Ζαϊμπας – Πανιώνιος 9-16: Με σούπερ Γούνα και ξέσπασμα στο τέλος

Ζαϊμπας – Πανιώνιος 9-16: Με σούπερ Γούνα και ξέσπασμα στο τέλος

Στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Γούνα που…σταμάτησε στα οκτώ τέρματα, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε 16-9 της Λιθουανικής Ζάιμπας , κάνοντας ένα εξαιρετικό τέταρτο οκτάλεπτο εκεί όπου «καθάρισε» την αντίπαλο του και της έκοψε κάθε όρεξη για κάτι καλό.

Η εκτελεστική δεινότητα του Αλέξανδρου Γούνα, γλίτωσε τον Πανιώνιο από απροσδόκτητες… περιπέτειες, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών, τον οποίο οι «κυανέρυθροι» φιλοξενούν στη Νέα Σμύρνη.

Η Ζαϊμπας προέβαλε πολύ μεγαλύτερη αντίσταση απ΄όσο αναμενόταν και δυσκόλεψε για τρία οκτάλεπτα την ομάδα του Κώστα Δήμου, όμως δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τον Γούνα. Ο έμπειρος περιφερειακός «εκτέλεσε» με οκτώ γκολ τους αξιόμαχους Λιθουανούς, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στη νίκη του Πανιωνίου με 16-9, διαφορά που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Ανοιχτή η πόρτα της Ευρώπης (vid)

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με τον Γούνα να πετυχαίνει τα πρώτα τέσσερα «κυανέρυθρα» τέρματα, αλλά τη Ζαϊμπας να βρίσκει τις απαντήσεις. Στις αρχές της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 7-4, αλλά οι Λιθουανοί αντέδρασαν άμεσα με τους Μπόσιτς και Μπακούλο και ισοφάρισαν 7-7. Ο Γούνας έφερε ξανά τους Νεοσμυρνιώτες στο +2 (10-8) στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, ο Μπόσιτς με το τέταρτο προσωπικό του γκολ μείωσε σε 10-9, αλλά έστω και στο τέλος ο Πανιώνιος απέδειξε την ανωτερότητά του και με ένα σερί 6-0 κλείδωσε τη νίκη.

Για να καταφέρουν πάντως οι «κυανέρυθροι», να διεκδικήσουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, θα χρειαστεί να βελτιώσουν αισθητά την απόδοσή τους στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από την αυριανή (14/10, 20:30) αναμέτρηση με τη γερμανική Ντούισμπουργκ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ζαϊμπας): 3-4, 1-2, 4-4, 1-6

Η σύνθεση του Πανιωνίου: Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάτζε 3, Νταλάπας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος 1, Γούνας 8, Σπούνερ 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου

* Στο άλλο ματς του ομίλου, η πανίσχυρη Μπρέσια επιβλήθηκε με 18-6 της Ντούισμπουργκ, η οποία πάντως προέβαλε αξιόλογη αντίσταση για δύο οκτάλεπτα (το σκορ του ημιχρόνου ήταν 9-6). Ρεπό στην πρεμιέρα είχε η Μλάντοστ Ζάγκρεμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ