Ισημερινός: Χωρίς τέλος ο πόλεμος συμμοριών στις φυλακές – 43 νεκροί

Ισημερινός: Χωρίς τέλος ο πόλεμος συμμοριών στις φυλακές – 43 νεκροί

Αντίπαλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, που ελέγχονται από τα μεξικανικά καρτέλ, επιδίδονται σε ανηλεή πόλεμο.

Τουλάχιστον 43 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων συμμοριών σε μια φυλακή του Ισημερινού, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν 43 νεκροί» ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Twitter ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Πατρίσιο Καρίγιο έκανε λόγο για 41 νεκρούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Συγγενείς κρατουμένων

Οι ταραχές αυτές σημειώθηκαν στη φυλακή Μπελαβίστα, στην επαρχία Σάντο Ντομίνγκο δε λος Τσατσίγιας, περίπου 80 χλμ. δυτικά του Κίτο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγγενείς των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή προσπαθώντας να μάθουν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, την ώρα που τα ασθενοφόρα παραλάμβαναν τραυματίες που έφεραν πληγές στο πρόσωπο. 

Δραπέτευσαν

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο συμμοριών ξεκίνησαν τα ξημερώματα. Περίπου 40 κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν, επωφελούμενοι από το χάος, όμως συνελήφθησαν γρήγορα από αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Καρίγιο.

Τέτοιες συγκρούσεις, συχνά πολύ βίαιες, σημειώνονται συχνά στις φυλακές του Ισημερινού, όπου περίπου 350 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο του 2021. Το τελευταίο επεισόδιο έγινε τον Απρίλιο σε μια φυλακή στα νότια της χώρας, όπου 20 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και ορισμένα από τα πτώματα βρέθηκαν διαμελισμένα.

Μεξικανικά καρτέλ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αντίπαλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, που ελέγχονται από τα μεξικανικά καρτέλ, επιδίδονται σε ανηλεή πόλεμο τον οποίο οι αρχές αδυνατούν προς το παρόν να σταματήσουν. Το 2021 στον Ισημερινό κατασχέθηκαν 210 τόνοι ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης. Από τις αρχές του 2022 η κατασχεθείσα ποσότητα φτάνει τους 70 τόνους περίπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ