Εκτός ημιτελικών στα 100μ. ύπτιο ο Χρήστου

Εκτός ημιτελικών στα 100μ. ύπτιο ο Χρήστου

Αναπάντεχος αποκλεισμός για τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Φουκουόκα.

Αποκλεισμός-σοκ για τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Φουκουόκα. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης και πέμπτος στον κόσμο στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση της Βουδαπέστης έμεινε σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μακριά από το ρεκόρ του και, με επίδοση 54.01, κατετάγη 19ος στα προκριματικά, μένοντας εκτός ημτελικών.

Ο Ελληνας αθλητής ήταν το «θύμα» ενός… περίεργου προκριματικού, όπου ο πρωταθλητής κόσμου και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Τόμας Τσέκον, ο «χάλκινος» πέρυσι Χάντερ Αρμστρονγκ και ο τέταρτος της Βουδαπέστης Γιοάν Εντόι-Μπρουάρ πέρασαν οριακά με τους τρεις τελευταίους χρόνους, ο Αμερικανός μάλιστα με διαφορά μόλις ενός εκατοστού του δευτερολέπτου έναντι του Αυστραλού Αϊζακ Κούπερ (53.94 έναντι 53.95). Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Κινέζος Τζιαγού Σου με 52.87.

Διαβάστε επίσης: Καμανό για εξτρέμ στον Ολυμπιακό – Τσεκάρισμα από Κορδόν για τον Αφρικανό

Ο Δημήτρης Μάρκος δεν μπόρεσε να κολυμπήσει κοντά στο ρεκόρ του στα 200μ. ελεύθερο και με 1:48.84 κατετάγη 31ος, σε σύνολο 72 αθλητών. Κορυφαίος του προκριματικού ήταν ο Αμερικανός Λιουκ Χόμπσον με 1:45.69, ακολουθούμενος από τον Βρετανό Μάθιου Ρίτσαρντς (1:45.82) και τον Ρουμάνο Νταβίντ Ποποβίτσι (1:45.86), που είναι ο κάτοχος του τίτλου και το μεγάλο φαβορί.

Η Μαρίλεια Δρασίδου, τέλος, ήταν 40η στα 100μ. πρόσθιο με 1:10.67, σε μία κούρσα… προθέρμανσης ενόψει των 50μ., που είναι το καλό της αγώνισμα. Η Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουίτε έκανε το εντυπωσιακό για πρωί 1:04.67 και ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από τη δεύτερη, Μόνα ΜακΣάρι από την Ιρλανδία (1:05.55), ενώ έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Γερμανίδας Αννα Ελεντ, που ήταν δεύτερη πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ