Ολυμπιακός-Μπάγερν με Γούοκαπ στο 3.00 σε Super Ενισχυμένη Απόδοση

Ολυμπιακός-Μπάγερν με Γούοκαπ στο 3.00 σε Super Ενισχυμένη Απόδοση

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε αντίπαλο που βρίσκεται σε άνοδο και μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνος! Ανάλυση και προγνωστικά.

Είναι πάντα δύσκολη η αναμέτρηση  που ακολουθεί ένα παιχνίδι υψηλής έντασης με τόσα συναισθήματα. Περίπου 48 ώρες μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός οφείλει να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια των ερυθρολεύκων απέναντι στη «Βασίλισσα» και το αποτέλεσμα μάλλον τους απογοήτευσε. Στην προκειμένη περίπτωση  το στενάχωρο δεν είναι η ήττα από την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης αυτήν τη στιγμή αλλά ο τρόπος που ήρθε.

Οι ερυθρόλευκοι έφεραν (όπως και στο Πριγκιπάτο) το ματς εκεί που ήθελαν μετά από ένα σημείο. Κέρδισαν πλήθος προσωπικών μονομαχιών, μάτσαραν το μέγεθος και το σαφές ποιοτικό πλεονέκτημα του αντιπάλου αλλά δεν είχαν την έξτρα επιθετική ώθηση για να σπριντάρουν και να βγουν μπροστά στην τελική ευθεία. Στο κρίσιμο σημείο αποδείχθηκαν ευανάγνωστοι για μια τόσο έξυπνη και αποτελεσματική άμυνα, με συνέπεια να χάσουν τον δρόμο προς το καλάθι. Η προσπάθεια τους παρόλα αυτά ήταν αξιέπαινη. Και σίγουρα έρχονται καλύτερες ημέρες δεδομένης της ενίσχυσης της ομάδας με την επιστροφή του Ουίλιαμς-Γκος και τις προσθήκες των Πετρούσεφ και Μήτρου-Λονγκ.

Διαβάστε επίσης: Η «εντολή» του Πέδρο Αλβες στους παίκτες και η πρώτη του «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό

Ένα σύνολο που αναπτύσσεται

Στο Φάληρο κατηφορίζει πλέον η Μπάγερν Μονάχου που τον τελευταίο καιρό κατάφερε, μετά από μεγάλη μάχη, να βγάλει το κεφάλι της επάνω από το νερό. Οι Βαυαροί μετρούν 4 νίκες στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις, φτάνοντας στο 6-6. Το πιο σημαντικό δε για ένα σύνολο που τώρα αναπτύσσεται, είναι ότι κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα σε μάχες που παίχτηκαν κλειστά και κρίθηκαν στις τελευταίες κατοχές. Αυτή η κατάσταση μπορεί να απογειώσει ένα καινούργιο γκρουπ, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του και ωθώντας το να πιστέψει ακόμα περισσότερο σε αυτό που δουλεύει αλλά και στο όραμα που έχει θέσει αρχικά.

Το ψυχολογικό στάτους και το πνευματικό προφίλ των Βαυαρών τους καθιστά πολύ επικίνδυνους για τον Ολυμπιακό ενόψει της αναμέτρησης του Φαλήρου. Το γεγονός μάλιστα ότι επιβίωσαν απέναντι στην Αρμάνι δύο ημέρες νωρίτερα, σε ένα ματς που έμοιαζαν τελειωμένοι (ο Ιμπάκα με εκπληκτικό τρίποντο τους έδωσε το «φιλί της ζωής» στέλνοντας το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο) μπορεί να ενισχύσει τη μαχητική τους φύση. Η δουλειά του κορυφαίου Πάμπλο Λάσο αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Super Ενισχυμένες Αποδόσεις Thomas Walkup: 6+ Ασίστ 3.00 από 2.40 στη Stoiximan

Η Μπάγερν βιώνει από την αρχή της σεζόν μια κατάσταση επιθετικής δυσλειτουργίας που επηρέασε σημαντικά τη δυναμική της. Μετά την υποδειγματική flow offense της Μαδρίτης με το εξαιρετικό spacing, την υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας και την κίνηση μακριά από αυτήν, ο κόουτς Λάσο ανέλαβε να διδάξει κάτι τελείως διαφορετικό, σαφώς πιο πρακτικό αλλά και συμβατό με το υλικό που έχει στα χέρια του. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνος για την αφομοίωση του. Με 0.940 πόντους/κατοχή, η γερμανική επίθεση τοποθετείται στο Νο16 της λίγκας.

Οι Βαυαροί βασίζονται αρκετά στην προσωπική φάση (περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της λίγκας) και επενδύουν σε απομονώσεις στην πλευρά, δουλεύοντας συχνά με δύο παίκτες. Ένα καίριο πρόβλημα των Βαυαρών εντοπίζεται στο κομμάτι της περιφερειακής εκτέλεσης. Οι παίκτες του Λάσο ακουμπούν πολύ στο τρίποντο (28.9 σουτ ανά παιχνίδι) αλλά εκτελούν με το χαμηλότερο ποσοστό στη διοργάνωση (μόλις 32%) ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχουν δείκτη Ασσίστ/Λαθών 1.1 (Νο17 στην Ευρωλίγκα) .

Στα τελευταίο παιχνίδια βελτίωσαν τις επιλογές τους, φιλτράροντας λίγο καλύτερα τις εκτελέσεις τους. Μετά το άσφαιρο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου όπου μέτρησε 8.0 πόντους με 3/18 τρίποντα σε τρεις αναμετρήσεις, ο Κάρσεν Έντουαρντς εκτοξεύθηκε στους 32 με 5/10 απέναντι στην Αρμάνι. Έπειτα από τον τραυματισμό του Μπολμάρο στη Λυών, τα καθήκοντα των Έντουαρντς-Βάιλερ Μπαμπ έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς οι δύο τους αποτελούν τους κυρίως χειριστές στην επίθεση του Λάσο. Κολώνα και κορυφαίος παίκτης της Μπάγερν ο Σέρτζιο Ιμπάκα, ο οποίος στα 4 τελευταία ματς μετράει 19.5 πόντους-9.0 ριμπάουντ και 8/10 τρίποντα ενώ σουτάρει με 52.6% πίσω από τη γραμμή τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει ένα πολύ καλό αμυντικό αποτέλεσμα εάν εστιάσει στο δίδυμο Έντουαρντς-Ιμπάκα και κρατήσει χαμηλά τα ποσοστά των φιλοξενούμενων στην περιφερειακή εκτέλεση. Η ελληνική άμυνα έχει όλα τα «εργαλεία» για να το πετύχει.

Αντίθετα με το επιθετικό κομμάτι, οι Βαυαροί είναι αρκετά αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν παρουσιάζοντας αρκετά ικανοποιητικούς δείκτες. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα της λίγκας στο κομμάτι του ριμπάουντ και μια άμυνα που χαρακτηρίζεται από ένταση και υψηλό επίπεδο ενέργειας. Η παρουσία του διδύμου Μπόνγκα-Ιμπάκα εδώ είναι καταλυτική.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μελανά σημεία στο αμυντικό σώμα της Μπάγερν επάνω στα οποία μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Αυτά εντοπίζονται στην αναχαίτιση των Pick & Roll-συνεργασιών και των δράσεων στο χαμηλό ποστ. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ψηλοί του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος. Παρά την παρουσία των Ιμπάκα-Γκιλέσπι (σπουδαίοι μπλοκέρ) οι ερυθρόλευκοι μπορούν να σημαδέψουν (μεθοδικά όμως) την καρδιά του «ζωγραφιστού». Οι Βαυαροί επίσης δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην προσπάθεια τους να κατευθύνουν τον χειριστή του αντιπάλου μακριά από τα καλά του σημεία. Ο Τόμας Ουόκαπ οφείλει να είναι επιθετικός. Αργά ή γρήγορα, ο Πάμπλο Λάσο αναμένεται να ρίξει επάνω του τον Μπόνγκα.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός καλείται να γυρίσει τον διακόπτη του και να επιστρέψει στις νίκες ανακόπτοντας την ανοδική πορεία της Μπάγερν. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κρατήσουν χαμηλά παραγωγικά τον συγκεκριμένο αντίπαλο εάν εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στις προσωπικές μονομαχίες , ειδικά σε ατομικό επίπεδο και απέναντι στο ένας με έναν παιχνίδι των Βαυαρών. Η γραμμή ψηλών των γηπεδούχων (ενισχυμένη με τον Φίλιπ Πετρούσεφ που είναι πιθανό να ντεμπουτάρει σε αυτό το ματς) μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Bet Builder με Χάντικαπ Ολυμπιακός -4.5 και Πόντοι Μπάγερν Under 76.5 σε απόδοση 2.55 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Ο Ζάρκο Πάσπαλι στο Lost Tapes

Ο θρύλος Ζάρκο Πάσπαλι στο νέο επεισόδιο του Lost Tapes by Stoiximan με τον Βασίλη Σκουντή! «Εγώ είμαι Έλληνας!», λέει ο Ζάρκο εξιστορώντας τη ζωή του και την τεράστια μπασκετική καριέρα μέσα σε 80 λεπτά.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ