Η Mercedes, η Ferrari και οι… δεύτερες σκέψεις του Λιούις Χάμιλτον

Η Mercedes, η Ferrari και οι… δεύτερες σκέψεις του Λιούις Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο πιο επιτυχημένος οδηγός της γενιάς του θα βρίσκεται το 2024 χωρίς συμβόλαιο με τη Mercedes και ολοένα και φουντώνουν οι φήμες για μετακίνησή του στην Ferrari.

Λιούις Χάμιλτον. Ο Μίδας της Formula 1 την σύγχρονη εποχή. Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος βάσει τίτλων αφού με 7 κατακτήσεις είναι στο Νο.1 μαζί με τον μυθικό Μίκαελ Σουμάχερ.

Στα 38 του πλέον ο Βρετανός πιλότος βλέπει την Mercedes να αδυνατεί να του δώσει ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό τα τελευταία δύο χρόνια και έχει… συνηθίσει να βλέπει την πλάτη των Red Bull και του κυρίαρχου την τελευταία διετία, Μαξ Φερστάπεν. Σε όσους πιστεύουν πως ο Χάμιλτον έχει μειωμένο κίνητρο ή και όρεξη λόγω της ηλικίας του και της τεράστιας επιτυχίας που έχει γευτεί στην καριέρα του, αυτός απαντάει σε σχετική του δήλωση στο ESPN:

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο «κρυπτονίτης» του Βεζένκοφ (vid)

«Δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα. Δεν είμαι στο τέλος της καριέρας μου, δεν πλησιάζω το τέλος της καριέρας μου. Είμαι στο απόγειο των δυνατοτήτων μου. Εξαρτάται πόσο σκληρά θέλω να δουλέψω και να παραμείνω σε κορυφαίο επίπεδο από σωματικής και ψυχολογικής άποψης. Αν δείτε τον ΛεΜπρον Τζέιμς, τον Τομ Μπρέιντι, έχουν αποδείξει πως μπορούν να διατηρηθούν σε κορυφαίο επίπεδο. Προς το παρόν, δεν σκοπεύω να αλλάξω. Σκοπεύω μόνο να κάνω το κίνητρό μου μεγαλύτερο».

Το συμβόλαιό του με την Mercedes λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και όσο καθυστερεί η ανακοίνωση επέκτασης του, τόσο και φουντώνουν τα σενάρια που φέρνουν σε άλλη ομάδα, μετά από μια πενταετία την McLaren (2007-2012) και άλλη μια δεκαετία στην Mercedes (2013-2023). Και μάλιστα όχι σε μια τυχαία ομάδα αλλά στην παραδοσιακή αντίπαλο και το ιστορικότερο brand name στην Formula 1, την Ferrari.

Ενδεικτικό είναι πως και ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, μιλώντας στο BBC στο περιθώριο του Grand Prix του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, παραδέχθηκε πως ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari είναι ένας οδηγός που κοιτά ζεστά η Mercedes. Η απάντηση από τον Φρεντερίκ Βασέρ, ομότιτλου του Βολφ στην Scuderia μέσω δήλωσής του στην Mirror ήταν ξεκάθαρη και κάθετα αρνητική για το ενδεχόμενο φυγής του Λεκλέρκ.

Τη… φωτιά βέβαια έρχεται να συντηρήσει τεχνηέντως ο ίδιος ο Χάμιλτον που δήλωσε πως έχει σκεφτεί τον εαυτό του ντυμένο στα κόκκινα της ιταλικής εταιρείας, μια δήλωση που εκτός από διακριτική δήλωση μελλοντικών προθέσεων ίσως είναι και μοχλός πίεσης προς την νυν ομάδα του, την Mercedes για την επίσπευση των συνομιλιών για νέο συμβόλαιο…

«Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως δεν έχω σκεφτεί να τελειώσω την καριέρα μου σε άλλη ομάδα. Ξεκίνησα με τη McLaren, θέλω να πιστεύω πως είμαι μέλος της οικογένειας της McLaren. Πήγα στην ομάδα όταν ήμουν 13 ετών, οπότε σκέφτηκα πως θα ήταν αν ήμουν ξανά μια μέρα στη McLaren; Έχω επίσης σκεφτεί και δει τους οδηγούς τις Ferrari στην οθόνη και φυσικά στην πίστα. Αναρωτιόμουν πάντα πως θα ήμουν στα κόκκινα. Αλλά όταν σκέφτομαι την ομάδα μου, τη Mercedes, αυτό είναι το σπίτι μου. Είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν έχω υπογράψει ακόμη κάποιο συμβόλαιο, όμως δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Photo credits: topgear.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ