Ανοίγει το πρόγραμμα η Σάκκαρη – «Μεταμεσονύκτιος» κόντρα στον κακό του «δαίμονα» ο Τσιτσιπάς

Ανοίγει το πρόγραμμα η Σάκκαρη – «Μεταμεσονύκτιος» κόντρα στον κακό του «δαίμονα» ο Τσιτσιπάς

Το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open, ξεκινάει σήμερα και μαζί του ξεκινάνε τις υποχρεώσεις τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Το US Open «κόβει την ταινία» της εκκίνησης! Το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της χρονιάς ξεκινάει σήμερα στα court της Νέας Υόρκης με συνολικά 32 αναμετρήσεις στο ταμπλό των ανδρών και άλλες τόσες στο αντίστοιχο των γυναικών.

Πολλές αναμετρήσεις, πολλά φαβορί, πολλές πιθανές εκπλήξεις, όμως αυτοί που συγκεντρώνουν απόψε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ελληνικό κοινό, είναι οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Τα δύο χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις ξεκινάνε σήμερα τις υποχρεώσεις τους στην Νέα Υόρκη.

Την αρχή θα κάνει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αντιμετωπίζει στην πρώτη σειρά αγώνων (περίπου στις 18:00), την 24χρονη Ισπανίδα και νούμερο 71 στην παγκόσμια κατάταξη, Ρεμπέκα Μασάροβα.

Η Σάκκαρη στοχεύει στο να κάνει μια καλή πορεία στο Grand Slam της Αμερικής, μετά τις κακές της πορείες σε Roland Garros και Wimbledon, όπου και στα δύο αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Το αμερικανικό swing ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Σάκκαρη, η οποία στο πρώτο της τουρνουά, στην Ουάσινγκτον έφτασε μέχρι τον τελικό, χάνοντας τον όμως από την Κόκο Γκοφ. Δεν συνεχίστηκε το ίδιο καλά όμως, καθώς η Μαρία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Masters στο Μόντρεαλ και στον δεύτερο στο Masters του Σινσινάτι.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες μια φορά, πριν από λίγους μήνες. Η τότε αναμέτρηση αφορούσε τη φάση των 16 στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Σάκκαρη είχε πάρει τη νίκη με 2-1 σετ, έπειτα από ανατροπή.

Σε περίπτωση νίκης, η 28χρονη Ελληνίδα θα βρει απέναντι της είτε την Σμεντλόβα είτε την Μπέιντλ.

Αρκετές ώρες αργότερα (όχι νωρίτερα από τις 2:00 τα ξημερώματα), στη μάχη θα μπει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει έναν από τους κακούς του «δαίμονες», τον Μίλος Ράονιτς.

Ο Καναδός έχει επιστρέψει για τα καλά στο tour, δείχνοντας καλή παρουσία στα τουρνουά που έχει αγωνιστεί από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.

Ο Ράονιτς που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, έχει πέσει στο νούμερο 337 του κόσμου, ενώ παλαιότερα το κορυφαίο του ήταν το 3!

Έχει αντιμετωπίσει τον Τσιτσιπά δύο φορές, έχει κερδίσει σε αμφότερες και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ. Η πρώτη ήταν στο Αυστραλιανό Όπεν του 2020, όπου και είχε κερδίσει με 3-0, ενώ η δεύτερη στο Σινσινάτι της ίδια χρονιάς, με 2-0.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά την αμερικανική του «περιοδεία» με τον τίτλο στο Λος Κάμπος και θέλει σίγουρα μια δυνατή πορεία στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ