Wimbledon: Οι αθλητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media (pics)

Wimbledon: Οι αθλητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media (pics)

Μερικά από τα αστέρια του Wimbledon τα οποία εκτός από τα κορτ κυριαρχούν και στον κόσμο των social media.

To Wimbledon είναι εδώ και καθώς το Centre Court γιορτάζει τα 100 χρόνια δράσης του, οι πιο διακεκριμένοι παίκτες του κόσμου ετοιμάζονται να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας – εκεί ακριβώς που θέλουν οι εταιρικοί τους χορηγοί να είναι.

Ωστόσο, δεδομένων των αυστηρών κανόνων του Wimbledon σχετικά με τη διαφήμιση στην εκδήλωση, οι χορηγοί του τένις αναγκάζονται να είναι λίγο πιο εφευρετικοί για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

RankingNameFollowers2021 Earnings
1Serena Williams14.8m$45.9m
2Rafael Nadal14.5m$27m
3Novak Djokovic10.6m$33m
4Roger Federer9.3m$90.6m
5Naomi Osaka2.8m$60.1m
6Emma Raducanu2.3m$2.1m
7Nick Kyrgios2m$1-10m (est.)
8Andy Murray1.8m$10-15m (est.)

Ως εκ τούτου, οι εταιρείες αναζητούν αστέρια τα οποία μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διαφημίσουν το brand τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι το λογότυπο Castore εμφανίζεται σε πολλές από τις αναρτήσεις του Andy Murray στο Instagram και ότι τα στιγμιότυπα της Serena Williams εντός γηπέδου έχουν πάντα ένα τικ της Nike.

ΣΕΡΕΝΑ ΟΥΙΛΙΑΜΣ 

Έχοντας γίνει γνωστό όνομα και το πρόσωπο του τένις, η Σερένα Ουίλιαμς δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη γυναικεία τενίστρια της εποχής του Γκραν Σλαμ, αλλά και η πιο εμπορεύσιμη. Έχει κερδίσει σχεδόν 95 εκατομμύρια δολάρια (78 εκατομμύρια λίρες) από χρηματικά έπαθλα για δύο δεκαετίες – περισσότερα από τα διπλάσια από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια.

Η Ουίλιαμς μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εκτενή λίστα εταιρικών συνεργατών, από την Aston Martin έως την Pepsi, και τους κατασκευαστές πολυτελών ρολογιών Audemars Piguet.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο λυκόφως μιας καριέρας που προκαλεί δέος, η Ουίλιαμς συνεχίζει να έχει αυξανόμενη παρουσία εκτός γηπέδου μετά την κυκλοφορία της βραβευμένης με Όσκαρ βιογραφικής ταινίας King Richard το 2021. Τα κέρδη της το 2021 ανήλθαν συνολικά σε 45,9 εκατομμύρια δολάρια (37,5 εκατομμύρια £) – σχεδόν εξ ολοκλήρου από χορηγίες.

ΡΑΦΑΕΛ ΝΑΔΑΛ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Ο «King of Clay» είναι ένας από τους πιο διακοσμημένους τενίστες όλων των εποχών και μπορεί να υπερηφανεύεται για τους περισσότερους οπαδούς από κάθε άνδρα τενίστα. Σύμφωνα με το Forbes, ο Ναδάλ κέρδισε 27 εκατομμύρια δολάρια (22 εκατομμύρια £) το 2021, 23 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία προήλθαν από χορηγίες.

Με 1 εκατομμύριο δολάρια (817.750 £) ανά δημόσια εμφάνιση σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, ο Ναδάλ πρόσθεσε πρόσφατα τη μάρκα μπύρας Amstel στη λίστα των χορηγών του, μαζί με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων KIA, τους premium ωρολογοποιούς Richard Mille και Nike.

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο εμπορεύσιμους παράγοντες επιρροής του τένις, παρά το γεγονός ότι έχασε τους βασικούς χορηγούς Peugeot και UKG το 2022 (δυνητικά ως αποτέλεσμα της αμφιλεγόμενης στάσης του για το εμβόλιο για τον COVID-19).

Ο Τζόκοβιτς έχει συγκεντρώσει 155 εκατομμύρια δολάρια (94 εκατομμύρια £) σε χρηματικά έπαθλα καριέρας, το υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, και εξακολουθεί να κέρδιζει πάνω από 33 εκατομμύρια δολάρια (27 εκατομμύρια £) το 2021 μέσω συμφωνιών έγκρισης, χρηματικών βραβείων και τελών εμφάνισης.

Εξακολουθεί να συνεργάζεται με εξέχουσες μάρκες όπως η Hublot, η Head, η Asics και η Raiffeisen Bank, για να μην αναφέρουμε μια προσοδοφόρα συμφωνία με τη Lacoste η οποία θα μπορούσε να κερδίσει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια (£8) ετησίως με κερδισμένα μπόνους.

ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Έχοντας κερδίσει ένα εκπληκτικό χρηματικό έπαθλο 131 εκατομμυρίων δολαρίων (£107 εκατομμύρια) κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής καριέρας, ο Φέντερερ έχει επίσης εξασφαλίσει τις πιο προσοδοφόρες συμφωνίες χορηγίας στο τένις ανδρών.

Έχει συγκεντρώσει σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια (£736) εκατομμύρια ως αποτέλεσμα συνεργασιών με επωνυμίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μόνο το 2021, ο Federer συγκέντρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια (73,6 εκατομμύρια £) σε συμφωνίες χορηγίας.

Το 2016, ανανέωσε το 10ετές συμβόλαιό του με τη Rolex, αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων (7,36 εκατομμύρια £) ετησίως. Κερδίζει επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια (4 εκατομμύρια £) το χρόνο από ένα άλλο 10ετές συμβόλαιο με τη Mercedes-Benz και του δίνει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε 6 μήνες, το οποίο λήγει το 2027.

Ο Φέντερερ έχει επίσης συνεργαστεί με τη γαλλική σαμπάνια Moet & Chandon από το 2012.

ΝΑΟΜΗ ΟΣΑΚΑ

Με ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο χορηγών, η Οσάκα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμπορεύσιμα αστέρια του κόσμου του τένις.

Οι τρέχουσες συνεργασίες περιλαμβάνουν συνεργασία με την premium ωρολογοποιία Tag Heuer και τον οίκο μόδας Louis Vuitton, καθώς και με τη Nike, την Panasonic και τη Mastercard.

Η Οσάκα σημείωσε το ρεκόρ ετήσιων αποδοχών από μια αθλήτρια το 2020 με 37 εκατομμύρια $ (30 εκατομμύρια £) προτού πετάξει αυτό το ποσό από το νερό με 60 εκατομμύρια $ (49 £) το 2021 – και 55 εκατομμύρια δολάρια (45 εκατομμύρια £) από αυτό το ποσό μειώθηκαν στις χορηγικές της συμφωνίες.

ΕΜΜΑ ΡΑΝΤΟΥΚΑΝΟΥ

Το νέο αστέρι της Βρετανίας, Ραντουκάνου, ξέσπασε στη συνείδηση του κοινού το 2021, κερδίζοντας το US Open ως 18χρονος προκριματικός. Η έλξη της ως influencer εκτοξεύτηκε αμέσως στα ύψη, και έγινε το πρόσωπο των παγκόσμιων εμπορικών σημάτων πολυτελείας Tiffany και Dior.

Η Ραντουκάνου συνέχισε να υπογράφει έξυπνες συμφωνίες χορηγίας για να αυξήσει την αντίληψή της στο κοινό, συνεργαζόμενη με την Evian, τη Nike και την Wilson, καθώς και να γίνει πρεσβευτής της μάρκας των κατασκευαστών αυτοκινήτων Porsche.

Με τον κόσμο στα πόδια της, περιμένετε να δείτε τη Raducanu ως το πρόσωπο περισσότερων επωνυμιών στο μέλλον!

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΓΙΟΣ 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyond Meat (@beyondmeat)

Ο εκκεντρικός Αυστραλός Κύργιος τυγχάνει επίσης να είναι ένα από τα πιο καυτά ακίνητα του τένις, ανακοινώνοντας την άφιξή του στη μεγαλύτερη σκηνή με έναν συνδυασμό από ξεσπάσματα που αξίζουν ειδήσεις και τολμηρές, αυθόρμητες βολές με κόλπα.

Ο Κύργιος αύξησε το φάσμα των συμφωνιών επικύρωσης το 2021 αφού υπέγραψε με τον κορυφαίο πράκτορα των ΗΠΑ Stuart Duguid και έκτοτε έχει υπογράψει συμφωνίες με PlayStation, KIA και Old El Paso.

Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια δολάρια (7 εκατομμύρια £) χρηματικού επάθλου κατά τη διάρκεια της καριέρας του μέχρι στιγμής, τα ετήσια κέρδη του θα μπορούσαν να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια (8 εκατομμύρια £) ως αποτέλεσμα των νέων χορηγιών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ