπικοί νικητές.

Στους άνδρες, γιατί στις γυναίκες ανάλογη διοργάνωση υπήρχε μόνο για την Αττική. Στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντ. Τρίτσης» πραγματοποιήθηκε το τελικό στάδιο για τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και Τοπικός Κυπελλούχος αναδείχτηκε ο Ίφιτος Πατρών.

Στο καθοριστικό ματς κατέβαλλε τον οικοδεσπότη ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς με 4-1. Στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων διεξήχθη η τελική 4άδα για τη Χίο και τον τοπικό τίτλο κατέκτησε ο Νηρέας Καρδαμύλων. Στον τελικό ξεπέρασε τον ΟΕΑ Χίου με 4-0. Το Τοπικό Κύπελλο αποτέλεσε παράλληλα και την προκριματική φάση για το Κύπελλο Ελλάδας, που έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2022.

Ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς ζήτησε και πήρε το Final 4 πριν από λίγες ημέρες. Οργάνωσε κατάσταση, που τίμησε τη διοργάνωση και το άθλημα, προσέλκυσε στο γυμναστήριο μικρούς και μεγάλους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά δυστυχώς η τελική φάση δεν έγινε κανονικά.

Ο ΑΟ Ξυλοκάστρου και ο Ποσειδών Λουτρακίου δεν πήγαν στο νησί κι έτσι έγινε κατευθείαν το ματς για την πρωτιά (με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι το Σάββατο υπήρχε απαγορευτικό απόπλου από την Κυλλήνη και ο Ίφιτος ταξίδεψε και αγωνίστηκε αυθημερόν).

Ο Ίφιτος, που είναι ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας, είχε τον ρόλο του φαβορί και τον επιβεβαίωσε εύκολα, άσχετα αν αγωνίστηκε με αναπληρωματικούς. Επιβλήθηκε με 4-1 της Κεφαλονιάς (που φέτος μετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας) και ξαναπήρε το Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου μετά από τη σεζόν 2018-2019.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ίφιτος-Κεφαλονιά 4-1:

Ανδρέας Τσεγγενές-Λάμπρος Κολαΐτης 3-0 (11-2, 11-5, 11-5)

Ανδρέας Παπαγεωργίου-Άγγελος Συμεωνίδης 3-2 (11-9, 13-15, 11-2, 12-14, 11-2)

Παναγιώτης Γιώτης-Μάριος Χατζηκυριάκος 2-3 (11-6, 7-11, 11-4, 10-12, 10-12)

Τσεγγενές-Συμεωνίδης 3-0 (11-3, 11-7, 11-8)

Γιώτης-Κολαΐτης 3-1 (11-9, 11-9, 5-11, 11-7)

Στην αποστολή ο Ίφιτος είχε και τον Λευτέρη Μαύρη, ενώ κοούτσαρε ο Παναγιώτης Γιώτης. Το «φρέσκο» στις διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ σωματείο της Κεφαλονιάς έζησε σημαντική εμπειρία και είχε και την ικανοποίηση της καλής οργάνωσης των αγώνων.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης. Αξιοσημείωτο στοιχείο στην κυριακάτικη συνάντηση Κυπέλλου ότι είχε τρεις ανθρώπους, που προσφέρουν και στον χώρο των ατόμων με αναπηρίες. Τον Μαύρη, τον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό στην ΕΑΟΜ ΑΜεΑ Πολίτση και φυσικά τον αθλητή του Μάριο Χατζηκυριάκο, που ήταν παρών το περασμένο καλοκαίρι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα όμορφα σκηνικά στο κλειστό γυμναστήριο του Αργοστολίου περιλάμβαναν τα εξής: Μουσική πριν από την έναρξη του αγώνα, στο τέλος του, αλλά και σε διαλείμματα. Περίπου 70 φιλάθλους στην κερκίδα, ανάμεσά τους και αρκετούς επίσημους από τοπικούς φορείς.

Και αντιπολεμικό μήνυμα από παιδιά

Ο αγώνας μεταδόθηκε live μέσα από λογαριασμό στο facebook, φτιάχτηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, όπως και αφίσα της διοργάνωσης. Μετά την παρουσίαση των ομάδων παιδάκια του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς πήγαν μπροστά από τους αθλητές και υπό τους ήχους του διάσημου «Imagine» του Τζον Λένον κρατούσαν χαρτιά σε χρώματα της Ουκρανίας, τα οποία έγραφαν «σταματήστε τον πόλεμο» στα ελληνικά και σε δύο ακόμα γλώσσες. Τέλος, στους συμμετέχοντες δόθηκαν μπανάνες, νερά, οι παραδοσιακές μάντολες του νησιού, αλλά και τουριστικά φυλλάδια για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τις απονομές έκαναν  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών  Υπηρεσιών του δήμου Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος και ο πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρας Ρουχωτάς.

Στη Χίο ο Νηρέας Καρδαμύλων ήταν φαβορί για να κατακτήσει το Τοπικό Κύπελλο και δικαίωσε τις προβλέψεις. Στον τελικό του Final 4 νίκησε τον ΟΕΑ Χίου με 4-0 και γενικά ολοκλήρωσε το Final 4, στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων, χωρίς να χάσει επί μέρους ματς. Στην τεχνική καθοδήγηση είχε τον Στράτο Μακρή, ενώ προπονητής στον ΟΕΑ Χίου είναι ο Κώστας Αναγνώστου. Στα ημιτελικά ο Νηρέας απέκλεισε τον Φάρο Βαρβασίου με 4-0 και ο ΟΕΑ Χίου τον Παγχιακό επίσης με 4-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νηρέας Καρδαμύλων-ΟΕΑ Χίου 4-0:

Πέτρος Λιώτσης-Ευάγγελος Καρυστιανός 3-0 (11-4, 11-6, 11-4)

Στράτος Μακρής-Παναγιώτης Πάτρας 3-0 (15-13, 11-3, 13-11)

Νίκος Ξενάκης-Άγγελος Καρυστιανός 3-0 (11-4, 11-5, 11-2)

Λιώτσης-Πάτρας 3-1 (11-7, 11-7, 8-11, 11-5)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ