Σαράνοβ: Ο φύλακας άγγελος της Λαμίας και του… κυπέλλου (vids)

Σαράνοβ: Ο φύλακας άγγελος της Λαμίας και του… κυπέλλου (vids)

Ο Μπόγιαν Σαράνοβ είπε όχι στο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 120+4 και χάρισε στη Λαμία την τρίτη της παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Αν κάτι ισχύει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη αυτό είναι το εξής: Ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί τον θεσμό των συγκινήσεων και των εκπλήξεων. Εκεί όπου ο μικρός έχει το δικαιώμα να ονειρεύεται απέναντι στον… μεγάλο εκεί όπου ο Δαβίδ επικρατεί του Γολιάθ.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στα μέρη μας με την Λαμία να καταφέρνει να πετάξει εκτός… τετράδας τον Άρη και να πανηγυρίσει μια ακόμη ιστορική πρόκριση στον θεσμό του Κυπέλλου. Φυσικά μέσα από κάθε μεγάλη επικράτηση κρύβονται και οι ήρωες της, αυτοί που βγήκαν μπροστά την ύστατη στιγμή. Άρης και Λαμία διασταύρωναν τα ξίφης του για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες με τους κίτρινους για ακόμη ένα παιχνίδι να μην μπορούσαν να σπάσουν την «κατάρα» του γκολ.

Η αναμέτρηση βρισκόταν στην παράταση με τους δύο «μονομάχους» να έχουν κολλήσει στο 0-0 και το σκηνικό να δείχνει… πέναλτι. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 118′ με την Λαμία να είχε σφιχτοαγκαλιάσει την πρόκριση. Ωστόσο το ματς είχε ακόμη συγκινήσεις. Ο Τσανδάρης πήγε απρόσεκτα στο μαρκάρισμα, και στο 124′ ο Μπρούνο Γκάμα έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα, έτοιμος να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα του, και να δώσει νέα παράταση στο σίριαλ της πρόκρισης.

Ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Μπόγιαν Σαράνοβ. Ο 34χρονος Σέρβος κίπερ «ψάρεψε» την γωνία του Πορτογάλου και απέκρουσε την μπάλα, με τον Γκανέα στην επανφορά να στέλνει ψηλα την μπάλα βάζοντας… τέλος στα όνειρα του Άρη για πρόκριση στους «4».

Οι παίκτες της Λαμίας έγιναν έναν κουβάρι με τον Σαράνοβ και τον Τζανετόπουλο να είναι στο επίκεντρο. Μία ιστορική βραδιά για τη Λαμία, η οποία προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας,μια πρόκριση η οποία άνηκει στον άνθρωπο που ξέρει καλά από τέτοιες βραδιές τον… Μπόγιαν Σαράνοβ.

Ο Σαράνοβ το έκανε ξανά… 

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Φεβρουαρίου του 2019. Ο Ολυμπιακός  φιλοξενούσε τη Λαμία για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού να είναι 3-3. Οι ερυθρόλευκοι ήταν το φαβορί, αλλά η Λαμία μπόρεσε να κάνει το θαύμα.

Στο 52ο λεπτό ο Τομάς με ένα σουτ με το δεξί από κοντά έπειτα από ασίστ του Έπσταϊν «πάγωσε» το Καραϊσκάκη. Ωστόσο, λίγο πριν απ’ το φινάλε ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, ώστε να δώσει σκορ πρόκρισης στους Πειραιώτες. Υπολόγιζε όμως, δίχως τον Μπόγιαν Σαράνοβ, ο οποίος απέκρουσε και χάρισε στην ομάδα του ιστορική πρόκριση.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας λοιπόν έζησε ένα de ja vu, όντας ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του σε δύο ιστορικές προκρίσεις και βραδιές, με όπλο του την οξύδερκια του στις εκτελέσεις πέναλτι.

Όσον αφορά για το μυστικό του; Ο ίδιος τονίζει πως: «Αν σας πω ποιο είναι το μυστικό μου στις εκτελέσεις των πέναλτι δεν θα συνεχίσω να τα πιάνω, αυτό είναι το μυστικό μου».

Η δεύτερη θητεία του στην Λαμία και το όνειρο που μένει ζωντανό… 

Το καλοκαίρι του 2019 αναχώρησε γι’ ακόμη μία περιπέτεια στην Τουρκία, όπου έμεινε για δύο σεζόν με 14 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα της Καραγκιουμρούκ. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τη τη δεύτερη επιστροφή. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε για δεύτερη φορά παίκτης της Λαμίας. Ίσως έχει ένα χρωστούμενο, έναν τελικό Κυπέλλου πιθανώς. Πάντως, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Άρη έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα της Φθιώτιδας στον δρόμο προς το τελικό θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε με 4-0. Απέναντι στους «πράσινους» έχει απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Η ποδοσφαιρική μοίρα χάρισε στον Σέρβο κίπερ την ευκαιρία να κάνει το 2-1 με έπαθλο μια παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ