Άννα Ντουντουνάκη: Αυτή τη φορά ήταν δάκρυα χαράς (vids)

Άννα Ντουντουνάκη: Αυτή τη φορά ήταν δάκρυα χαράς (vids)

Εχει κάτι να δώσει σε ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση. Ποιος ξέρει. Ισως να κρατά ακόμη ένα δάκρυ χαράς για τους υποστηρικτές της…

Πάνω από δύο χρόνια πίσω: δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 25 Ιουλίου του ’21.

Η Άννα Ντουντουνάκη κάνει εκπληκτική κούρσα στα 100 μέτρα πεταλούδα αλλά για λιγότερο από μια χεριά , που λένε και στην κολύμβηση, ακουμπά αργότερα, σε σχέση με τον χρόνο της όγδοης αθλήτριας, το πλακάκι. Μένει ένατη.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην κορυφή της Premier League: Η ανατροπή της Λίβερπουλ, η σφήνα της απίθανης Βίλα ο συνωστισμός σε τέσσερις βαθμούς

Κι ας έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και 57.25. Και για χρόνο 0.06 δεν μπαίνει στον τελικό. Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά η Ντουντουνάκη, έβγαλε έναν συναισθηματικό κόσμο απίστευτο και δεν δίστασε να αφήσει να τρέξει το …δάκρυ κορόμηλο στο πρόσωπό της.

Είχε χάσει μια ευκαιρία και όντως εκείνη η εικόνα έγινε viral.

Ο καιρός, ωστόσο, έχει γυρίσματα: στο Οτοπένι της Ρουμανίας, την έδρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας η πρωταθλήτρια από τα Χανιά πήρε ηχηρή ρεβάνς το απόγευμα της Κυριακής. Στα 50 μέτρα πεταλούδα γιόρτασε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, για την ακρίβεια το μοιράστηκε με μια κοπέλα από την Ολλανδία που θύμισε με το στυλ της τη φοβαρή Ινγκε Ντε Μπρούιν: την Τέσα Χίελε. Αλλά η Ντουντουνάκη, με εκπληκτικό δεύτερο 25άρι έφτασε στο χρυσό και κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, τι έκανε λέτε; Ναι, δάκρυσε ξανά!

Ηταν πολύ συγκινημένη, άξιζε όλους τους επαίνους και τα χειροκροτήματα των μελών της ελληνικής αποστολής και απέδειξε ακριβώς τρεις μήνες μετά τη συμπλήρωση των 28 της χρόνων πως είναι η κορυφαία ελληνίδα κολυμβήτρια. Άλλες φορές της βγαίνουν τα περισσότερα. Άλλες δυσκολεύεται, όπως είδαμε κάποιες στιγμές αυτή την αγωνιστική χρονιά. Κι όμως, η σεζόν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την Αννα και μάλιστα σε …γήπεδο που δεν την ενθουσιάζει.

«Προτιμώ την 50άρα πισίνα» , λέει συχνά πυκνά και όντως αυτά τα μέτρα της πισίνας είναι τα νορμάλ για έναν κολυμβητή επιπέδου.

Αλλά στην 25άρα μαζεύει μετάλλια η Ντουντουνάκη, προφανώς γιατί κάνει καλές αλλαγές και κερδίζει μέτρα στις στροφές. Αυτό το κορίτσι, με τη στέρεα προσωπικότητα και το πτυχίο Νομικής, γίνεται ένα ανίκητο πλάσμα μέσα στο νερό. Και καθώς κολυμπά προς τα μετάλλια, σκέτο κρις κραφτ, πείθει πως έχει κάτι να δώσει σε ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση. Ποιος ξέρει. Ισως να κρατά ακόμη ένα δάκρυ χαράς για τους υποστηρικτές της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ