Τις παραιτήσεις Κωστόπουλου και Θαλασσινού από τη διοίκηση της ΕΡΤ ζητά ο Λευτέρης Κρέτσος

Τις παραιτήσεις Κωστόπουλου και Θαλασσινού από τη διοίκηση της ΕΡΤ ζητά ο Λευτέρης Κρέτσος

Σύμφωνα με κύκλους του υφυπουργού, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά».

Τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Σύμφωνα με κύκλους του υφυπουργού, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά».

Το υπουργείο αναμένεται να προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους σύντομα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε πει «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

Χθες Πέμπτη, ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για «καθημερινό, ανηλεή πόλεμο» κατά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ενώ -μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην προηγούμενη διοικητική δομή.

Η κυβερνητική στάση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Σε δήλωσή της, η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σχολίασε ότι «το να αποφασίζει το κόμμα για τη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης θεωρείται προφανώς φυσιολογικό στο σουρεαλιστικό σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη απορία που έχουμε είναι γιατί δεν εκπέμπεται ακόμη το πρόγραμμα της ΕΡΤ απευθείας από την Κουμουνδούρου».

«Μέχρι χθες, το δίδυμο Παππάς και Κρέτσος απαντούσαν εν χορώ πως «όλα βαίνουν καλώς στην ΕΡΤ», αδιαφορώντας για τις καταγγελίες των στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και των ίδιων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα, ξαφνικά, αποφάσισαν να ξηλώσουν σύσσωμη την ηγεσία της ΕΡΤ, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες επί του θέματος είχε άλλη άποψη από τους κ. Παππά και Κρέτσο», συμπλήρωσε η κ. Ασημακοπούλου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, υποστήριξε ότι «οι διάφορες φυλές της εξουσίας και της παραεξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται γύρω από την ΕΡΤ. Το τελικό θύμα, όμως, είναι η δημόσια τηλεόραση, την οποία εμείς θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ