«1st Piraeus Street Long Jump»: Η συνάντηση Μώραλη – Τεντόγλου (vid)

«1st Piraeus Street Long Jump»: Η συνάντηση Μώραλη – Τεντόγλου (vid)

Τον Ολυμπιονίκη μας, Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του, Γκιόργκι Πομάσκι υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης

Αφορμή της συνάντησης η παρουσία του σπουδαίου Έλληνα αθλητή στο «1st Piraeus Street Long Jump», το οποίο θα φιλοξενηθεί την Κυριακή (4/6) μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Πειραιά, Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Σοφία Σακοράφα, ο σύμβουλος αθλητισμού του Δημάρχου Πειραιά, Νίκος Γέμελος και ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ιωσήφ Βουράκης.

Το ρεπορτάζ της WEB TV της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά:

Η ανάρτηση το Δημάρχου Πειραιά

«Ο Πειραιάς έχει αποδείξει πλέον ότι είναι μια πόλη η οποία μπορεί να διοργανώσει ή να φιλοξενήσει με επιτυχία κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε και δουλεύουμε συστηματικά πάνω σε αυτό» αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Μώραλης.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με τα τηλεοπτικά συμβόλαια της Super League

Αναλυτικά:

Το δελτίο Τύπου:

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Κυριακή 4 Ιουνίου. Εκεί που η ενέργεια, συναντά το πάθος και την αδρεναλίνη των κορυφαίων αθλητών του άλματος εις μήκος. Εκεί που το στοιχείο της θάλασσας και του αέρα γίνονται ένα με την ιστορία, στο Piraeus Street Long Jump. Ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κορυφαίο γεγονός άλματος εις μήκος εκτός σταδίου.

Στη νέα διοργάνωση υψηλού επιπέδου, αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου, να έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον πρώτο του αγώνα στον ανοιχτό στίβο στην Ελλάδα. Το Piraeus Street Long Jump έχει ήδη ενταχθεί στη σειρά World Athletics Continental Tour στην κατηγορία Silver και θα φιλοξενήσει τόσο το μήκος Ανδρών όσο και Γυναικών, με το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Piraeus Street Long Jump, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη και τον Σύμβουλό του σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκο Γέμελο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου και τον Ομοσπονδιακό προπονητή αλμάτων και προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου κ. Γιώργο Πομάσκι.

Αναβίωση του άλματος εις μήκος 167 χρόνια μετά

Σύμφωνα με το ιστορικό έγγραφο ντοκουμέντο, υπό τον τίτλο «Αγωνίσματα τίθενται πέντε – οι «άγνωστοι Ολυμπιακοί» του 1856», το 1856 πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά τα ακόλουθα πέντε αγωνίσματα: το πήδημα, το άλμα σε μήκος, η δισκοβολία (λιθοβολία), το τρέξιμο και το πάλεμα.

 Ο Πειραιάς αναβιώνει το άθλημα του άλματος εις μήκος με το Piraeus Street Long Jump στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσελκύοντας τους κορυφαίους άλτες του κόσμου σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, του ΣΕΓΑΣ και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Κορυφαία ονόματα δίνουν το «παρών»

Στο Piraeus Street Long Jump θα λάβουν μέρος σπουδαία ονόματα του άλματος εις μήκος όπως: ο Σουηδός Thobias Montler (νικητής 1 Diamond League, αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα), ο Σέρβος Strahinja Jovancevic (χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης), ο Κροάτης Marko Ceko (ατομικό ρεκόρ: 8,04μ.), ο Ουζμπέκος Anvar Anvarov (ατομικό ρεκόρ: 8,01μ.), ο Βούλγαρος Bozhidar Saraboyukov (ατομικό ρεκόρ: 7,97μ.),  ο Γερμανός Max Kottmann (ατομικό ρεκόρ: 7,79), ο Νίκος Σταματονικολός (ατομικό ρεκόρ: 7,62μ.), ο Σουηδός Erik Johansson (ατομικό ρεκόρ: 7,52μ), ο Κωνσταντίνος Βέλτσης (Παραολυμπιονίκης, ατομικό ρεκόρ: 6.82μ.), η Σουηδή Khaddi Sagnia (Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη), η Ρουμάνα Alina Rotaru-Kottmann (ατομικό ρεκόρ: 6.91μ.), η Σέρβα Milica Gardasevic (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Κύπρια Filippa Kviten (2 φορές πρωταθλήτρια Κύπρου), η Σπυριδούλα Καρύδη (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Βουλγάρα Plamena Mitkova (παγκόσμια πρωταθλήτρια U18), η Σουηδή Tilde Johansson (πρωταθλήτρια Ευρώπης U18 & U20), η Σέρβα Angelina Topic (χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και η Αναστασία Σαρλάνη (ατομικό ρεκόρ: 6,30μ.).

Το πρόγραμμα

Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς ευελπιστούν στη διοργάνωση ενός αγώνα, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων αλτών και παράλληλα θα τραβήξει τα βλέμματα εκατοντάδων πολιτών καθώς η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν για το κοινό. Το Piraeus Street Long Jump είναι ο πρώτος εκτός σταδίου αγώνας μήκους που θα γίνει στη χώρα μας.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 17:00μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Γυναικών και στις 18:30μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Ανδρών. Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στις 18:30μ.μ. από το κανάλι MEGA.

Ακολουθούν δηλώσεις.

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια μεγάλη, διεθνής αθλητική διοργάνωση, με τη σφραγίδα του ΣΕΓΑΣ, με τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο και τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη μας Μίλτου Τεντόγλου θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού θα είναι στραμμένα την ημέρα εκείνη στην πόλη μας. Ο Πειραιάς έχει αποδείξει πλέον ότι είναι μια πόλη η οποία μπορεί να διοργανώσει ή να φιλοξενήσει με επιτυχία κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε και δουλεύουμε συστηματικά πάνω σε αυτό. Καλώ τον κόσμο να έρθει στον Πειραιά και να παρακολουθήσει από κοντά το μοναδικό αυτό αθλητικό θέαμα, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, αγώνας μήκους εκτός σταδίου και μάλιστα τέτοιου επιπέδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για την εξαιρετική μας συνεργασία, τον Σύμβουλό μου Νίκο Γέμελο για την πολύτιμη συμβολή του σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Megα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ζωντανή μετάδοση του Piraeus Street Long Jump».

Σοφία ΣακοράφαΠρόεδρος ΣΕΓΑΣ«Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες έχουν καταφέρει να αναδείξουν και πάλι τη δυναμική του Ελληνικού Στίβου. Τα μετάλλια καθώς και η διαρκής παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, έχουν αναδείξει για άλλη μια φορά το στίβο ως ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στη χώρα μας. Η δυναμική του Κλασικού Αθλητισμού αποτυπώνεται πλέον και στην παρουσία του κόσμου στις εντός συνόρων διοργανώσεις καθώς και στο γεγονός ότι κάθε χρόνο σημαντικοί νέοι αγώνες διοργανώνονται στη χώρα μας. Ένας από αυτούς είναι και το Διεθνές Μίτινγκ με την επωνυμία “Piraeus Street Long Jump”, που ανήκει στη σειρά αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Continental Tour / Europe Silver και το οποίο θα προσθέσει επιπλέον αίγλη στην έντονη αγωνιστική δράση. Μια αθλητική διοργάνωση που θα γίνει μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σηματοδοτώντας το ενιαίο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Δήμο του Πειραιά στην κοινή μας προσπάθεια να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την οικογένεια του στίβου. Να οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα στάδια αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μοναδικά αθλητικά γεγονότα που θα απολαμβάνει η ελληνική κοινωνία. Είμαι βέβαιη ότι το νέο αυτό μίτινγκ ήρθε για να μείνει και για να γράψει τη δική του ιστορία στην αθλητική σκηνή της χώρας».

Ανδριάνα Ζαρακέλη – Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων«Χαίρομαι που η πόλη μας θα φιλοξενήσει το Piraeus Street Long Jump, μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη μας Μίλτου Τεντόγλου και άλλων σπουδαίων αθλητών, η οποία εντάσσεται στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2023. Αυτή την Κυριακή τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού θα είναι στραμμένα στον Πειραιά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίκεντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Οι Ημέρες Θάλασσας, η μεγάλη αυτή γιορτή-θεσμός για την πόλη μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερο κύρος και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι” αυτό».

 Ιωσήφ Βουράκης-Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.«Στα χρόνια που περάσανε, κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη δημοτική αρχή, έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τον Πειραιά πρωταγωνιστή! Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο  σήμερα και στη στιγμή που μεταμορφώνουνε το κέντρο του Πειραιά και υποδεχόμαστε τους μεγαλύτερους αθλητές άλματος παγκοσμίως. Θα είμαστε όλοι εκεί να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου και των υπολοίπων αθλητών σε ένα μοναδικό θέαμα που θα συμβεί πρώτη φορά στην Ελλάδα!».

Νίκος Γέμελος-Σύμβουλος Δημάρχου Πειραιά σε θέματα αθλητισμού: «Πρόκειται για ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός που αξίζει να παρακολουθήσει όλος ο κόσμος. Ο Δήμος Πειραιά θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού φιλοξενώντας τα κορυφαία αστέρια στον χώρο του άλματος εις μήκος. Είναι τιμή μας που θα έχουμε στην πόλη μας αυτούς τους σπουδαίους αθλητές και ευελπιστούμε στην άψογη συνεργασία με όλους τους συνδιοργανωτές ώστε το Piraeus Street Long Jump να γίνει θεσμός».

Μίλτος Τεντόγλου – Χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος: «Θα γίνει ένας δυνατός αγώνας, καθώς εκτός από εμένα μετέχουν εξαιρετικοί άλτες του μήκους. Δε θα είναι εγώ και οι άλλοι, αλλά όλοι μαζί. Θα γίνουν ωραία άλματα και μεγάλα άλματα. Να έρθει ο κόσμος να μας δει. Τέτοιες διοργανώσεις μήκους γίνονται συχνά στο εξωτερικό, εδώ είχαμε συνηθίσει κυρίως το επί κοντώ. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα απολαύσει το θέαμα, αφού δε βλέπεις κάθε μέρα τέτοια άλματα και τέτοιους αθλητές».

Γιώργος Πομάσκι – Ομοσπονδιακός προπονητής αλμάτων και προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου : «Είναι σπουδαίο να γίνονται τέτοιοι αγώνες στην Ελλάδα καθώς δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να δει από κοντά μεγάλους αθλητές. Οι αθλητές έχουν ανάγκη από τέτοιους αγώνες πριν από τη μεγάλη διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο κόσμος θα είναι τόσο κοντά στις προσπάθειες των αθλητών, που θα δει πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις τόσο μακριά. Επίσης θα νιώσει να συμμετέχει στην προσπάθεια τους.  Είμαι σίγουρος πως οι επιδόσεις που θα γίνουν την Κυριακή θα αποζημιώσουν τον κόσμο που θα βρεθεί στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που στήριξε από την αρχή αυτή την προσπάθεια».

 Πηγή: kanaliena.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ