Πρωταθλήτριες σε… κρίση: Μίλαν, Μπάγερν, Άγιαξ, Πόρτο τα βρίσκουν «σκούρα» στην πιο ανταγωνιστική σεζόν ever! (pics)

Πρωταθλήτριες σε… κρίση: Μίλαν, Μπάγερν, Άγιαξ, Πόρτο τα βρίσκουν «σκούρα» στην πιο ανταγωνιστική σεζόν ever! (pics)

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει αρκετές εκπλήξεις - Η πρωτιά της Ουνιόν Βερολίνου στη Γερμανία, η... 3η Μπάγερν, η Σίτι που βλέπει την... πλάτη της Άρσεναλ και η μοναδική εξαίρεση της Παρί...

Μία συναρπαστική σεζόν φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Άκρως συναρπαστική και ανταγωνιστική στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τουλάχιστον έτσι είναι η κατάσταση μετά τις πρώτες 7, 8 και 9 αγωνιστικές των κορυφαίων (και όχι μόνο) Λιγκών της «Γηραιάς Ηπείρου».

Οι πρωταθλήτριες ομάδες της περσινής σεζόν ως επί το πλείστον είναι εκτός της πρώτης θέσης αυτή τη στιγμή. Ομάδες όπως η Άρσεναλ και η… Ουνιόν Βερολίνου απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής σε Αγγλία και Γερμανία, με τις δύο ομάδες να βλέπουν αφ’ υψηλού τις πρωταθλήτριες Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν!

Ενδεικτικό της απρόβλεπτης φετινής σεζόν είναι πως στα 8 από τα 10 κορυφαία πρωταθλήματα (βάσει ranking UEFA) οι πρωταθλήτριες δεν είναι στην πρώτη θέση, με τις διαφορές μάλιστα στα πρώτα σκαλοπάτια των βαθμολογιών να είναι πολύ μικρές.

PREMIER LEAGUE

Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα πραγματοποιεί εκκίνηση-όνειρο στην Αγγλία, έχοντας μόλις μία ήττα σε 8 αγώνες και έχοντας κατακτήσει τους 21 από τους 24 συνολικά διαθέσιμους βαθμούς. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει κάνει και κανένα κακό ξεκίνημα, καθώς έχει 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά παρ’ όλα αυτά βρίσκεται στο -1 από την Άρσεναλ (20 έναντι 21 βαθμών).

Το εντυπωσιακό 6-3 επί της Γιουνάιτεντ και το γεγονός ότι έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Premier League με δύο ποδοσφαιριστές να κάνουν χατ-τρικ στο ίδιο ματς δεν φτάνουν στους «πολίτες» του Γκουαρντιόλα για να αναρριχηθούν στην πρώτη θέση. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

LA LIGA

Το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία μάλλον θα είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών. Η βελτιωμένη Μπαρτσελόνα με τις σπουδαίες μεταγραφές (highlight φυσικά εκείνη του Λεβαντόφσκι) είναι σίγουρο πως θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική έναντι της πρωταθλήτριας Ρεάλ.

Η «βασίλισσα» και οι «μπλαουγκράνα» έχουν από 19 βαθμούς (6 νίκες, 1 ισοπαλία αμφότερες), με την Μπαρτσελόνα να υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+18 έναντι +11).

BUNDESLIGA

Ούτε 1η, ούτε 2η! Η Μπάγερν βλέπει την… πλάτη των Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ, σε μία πρωτόγνωρη έναρξη σεζόν για την Bundesliga!

Μετά από 8 αγωνιστικές οι πρωταθλητές Γερμανίας είναι στην 3η θέση με 15 βαθμούς και με ρεκόρ 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ουνιόν και Φράιμπουργκ (αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League) έχουν από 17 βαθμούς και μοιράζονται την κορυφή.

SERIE A

Ένα ακόμα πρωτάθλημα στο οποίο φαίνεται πως θα έχουμε μία άκρως συγκλονιστική και ανταγωνιστική χρονιά είναι το ιταλικό!

Νάπολι και Αταλάντα είναι ισόβαθμες στην κορυφή, καθώς έχουν από 20 βαθμούς (υπερτερούν οι «παρτενοπέι» στην ισοβαθμία), ενώ η Λάτσιο και η πρωταθλήτρια Μίλαν είναι στο -3 και στους 17 πόντους! Όσο για τη Γιουβέντους; Έβδομη με μόλις 13 βαθμούς…

LIGUE 1

Μοναδική εξαίρεση στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς πρόκειται για τη μοναδική πρωταθλήτρια που είναι πρώτη αυτή τη στιγμή! 25 βαθμούς σε 9 αγώνες για την παρέα των Μέσι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, 23 βαθμοί η Μαρσέιγ, ενώ ακολουθούν Λοριάν (22), Λανς (21) και Μονακό (17).

Ίδιο σκηνικό σε Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο

Στην Πορτογαλία η πρωταθλήτρια Πόρτο είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα του Βλαχοδήμου, στην Ολλανδία η Άλκμααρ των Χατζηδιάκου, Παυλίδη είναι στο +2 από τον πρωταθλητή Άγιαξ και στο Βέλγιο η πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ είναι τρίτη, όντας στο -5 από την Αντβέρπ και στο -3 από τη Γκενκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ