Citi Open: Στον τελικό ο Κύργιος, έβαλε stop στον Τσιτσιπά (vid)

Citi Open: Στον τελικό ο Κύργιος, έβαλε stop στον Τσιτσιπά (vid)

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς ο Νικ Κύργιος κατάφερε να κάμψε την αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6[6]) και προκρίθηκε στον τελικό του Open της Ουάσιγκτον.

Όσοι περίμεναν έναν μεγάλο ημιτελικό με ανατροπές, μεγάλα σερί και θέαμα μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νικ Κύργιου, έπεσαν μέσα! Οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο με τον Ελληνοαυστραλό μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά να αναδεικνύεται νικητής με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6[6]) και να περνά στον τελικό της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ ο Κύργιος έκανε πρώτος μπρέικ για το 2-1, αυξάνοντας το προβάδισμά του σε 3-1 αμέσως μετά. Στη συνέχεια κατάφερε να βρει τις απαντήσεις, διατήρησε το +2 στα γκέιμ και επικράτησε με 6-4.

Το δεύτερο σετ άρχισε άσχημα για τον Τσιτσιπά που βρέθηκε να χάνει με 2-0. Με μια μεγάλη αντεπίθεση όμως ο Στέφανος όχι μόνο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά βρέθηκε να νικά και με 5-2. Τελικά επικράτησε με 6-3, ισοφάρισε 1-1 στα σετ και ανάγκασε τον Κύργιο να σπάσει τη ρακέτα του!

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το τέλος. Ο Κύργιος πάντα προηγούνταν, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε, μέχρι και το 6-6. Στο τάι μπρέικ ο Ελληνοαυστραλός έφτασε να νικά με 5-1, ο Τσιτσιπάς απάντησε και ισοφάρισε σε 5-5 και βρέθηκε μάλιστα μια ανάσα από τη μεγάλη νίκη, προηγούμενος με 6-5.

Ο Κύργιος έσβησε το ματς πόιντ, προηγήθηκε μάλιστα με 7-6, με τον Τσιτσιπά να απαντά για το 7-7, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και ηττήθηκε με 8-7 στα γκέιμ και 2-1 στα σετ μιας υπέροχης αναμέτρησης.

Αυτή ήταν η 19η νίκη του Κύργιου κόντρα σε αθλητές του top 10 και πλέον θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της καριέρας του κόντρα στην νικητή του ζευγαριού Μεντβένεφ-Γκόγιοβτσικ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ