Χάουμε Μουνάρ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-3 (vids)

Χάουμε Μουνάρ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-3 (vids)

Σε έναν σπουδαίο αγώνα που κράτησε 3 και 12 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέτρεψε το 0-2 σε 3-2 και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Roland Garros επί του Χάουμε Μουνάρ.

Μια ματσάρα με το… καλημέρα στο Roland Garros μας χάρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να μετατρέψει το 0-2 σε 3-2 (4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4) απέναντι στον Χάουμε Μουνάρ και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Ο αγώνας κράτησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες και την Πέμπτη ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Πάμπλο Κουέβας για μια θέση στους «32».

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά, με 3-0 κάνοντας μπρέικ στον αντίπαλό του, τελικά ισοφαρίστηκε σε 3-3 και έχασε το σετ με 6-4 δεχόμενος συνολικά δύο μπρέικ σε αυτό το γκέιμ από τον Μουνάρ.

Ο Ισπανός έχοντας πλέον και την ψυχολογία υπέρ του, πήρε και το δεύτερο σετ και μάλιστα με σχετική ευκολία. Πολύ γρήγορα με μπρέικ προηγήθηκε 2-1, με ακόμη ένα μπρέικ έφτασε στο 5-2 και τελείωσε το σετ με 6-2 για το 2-0 και τον Τσιτσιπά με την πλάτη στον τοίχο.

Ο 22χρονος τενίστας όμως δεν είχε σκοπό να πει τόσο πρόωρα αντίο στη διοργάνωση και κάπου εκεί ξύπνησε για τα καλά. Μείωσε σε 2-1 παίρνοντας το τρίτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες (6-1) και δύο συνολικά μπρέικ.

Η ψυχολογία αλλά και το μομέντουμ ήταν πλέον με τον Τσιτσιπά ο οποίος καθάρισε και το τέταρτο σετ, με 6-4. Ο Μουνάρ προηγήθηκε με 2-1, ο Τσιτσιπάς το γύρισε με μπρέικ σε 3-2 υπέρ του και έφτασε τελικά στην ισοφάριση αφού στο 4-4 έκανε μπρέικ.

Με το σκορ του τέταρτου σετ ο Τσιτσιπάς πήρε και το πέμπτο ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Όλα ουσιαστικά κρίθηκε στο σημείο που ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-3 κάνοντας μπρέικ και και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος απλά τα δικά του σερβίς έφτασε στο 6-4 και τη μεγάλη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ