Η ΑΕΚ, το καλό ποδόσφαιρο και η βαθμοθηρία…

Η ΑΕΚ, το καλό ποδόσφαιρο και η βαθμοθηρία…

Ο Αλμέιδα δεν μελέτησε τον ΠΑΣ και η αδιάβαστη ΑΕΚ το πλήρωσε...

Το να παίζεις καλό ποδόσφαιρο είναι μία βασική προϋπόθεση για να πετύχεις τον στόχο. Οπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο, όλοι το ομολογούν, αλλά δεν φτάνουν στο στόχο τους. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1982 δεν υπάρχει. Οι Βραζιλιάνοι έβγαζαν μάτια με το ποδόσφαιρο που έπαιζαν αλλά το τρόπαιο το πήραν οι πραγματιστές και κυνικοί Ιταλοί.

Η εισαγωγή αυτή γίνεται διότι τηρουμένων των αναλογιών μία τέτοια κατάσταση υπάρχει στο πρωτάθλημα. Δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ότι η ΑΕΚ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το θαυμάζουν οι οπαδοί της στις εξέδρες, το παραδέχονται οι απλοί φίλαθλοι, το υπερτονίζουν τα φίλια προς την Ενωση Μ.Μ.Ε. Κι όμως, ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει άλλα πράγματα. Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται εφτά βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό του πραγματιστής και μελετημένος Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρέαμπτσιουκ… κρίνει τη μεταγραφή του αριστερού μπακ

Ο Παναθηναϊκό ο οποίος δεν παίζει το ίδιο καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε πριν από δύο και τρεις μήνες και αγκομαχάει για να πάρει αποτέλεσμα αφήνοντας βαθμούς ακόμα και μέσα στο γήπεδο του είναι εφτά βαθμούς μπροστά. Η ΑΕΚ που παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο σκόνταψε αναπάντεχα στα Γιάννενα και εκεί που πολλοί την είχαν φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τώρα της ζητούν επιτακτικά να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε ένα παιχνίδι!

Απέναντι στον ΠΑΣ, η ΑΕΚ έπαιξε το ίδιο επιθετικό ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει. Από τη στατιστική απεικόνιση του ματς προκύπτει ότι και πίεση άσκησε στον αντίπαλο και ευκαιρίες δημιούργησε και συνδυαστικό ποδόσφαιρο έπαιξε. Δυο στιγμές αδράνειας της άμυνας της στοίχισαν τα δύο γκολ που την οδήγησαν στην ήττα. Δεν ήταν μόνο οι στιγμές αδράνειας ήταν, όπως αποδείχθηκε, και το ότι ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε μελετήσει καλά τον αντίπαλο.

Αν είχε προσέξει το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό θα έχει αντιληφθεί ότι η ομάδα της Ηπείρου δουλεύει πάρα πολύ καλά από την αριστερή της πλευρά με τον Πήλιο και τον Μορέιρα. Εκεί, ο Πάολο Φερνάντες μπροστά και ο Σιντιμπέ πίσω του πιάστηκαν αδιάβαστοι και έγινε η ζημιά. Διοτι ένα άλλο πράγμα να μελετάς καλά τη δική σου ομάδα κι αλλο πράγμα να μελετάς καλά τον αντίπαλο. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε το πρώτο αλλά όπως φάνηκε δεν έκανε το δεύτερο και η ΑΕΚ το πλήρωσε.

Κατά συνέπεια, το να έχεις καλή ομάδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πετύχεις το στόχο σου. Οταν ο αντίπαλος σε πιάσει αδιάβαστο μπορεί να σου κάνει τη ζημιά και να σε απομακρύνει από την κορυφή τη στιγμή μάλιστα που θεωρείς ότι με ένα φύσημα θα την κατακτήσεις. Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο πρωτάθλημα φέτος, κάθε ομάδα μπορεί να πάθει ζημιά ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου σημασία έχει η βαθμοθηρια. Οποιος την κάνει με επιτυχία θα είναι αυτός που θα μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη μάχη των play off.

Είναι σαφές ότι όλα θα κριθούν στην τελική ευθεία. Μέχρι τότε, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής, θα γίνεται μεγάλη μάχη για να συγκεντρωθούν βαθμοί. Σε αυτή τη μάχη παίρνουν μέρος ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Και επειδή είμαστε σε μήνα μεταγραφικό, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη δυναμικότητα των ομάδων όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός με την… μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη έχει ήδη αλλάξει την αγωνιστική του εικόνα προς το καλύτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ