StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Κυριακή 19/3)

StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Κυριακή 19/3)

Ανάλυση και Προγνωστικά

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΡΣΕΝΑΛ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ (16:00): Η Άρσεναλ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στο Europa League, μιας και έχασε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στα πέναλτι με 5-4, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Δεν ήταν καλή, πάντως. Προηγήθηκε μεν με τον Τσάκα στο 19’, αλλά στο β’ ημίχρονο μπήκε να παίξει λες και έκανε διαχείριση. Δέχτηκε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ από τον Πέδρο Γκονσάλβες στο 62’, από το κέντρο σχεδόν, αλλά ακόμη κι έτσι, αντίδραση δεν μπόρεσε να βγάλει. Στην παράταση αστόχησε ο Μαρτινέλι στο 4ο πέναλτι, η Σπόρτινγκ ήταν αλάνθαστη και πήρε ιστορική πρόκριση μέσα στο Λονδίνο. Πλέον, η Άρσεναλ μετράει 11 παιχνίδια για να κάνει την υπέρβαση στην Premier League, ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει.

Αυτό ακριβώς σχολίασε και ο Όντεγκααρντ: «Έχουμε 11 τελικούς μπροστά μας και αυτό είναι, εκεί είναι όλη η προσοχή μας τώρα». Νίκησε, δια περιπάτου, τη Φούλαμ με 3-0 την προηγούμενη εβδομάδα, διατηρώντας αυτό το +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ποια είναι η καλύτερη αντίδραση που θέλει να βγάλει τώρα; Καλή εμφάνιση και νίκη. Και πριν πάει στο «Άνφιλντ» (9/4), έχει δύο, θεωρητικά, εύκολα παιχνίδια, το αποψινό και με τη Λιντς (1/4). Σίγουρα εκτός για το Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας Στοίχημα ο Ενκετιά (φορ), ο Ελνένι (χαφ), ο Τομιγιάσου (δεξί μπακ), αμφίβολος ο Σαλίμπα (στόπερ). Δεν φαίνεται να έχει κάτι ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με την Σπόρτινγκ και σύμφωνα με τον Αρτέτα να τονίζει πως «αυτό ήταν το πλάνο, προερχόταν από τραυματισμό, συν το ότι έπρεπε να διαχειριστούμε τις αλλαγές, ειδικά μετά τις δύο διακοπές στο πρώτο ημίχρονο».

Διαβάστε επίσης: Οι σκέψεις του Μίτσελ για την επικίνδυνη αποστολή του Ολυμπιακού στον Βόλο

Τι να παίξω σήμερα – Μάθε περισσότερα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΡΣΕΝΑΛ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ (16:00): Η ήττα που γνώρισε η Κρίσταλ Πάλας με 1-0 από την Μπράιτον, πέρα από ότι την αδικεί λίγο, μιας και έδειξε καλή εικόνα, αποτέλεσε το τελευταίο παιχνίδι του Πατρίκ Βιεϊρά από την τεχνική της ηγεσία. Ο Γάλλος προπονητής απομακρύνθηκε από τη θέση του, «πληρώνοντας» το γεγονός ότι η Πάλας έχει συμπληρώσει ήδη 12 αγώνες χωρίς νίκη, οι 11 στην Premier League! Ένα αρνητικό σερί που έχει φέρει μπελάδες στην ομάδα, κάτι που δεν διαφαινόταν, μιας και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου που είχε κάνει και την τελευταία της νίκη 2-0 την Μπόρνμουθ), ήταν πολύ μακριά από τους μπελάδες. Έχει τρεις σερί ήττες και τέσσερα διαδοχικά ματς που δεν σκοράρει, τελευταίο γκολ που έβαλε ήταν στο 1-1 με την Μπρέντφορντ, στις 18/2.

Υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο Πάντι ΜακΚάρθι, πρώην παίκτης της ομάδας και μέχρι πρότινος τεχνικός της Κ21 της Κρίσταλ Πάλας. Το αν θα μείνει ως το τέλος ή θα κοουτσάρει μόνο στο ματς με την Άρσεναλ, θα φανεί τις επόμενες μέρες. Θυμίζουμε, ακολουθεί διακοπή και επόμενο ματς είναι με τη Λέστερ στο «Σέλχαστ Παρκ» στις 1/4. Σίγουρα εκτός ο Λοκόνγκα (χαφ), δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω συμφωνίας στο δανεισμό του από την Άρσεναλ. Καλύτερα είναι οι χαφ ΜακΆρθουρ και Χιουζ, αν και δεν βρίσκονται ακόμα στο 100%.

Η εκτίμηση του αγώνα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΝΤΕΡ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (21:45): Μεγάλη προσπάθεια για να μείνει εκτός τετράδας έχει ξεκινήσει η Ίντερ… Τι όχι; Πώς να εκλάβει κάποιος τις εκτός προγράμματος ήττες από Μπολόνια και Σπέτσια στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές; Έχοντας το μυαλό τους και στα παιχνίδια με την Πόρτο, οι «νερατζούρι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δικαίως γνώρισαν ήττες. Μπορεί να μην υποχώρησε από τη 2η θέση, αλλά, πλέον, οι ομάδες που την ακολουθούν, πλησίασαν και ενώ δεν έχει τελειώσει τίποτε. Τουλάχιστον, δεν έπαθε ζημιά από τους «Δράκους» και μεσοβδόμαδα πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Παρά την πίεση που δέχθηκε, πήρε το 0-0 και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στο Μιλάνο, τσέκαρε το εισιτήριο. Αντίπαλός της θα είναι η Μπενφίκα. Στο υπ’ αριθμόν 180 Derby d’ Italia, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, αλλά, δεν το έχει κάνει από το 2010, όποτε οι δύο ομάδες παίζουν στον β’ γύρο. Αλλά και συνολικά, από εκείνη τη χρονιά, έχει μόλις 2 νίκες σε 12 αγώνες. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Γκόσενς (μπακ-χαφ), Σκρίνιαρ (στόπερ) και Μπαστόνι (στόπερ).

Όλες οι αναμετρήσεις στο Κουπόνι ΟΠΑΠ της ημέρας

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΝΤΕΡ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (21:45): Από σπουδαία πρόκριση, αλλά στα προημιτελικά του Europa League, προέρχεται η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» πέρασαν από τη Γερμανία, επικρατώντας 2-0 της Φράιμπουργκ και με δύο νίκες τσέκαραν το εισιτήριο. Στον δρόμο για τα ημιτελικά, θα βρουν τα «λιοντάρια» της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Στο πρωτάθλημα της Serie A, έχει ξαναβρεί τον δρόμο της και προσπαθεί να «μαζέψει» τη διαφορά από την εξάδα και τις θέσεις Ευρώπης. Μετά την τελευταία νίκη επί της Σαμπντόρια με 4-2, η «Γηραιά Κυρία» έδειξε να ξεπερνάει άμεσα την ήττα από τη Ρόμα, που είχε βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων. Κάπως έτσι, μείωσε τη διαφορά στους 4β. και άρχισε να… αγχώνει την Αταλάντα. Ταξίδεψε στο Μιλάνο, έχοντας το πάνω χέρι στην προϊστορία, αφού μετράει 86 νίκες έναντι 48 της αντιπάλου της σε 179 αγώνες. Μέσα στο 2023, έχει σκοράρει 20 φορές, όντας 2η πίσω από τη Νάπολι με 23. Στο ιατρικό δελτίο βρίσκονται τα ονόματα των Άλεξ Σάντρο (στόπερ), Μπονούτσι (στόπερ), Πογκμπά (μέσος) και Μίλικ (φορ). Τιμωρημένος ο Κεν (επιθετικός).

Η εκτίμηση του αγώνα

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά ποδοσφαίρου, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ