Κακοκαιρία: Αναζητείται η… Ελπίδα στα τεράστια προβλήματα – Πώς θα κινηθείτε σήμερα στην Αττική

Κακοκαιρία: Αναζητείται η… Ελπίδα στα τεράστια προβλήματα – Πώς θα κινηθείτε σήμερα στην Αττική

Δεύτερη ημέρα αργίας σήμερα Τετάρτη και τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα όχι μόνο παραμένουν, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των πολιτών, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δύσκολα ακολουθούν…

Τσουνάμι προβλημάτων έφερε τα δύο τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «Ελπίδα», καθώς εκτός από την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, νοικοκυριά σε αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα .

Την ίδια στιγμή, μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να αρχίζει να υποχωρεί, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η σημερινή η μέρα, λόγω παγετού, θα είναι πολύ δύσκολη.

«Τα δύσκολα έρχονται»
«Μπορεί να χιόνισε τις προηγούμενες ημέρες και να είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις, σπάνιες για πολλές περιοχές, όμως εκτιμώ ότι τα πιο δύσκολα έρχονται από δω και πέρα» είπε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος.

Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων 1) επί της οδού Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αποκατάσταση κυκλοφορίας

2) Επί της οδού Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Αγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειο Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

3) επί της Ε.Ο. Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χιλιόμετρο θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.

4) επί της Επαρχιακής Οδού Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 7 στα Μέγαρα, και

5) επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συντονισμένες ενέργειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας των ΜΜΜ, πραγματοποιούν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (όμιλος ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά από αυτοψίες των εποπτικών συνεργείων του Ομίλου ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων, σήμερα θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ με πρόγραμμα αργίας.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν μεταξύ 06.30 – 07.00 λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, τα εποπτικά συνεργεία θα παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια θα προσαρμόζονται αναλόγως.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς κανονικά θα λειτουργούν σήμερα οι γραμμές 2 και 3 του μετρό. Στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, δεν θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, θα διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα, με προοπτική έως το μεσημέρι να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Καραμανλής: Βαριές «καμπάνες» στην Αττική Οδό – «Οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Στο δίκτυο του τραμ, τα δρομολόγια θα διεξάγονται ως εξής:
Γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη, με τερματική στάση Λ. Βουλιαγμένης.
Γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος με τερματική στάση Κολυμβητήριο.

Εως το μεσημέρι αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ.

Ροή πληροφόρησης

Στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει σταθερή ροή πληροφόρησης για τη λειτουργία των ΜΜΜ προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr .

Σήμερα Τετάρτη, δεύτερη ημέρα αργίας, προβλέπεται να εκτελεστεί κανονικά το πρόγραμμα αργιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: δηλαδή, όπως κάθε Κυριακή, δεν θα κυκλοφορήσουν τα 1532, 1537, 1552, 1557 της Χαλκίδας και τα 4+4 ζεύγη στη γραμμή Κορωπί-Λιόσια.

Οι επιπλέον αλλαγές των δρομολογίων για το κοινό, για την 26η Ιανουαρίου συνίστανται στις ακυρώσεις των πρωινών IC-50 και IC-51 στη γραμμή Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των πρωινών στη γραμμή της Χαλκίδας 11530, 1530, 1533.

Απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Για ώρες χωρίς φαγητό & θέρμανση

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr

Διακοπές ρεύματος

Κάτοικοι πολλών περιοχών της Αττικής βρέθηκαν για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις 24 ώρες.

Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός, Μαρούσι και Χαλάνδρι αντιμετώπισαν μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση ήταν δυσκολότερη, λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπιζόταν το πρόβλημα.

Στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το 95% των βλαβών έχει αποκατασταθεί και εκτιμάται ότι εντός των επόμενων ωρών θα έχουν ρεύμα όλα τα σπίτια.

Οσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί, πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων.

Κακοκαιρία: Αδιανόητες εικόνες απόλυτης διάλυσης – Οργή και απόγνωση από τους οδηγούς

Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως χθες το βράδυ αναμενόταν η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Τηλέφωνα ανάγκης

Από τον ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώθηκε ότι όσοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα παρακαλούνται να τηλεφωνούν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ