Δηλώσεις Φερστάπεν που θα συζητηθούν – Άνοιγμα προς ανταγωνίστρια ομάδα

Δηλώσεις Φερστάπεν που θα συζητηθούν – Άνοιγμα προς ανταγωνίστρια ομάδα

Ο Μαξ Φερστάπεν, έκανε δηλώσεις που ταράζουν τα νερά της Formula 1 αφήνοντας ανοικτό παράθυρο να μετακομίσει σε άλλη ομάδα μεγαθήριο της διοργάνωσης.

Ο Μαχ Φερστάπεν θεωρείται ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) οδηγός του grid την τελευταία διετία, ειδικά μετά την αδυναμία της Mercedes να προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς, που επηρέασε την μεγάλη κόντρα του με τον Χάμιλτον.

Αγωνίζεται στην Formula 1 από το 2014 και πλέον στα 25 του μετράει 40 νίκες και 85 podiums σε 170 Grand Prix, έχοντας επίσης πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων με την Red Bull, βάζοντας το όνομά του στη λίστα με τους κορυφαίους.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικός Χουάνγκ για το μέλλον του – Τι είπε για τον Ολυμπιακό και τη χρονιά που έρχεται

Ο Ολλανδός πρωταθλητής σε συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό σάιτ Rossomotori.it, αναφέρθηκε στο τέλος του συμβολαίου του και στο κίνητρο που θα έχει τότε στα 31 του, δεδομένου του γεγονότος πως έχει φιλοδοξία να διακριθεί και σε άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού:

«Όταν θα τελειώνει το συμβόλαιό μου (2028) θα είμαι 31 ετών και θα είμαι πια στη Formula 1 πολύ καιρό. Λατρεύω να κερδίζω, να είμαι ανταγωνιστικός, αλλά αν δεν μπορείς να έχεις το απόλυτο κίνητρο που χρειάζεσαι για κάθε αγώνα, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείς αν μπορείς να το βρεις και αν θέλεις πραγματικά να συνεχίσεις.

Μου αρέσουν οι 24 Ώρες του LeMans και οι αγώνες αντοχής, λατρεύω να βλέπω αγώνες με αυτοκίνητα GT στο Νίρμπουργκρινγκ. Όλα αυτά θέλω να τα δοκιμάσω στη ζωή μου, αλλά όχι όταν θα είμαι 40 ή 50 χρονών. Σε εκείνο το σημείο δεν θα αποδίδω τόσο καλά πια. Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα όταν θα είμαι 31 ετών, είμαι πεπεισμένος για αυτό».

Στη συνέχεια έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για την Ferrari μετά το τέλος της τρέχουσας πενταετίας του με την Red Bull:

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε από τώρα μέχρι το 2028. Είναι δύσκολο να φύγεις από μια κυρίαρχη ομάδα. Με ρωτούν συχνά αν έχω μια ονειρική ομάδα, και ξέρω ότι η Ferrari έχει να επιδείξει εκπληκτική ιστορία στη F1. Είναι μια ομάδα στην οποία θα ήταν φανταστικό να αγωνιστώ. Ωστόσο, όπως έχω πει πολλές φορές, θέλω να είμαι πάντοτε στο ταχύτερο αυτοκίνητο».

Υπάρχει βέβαια η πεποίθηση πως ο Φερστάπεν θα επιδιώξει να κάνει κάτι διαφορετικό στην Formula 1, που θα τον βάλει στην ίδια κουβέντα με τους πολυπρωταθλητές Χάμιλτον, Σένα και Σουμάχερ. Κοινό αυτών των τεράστιων μορφών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι πως κατάφεραν να πάρουν πρωταθλήματα με ομάδες όχι άμεσα ανταγωνιστικές, οι οποίες μεγάλωσαν μέσα από την ικανότητα των ίδιων των οδηγών.

Οπότε για έναν οδηγό τόσο ανταγωνιστικό όσο ο Φερστάπεν, που τα πρωταθλήματα του τα έχει κατακτήσει στην καλύτερη ομάδα της Formula 1, θεωρείται σίγουρο πως θα θελήσει να μπει στην κουβέντα του κορυφαίου όλων τον εποχών και η Ferrari που είναι αμφίβολο με τα τωρινά δεδομένα αν θα έχει καταφέρει να είναι ευθέως ανταγωνιστική για την κατάκτηση τίτλων, ίσως γίνει η πρόκληση που περιμένει ο Ολλανδός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ