Η Παρί Σεν Ζερμέν αλλάζει την στρατηγική της

Η Παρί Σεν Ζερμέν αλλάζει την στρατηγική της

Η Παρί Σεν Ζερμέν αφήνει στην... άκρη τις κινήσεις εντυπωσιασμού στοχεύοντας σε κινήσεις ουσίας οι οποίες θα την ενισχύσουν στις θέσεις που... πονά.

Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι που μας πέρασε στο Παρίσι υπήρξε παρέλαση αστέρων. Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Τζίτζι Ντοναρούμα, Χακίμι αφίχθησαν στην Πόλη του φωτός μετρατρέποντας τους Παριζιάνους σε πραγματική dream team.

Ωστόσο ήρθε το… χορτάρι λίγους μήνες αργότερα να διαψεύσει τους πάντες. Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε ελάχιστα από τους σούπερ σταρ της μένοντας για ακόμη μια φορά μονάχα με το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Νιώθει ανεπιθύμητος και θέλει να φύγει από την Παρί ο Νεϊμάρ!

Η φετινή μεταγραφική της φιλοσοφία δείχνει ξεκάθαρα πως η Παρι επιχειρεί να αλλάξει την στρατηγική της, θέλοντας να ενισχυθεί στις θέσεις που πονά με ονόματα που δεν κάνουν… γκελ στον κόσμο, αλλά που περιέχουν την ουσία. Στοχεύοντας για άλλη μια φορά να βρεθεί στην κορυφή του ποδοσφαιρικού… Έβερεστ.

Σούπερ σταρ σε κρίση

Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι, Βαϊνάλντουμ, Ντοναρούμα και Νούνο Μέντες. Όλοι αυτοί οι παίκτες προστέθηκαν στο ρόστερ της Παρί μέσα σε ένα καλοκαίρι.

Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης οι οποίοι έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου (ειδικά οι δύο πρώτοι) έγιναν μέλη της Παρί, αφήνοντας μια αίσθηση σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως οι Γάλλοι θα σαρώσουν τα πάντα στο διάβα τους.

Τα πράγματα ωστόσο δεν πήραν την τροπή που άπαντες θα ήθελαν στο «στρατόπεδο» της Παρί. Η ποιότητα της ομάδας δεν φάνηκε με τον μεγάλο στόχο το τρόπαιο με τα μεγάλα… αυτιά (Champions League) να χάνεται για ακόμη μια χρονιά.

Ο Μέσι είχε μια κακή σεζόν για τα δικά του στάνταρ. Ο Ράμος ουσιαστικά δεν έπαιξε καθόλου λόγω συνεχόμενων τραυματισμών και ο Βαϊνάλντουμ αναδείχτηκε η χειρότερη μεταγραφή της σεζόν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Αφήνει στην… άκρη τις κινήσεις εντυπωσιασμού

Με τα αποτελέσματα της χρονιάς που μας πέρασε να μην έχουν δικαιώσει τους ανθρώπους της Παρι οι Γάλλοι φαίνεται πως κάνουν στροφή στην… ουσία.

Η Παρί έχει ανοιχτές πληγές που και φέτος της κόστισαν. Για ακόμη μια φορά οι Παριζιάνοι είδαν το κέντρο της άμυνας και την μεσαία τους γραμμή να τους προδίδουν.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Λουίς Κάμπος έχει σηκώσει… μανίκια στοχεύοντας να ενισχύσει την ομάδα στις θέσεις που πονά.

Ο Βιτίνια της Πόρτο και Ρενάτο Σάντσες της Λίλ βρίσκονται μια ανάσα από το να μετακομίσουν στο Παρίσι. Από εκεί και πέρα ο Κάμπος έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση του Μίλαν Σκρίνιαρ της Ίντερ, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη της αμυντικής γραμμής.

Είναι φανερό πως στο Παρίσι ταρακουνήθηκαν μετά την τελευταία τους αποτυχία. Η νοοτροπία της Παρί υπήρξε σίγουρα προβληματική εδώ και χρόνια. Το σκεπτικό του ότι έχουμε λεφτά και αυτό αρκεί ήταν κάτι που ο σύλλογος έβγαζε μόνιμα προς τα έξω.

Ο Κελαϊφί φαίνεται αποφασισμένος να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Αφού κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή του Εμπαπέ, πλέον περνά σε μια διαφορετική στρατηγική. Η Παρί έχει ανάγκη από λιγότερη λάμψη και περισσότερο ρεαλισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ