Τελικό στο Europe Trophy επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών ο Παναθηναϊκός

Τελικό στο Europe Trophy επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έγινε το βράδυ του Σαββάτου 18/06 η πρώτη ελληνική ομάδα, που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο Europe Trophy Grand Final, που διεξάγεται στο Χάβιροφ της Τσεχίας, η γυναικεία ομάδα του σωματείου κατέβαλλε στα ημιτελικά την Αντβέρπ από το Βέλγιο με 3-0 και προκρίθηκε εμφατικά στον καθοριστικό αγώνα για το τρόπαιο.

Έως τώρα δύο ομάδες είχαν προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά, ο Παναθηναϊκός το 1974 στο Κύπελλο Κυπελλούχων ανδρών και το Πέρα Αθηνών το 2001 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ανδρών, πλέον την καλύτερη επίδοση κατέχουν οι γυναίκες του Παναθηναϊκού, μάλιστα έχουν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν στην κατάκτηση της κορυφής στην παρθενική χρονιά του τρίτου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ομάδων!

Η Κατερίνα Τόλιου, η Σάντρα Πέργκελ και η Σλοβένα Άνα Τοφάντ συγκρότησαν πάλι την τριάδα (στον πάγκο η Μαρία Αρτσέτου, ενώ δεν έχει ακολουθήσει την αποστολή, λόγω ασθένειας, η Ελισάβετ Τέρπου), συνέχισαν το σερί με τις νίκες 3-0 και την Κυριακή στις 12:00 αντιμετωπίζουν στον μεγάλο τελικό την τσέχικη Κρουμλόφ, που είναι επίσης αήττητη στη διοργάνωση. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Λευτέρης Μάκρας.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει την Παρασκευή την τελική 8άδα με δύο νίκες 3-0.  Το μεσημέρι του Σαββάτου έκλεισε τα ματς του 1ου γκρουπ απέναντι στην αυστριακή Μπόσεντορφ, κυριάρχησε επίσης με 3-0 και κατέκτησε πανηγυρικά την πρωτιά.

Η εξέλιξη στον αγώνα με την Μπόσεντορφ:

Σάντρα Πέργκελ-Αλεξάντρα Βοβκ 3-0 (11-6, 11-3, 11-6)

Κατερίνα Τόλιου-Καταρίνα Στραζάρ 3-0 (11-9, 11-4, 11-7)

Άννα Τοφάντ-Λέα Παουλίν 3-0  (11-7, 12-10, 11-8)

Το βράδυ στους χιαστί ημιτελικούς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Αντβέρπ, η οποία είχε πάρει τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ. Επίσης, τη βελγική ομάδα είχε συναντήσει στην πρώτη φάση στη Λετονία και είχε επιβληθεί με 3-0. Το ίδιο κατάφερε και τώρα, παρότι η Αντβέρπ παρουσιάστηκε ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση με την πρώτη φάση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα με την Αντβέρπ:

Τόλιου-Γκράντεμπαχ 3-0 (11-7, 11-2, 11-3)

Πέργκελ-Ντεβός 3-0 (11-6, 11-6, 11-5)

Τοφάντ-Χάουβαρτ 3-1 (9-11, 11-6,11-7, 15-13).

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει τον ρόλο του 1ου φαβορί στη διοργάνωση και το μεσημέρι της Κυριακής αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση, δηλαδή να σηκώσει το τρόπαιο κόντρα στην Κρουμλόφ. Η ομάδα από την οικοδέσποινα Τσεχία επιβλήθηκε στον άλλο ημιτελικό της αυστριακής Μπόσεντορφ με 3-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ