Στον ρυθμό του μετρονόμου

Στον ρυθμό του μετρονόμου

To ευρωπαϊκό μομέντουμ είχε εφαρμογή μόνο στο Mediterraneo κι εκεί με το ζόρι. Η ειδησεογραφία καρποφόρησε αλλά και πάλι δεν αρκούσε για κερδοφόρα ημέρα. Στις -51 μονάδες απολογισμό έκλεισε η σαββατιάτικη στήλη.

Πληρωθήκαμε το 2 & Over 1.5 της Σοσιεδάδ, την “μπόμπα” της Μπόρνμουθ και το G/G στην Παμπλόνα, αλλά ως εκεί. Η Ντόρτμουντ υποτροπίασε, στο Περιστέρι το ματς έμεινε στο 1-1, όπως και αυτό στο Άουγκσμπουργκ.

Κλείσιμο κύκλου το σημερινό κουπόνι καθώς ακολουθεί η τελευταία διακοπή εθνικών ομάδων για το 2023, πάμε στα προγνωστικά στοιχήματος που φιλτράραμε.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

Η Τσέλσι προέρχεται από την πρώτη μεγάλη νίκη στην εποχή Ποτσετίνο, ως αποτέλεσμα το 1-4 στην έδρα της Τότεναμ μπορεί να της αλλάξει το μομέντουμ, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι της λείπουν σημαντικά στοιχεία για να ανταπεξέλθει απέναντι στους ντρεμπλούχους. Ψυχραιμία στη διαχείριση καταστάσεων και αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι. Αμφότερα αποτυπώθηκαν τη Δευτέρα όταν αδυνατούσε για μεγάλο διάστημα να “τελειώσει” το ματς απέναντι στους 9 των “σπιρουνιών”.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε την μπόρα, όταν της έλειψε ο Ρόδρι και με 5 διαδοχικές νίκες επέστρεψε εκεί που ανήκει. Στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και από την 4η αγωνιστική των ομίλων στα νοκ άουτ του Champions League. Μπορεί να μην πετάει η ομάδα του Γκουαρδιόλα, ο οποιος έχει κερδίσει τα 8/11 τελευταία ματς απέναντι στον Ποτσετίνο, αλλά με τον Ισπανό μετρονόμο στο χορτάρι ορίζει πάντα τον ρυθμό του αγώνα. Κάτι ανάλογο προβλέπουμε να συμβαίνει και σήμερα απέναντι σε έναν ταχυδυναμικό, αλλά άγουρο αντίπαλο.

Μετά τον χαμένο τελικό στο “Ντραγκάο” το Μάιο του 2021, η Σίτι μετρά 6/6 νίκες επί της Τσέλσι δίχως να δεχθεί γκολ (10-0)! Επιλογή το 2 & Under 4.5 σε απόδοση 2.12.

Έξτρα ποντάρισμα από το Στάμφορντ Μπριτζ το να δεχθεί κάρτα ο Νίκολας Τζάκσον σε απόδοση 2.87. Ο Σενεγαλέζος φορ της Τσέλσι έχει ήδη “κιτρινιστεί” στις 6/10 συμμετοχές του στην Πρέμιερ Λιγκ, ενδεικτικό της αφέλειας στον τρόπο παιχνιδιού του. Σήμερα θα χρειαστεί να τρέξει πολύ για να πρεσάρει, να κλείσει χώρους στο ρευστό passing game της Μαν. Σίτι και είναι πιθανό το σενάριο να κουραστεί πνευματικά και να κάνει μαρκάρισμα που χρήζει κάρτας.

Αρούκα – Μπράγκα

Με την ήττα της Δευτέρας στο Φάρο (2-0), η Αρούκα έφτασε τις 6 διαδοχικές στη Liga Portugal, όπου έχει να κερδίσει απο την πρεμιέρα (13/08). Ο κόουτς Ράμος είναι υπό πίεση, αφού ούτε η αλλαγή συστήματος έφερε αποτελέσματα και δεν είναι απίθανο να απολυθεί ενόψει διακοπής με μία νέα αποτυχία σήμερα.

Η Μπράγκα είχε χρόνο να ανακάμψει μετά το ταξίδι στη Μαδρίτη, η επιθετική της λειτουργία είναι σε top επίπεδο, με 29 γκολ σε 10 ματς πρωταθλήματος και στο συγκεκριμένο γήπεδο τα δύο τελευταία χρόνια κέρδισε 0-6 και… 0-6!!! Επιλογή το 2 & Over 1.5 σε απόδοση 1.88.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ

H πληθωρική φετινή έκδοση της Ατλέτικο, με τους Μοράτα, Γκριεσμάν “on fire” θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν ταλαιπωρήσει την ιδιαιτέρως ευάλωτη άμυνα της Βιγιαρεάλ. Παράλληλα, οι Μαδριλένοι δέχονται σταθερά αρκετές φάσεις στα παιχνίδια τους, ακόμα και όταν κρατούν το μηδέν.

Παρά το ταλαιπωρημένο ξεκίνημα στην σεζόν οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν μπόλικη ποιότητα δημιουργικά και θα βρουν τις στιγμές τους. Τα 3/4 τελευταία μεταξύ τους έληξαν στο 2-2, μας κάνει για το Goal/Goal & Over 2.5 σε απόδοση 2.05.

Γουέστ Χαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ

Ντεφορμέ η Γουέστ Χαμ, μετά τη διακοπή του Σεπτεμβριου τρέχει ρεκόρ 1-1-5 στην Πρέμιερ, με μοναδική νίκη το 2-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Επιεικώς μέτρια η εμφάνιση της στο παιχνίδι της Πέμπτης, στο οποίο ξόδεψε αρκετές δυνάμεις. Δεν πείθει δημιουργικά σε ρόλο πρωτοβουλίας, τον οποίο αναμένεται να της παραχωρήσει σήμερα η Φόρεστ, που είναι πολύ δύσκολη στο γκολ, όταν ταξιδεύει.  Προβλέπουμε παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να το “καταστρέψουν”. Επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 2.05.

Πογκόν – Ρακόβ

Σε πολύ καλή κατάσταση η Πογκόν, προερχόμενη από σερί 5-1-0, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να σπάσει την κακή παράδοση απέναντι στην πρωταθλήτρια, όπως δήλωσε και ο προπονητής της. Πολύ παραγωγική στο Σζέτσιν, θα ψάξει μία νίκη που θα την βάλει για τα καλά στην ορθάνοιχτη κούρσα τίτλου. Η Ρακόβ ξόδεψε πολλές δυνάμεις την Πέμπτη στη Λισαβόνα, αλλά απέναντι σε μία συχνά αφελή άμυνα δύσκολα θα μείνει χαμηλά σε δημιουργία κι απειλές. Επιλογή το Goal/Goal & Over 2.5 σε απόδοση 2.13.

Λάτσιο – Ρόμα

Σε παρόμοια βαθμολογική θέση, παρόμοιας δυναμικής ομάδες, με αστάθεια στην απόδοσή τους. Κανείς εκ των δύο προπονητών δεν παίρνει αλόγιστα ρίσκα, πόσο μάλλον σε τέτοιο ντέρμπι. Είναι στατιστική ανορθογραφία το ότι δεν υπάρχει ισοπαλία σε 6 σερί derbi della capitale. Μοιάζει κατάλληλο το timing για να μοιραστούν βαθμούς, στο 3.24 το αγκάνιωτο Χ.

Σεβίγια – Μπέτις

Ακόμα μεγαλύτερη η αντιπαλότητα στο ντέρμπι της Σεβίλλης, τα μεταξύ τους παιχνίδια συνοδεύονται παραδοσιακά από πολλά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα. Αυστηρός και δίκαιος ο Χιλ Μανθάνο που σφυρίζει το σημερινό δεν θα διστάσει να τιμωρήσει τους απείθαρχους, ενώ στα μισά από τα 6 τελευταία που διαιτήτευσε καταλόγισε πέναλτι. Θα ρισκάρουμε σε μία ανδαλουσιάνικη μάχη με πολύ “ζουμί”, επιλογή το να υπάρξει αποβολή και πέναλτι, σε απόδοση 7.90.

Παρολί

Τρεις επιλογές από Πολωνία, Τουρκία & Ελλάδα, τοποθετημένες σε παρολί αξίας 5.09.

Πρώτη επιλογή το 2 DNB (1.71) στο Σταλ Μιέλετς – Γκόρνικ Ζάμπρζε. Η Σταλ χρειάστηκε παράταση την Τετάρτη για να αποκλείσει ομάδα της 4ης κατηγορίας στο Κύπελλο και παρότι τα κατάφερε ο κόουτς Κιέρες είναι με το ένα πόδι στον ΟΑΕΔ της Πολωνίας. Τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνία της ομάδας με άλλον προπονητή ενόψει της διακοπής, καθώς στα 6 τελευταία ματς πρωταθλήματος έκανε 5 ήττες κι έβγαλε ένα “μαγικό” διπλό στη Βαρσοβία. Η Γκόρνικ από την άλλη θυμίζει την εντυπωσιακή πορεία της άνοιξης με σοβαρές εμφανίσεις και 4/4 νίκες μετά την διακοπή του Οκτωβρίου.

Δεύτερη επιλογή ο άσος (1.72) στο Ρίζεσπορ – Ιστανμπούλσπορ. Η Ρίζεσπορ έχασε τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, αλλά η συνολική και επί μέρους εικόνα της δεν είναι τόσο κακή. Διαθέτει ικανό προπονητή και η Ριζούντα είναι αφιλόξενη έδρα, υπέφερε για να περάσει από εκεί η Γαλατασαράι πριν δύο εβδομάδες. Η Ιστανμπούλσπορ από την άλλη έχει εικόνα υποβιβασμού, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές προβλέψεις. Με το πιο φτωχό ρόστερ στη λίγκα και με έναν άπειρο, ειδικά για την συνθήκη επιβίωσης, προπονητή. Έχασε τα 9/10 τελευταία παιχνίδια της, έπαιξε και την Τετάρτη στην Σαμσούντα, όπου την έπαθε με ανατροπή.

Τρίτη επιλογή το 2 & Over 1.5 (1.73) στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν στην συντριβή από τον ΠΑΟΚ με εξόχως ανταγωνιστική εμφάνιση στο Λονδίνο και σήμερα το ματς στην Τρίπολη είναι απόλυτα κομβικό για το μομέντουμ της φετινής πορείας και το μέλλον του Μαρτίνεθ. Τα “καθάρισε” και σχετικά εύκολα όλα τα φετινά παιχνίδια ανάλογης δυναμικής ο Ολυμπιακός.

Προγνωστικά Στοιχήματος

16:00 | Πογκόν – Ρακόβ  ➡ Goal/Goal & Over 2.5 (απόδοση 2.13)

16:00 | Γουέστ Χαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ  ➡ Under 2.5 (απόδοση 2.05)

18:30 | Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι  ➡ 2 & Under 4.5 (απόδοση 2.12)

20:00 | Αρούκα – Μπράγκα  ➡ 2 & Over 1.5 (απόδοση 1.88)

22:00 | Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ  ➡ Goal/Goal & Over 2.5 (απόδοση 2.05)

Παρολί

13:30 | Σταλ Μιέλετς –  Γκόρνικ Ζάμπρζε  ➡ 2 DNB (απόδοση 1.71)

15:00 | Ρίζεσπορ – Ιστανμπούλσπορ  ➡ 1 (απόδοση 1.72)

20:30 | Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός  ➡ 2 & Over 1.5 (απόδοση 1.73)

Χινάρι

19:00 | Λάτσιο – Ρόμα  ➡ Χ (απόδοση 3.24)

Παίκτες

18:30 | Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι  ➡ Τζάκσον κάρτα (απόδοση 2.87)

Σκόρερ

18:30 | Βέρντερ – Άιντραχτ  ➡ Μαρμούς anytime σκόρερ (απόδοση 3.10)

“Μπόμπα”

19:30 | Σεβίγια – Μπέτις  ➡ κόκκινη & πέναλτι (απόδοση 7.90)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ